GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Maistra dobitnica dana, indeksi porasli

Zagrebačka burza: Maistra dobitnica dana, indeksi porasli
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.02.2022 / 16:54
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u ponedjeljak su Crobex indeksi blago ojačali, nakon što su prošloga tjedna pali za više od dva posto, u opreznom trgovanju uoči intenzivnije objave financijskih izvješća kompanija, na što ukazuje nizak promet.

Crobex indeks u ponedjeljak je završio trgovanje u plusu od 0,21 posto, na 2.125 bodova, a Crobex10 od 0,34 posto, na 1.293 boda.

Svi sektorski indeksi su pritom ojačali, a najviše su na dobitku bili Crobexturist, za 1,69 posto i Crobextransport, za 1,62 posto.

Redovni promet dionicama dosegnuo je 5,3 milijuna kuna, što je otprilike 1,3 milijuna manje nego u petak.

Niti jednom dionicom nije ostvaren milijunski promet. Najbliža tome bila je dionica Valamar Riviere, kojom je ostvareno nešto više od 801 tisuću kuna. Cijena joj se spustila za 0,29 posto, na 33,9 kuna.

S prometom od 788 tisuća kuna slijedi dionica HT-a, čija je cijena porasla 0,27 posto, na 187 kuna.

Nešto veći promet ostvaren je još i dionicom Visa, 737 tisuća kuna, a cijena joj se spustila 1,64 posto, na 6 kuna, pa je među likvidnijima bila na najvećem gubitku.

Nasuprot tome, među likvidnijim dobitnicama ističe se dionica Maistre, čija je cijena skočila 4,67 posto, na 314 kuna.

Od poslovnih objava, Zagrebačka banka izvijestila je da je u 2021. poslovala s dobiti nakon oporezivanja od 2,01 milijardu kuna, što je za 1,27 milijardi kuna ili 173,2 posto više u odnosu na godinu ranije. Istodobno, bančini poslovni prihodi iznosili su 4,41 milijardu kuna, što predstavlja rast od 792 milijuna kuna, odnosno 21,9 posto u odnosu na 2020. godinu.

Dionica Zagrebačke banke poskupjela je 0,59 posto, na 68 kuna, a njome je ostvareno gotovo 215 tisuća kuna prometa, pa je bila među 10 najlikvidnijih izdanja.

Od burzovnih vijesti, Petrokemija je izvijestila da zbog nedostatka kvoruma danas nije održana glavna skupština, koja je treba odlučiti o povlačenju dionica sa Zagrebačke burze. Nova skupština s istom dnevnim redom održat će se 28. veljače. Tom dionicom danas se nije trgovalo.

Na ZSE se danas ukupno trgovalo s 39 dionica, pri čemu je cijena njih 18 porasla, 17 pala, a 4 stagnirala.

Tagovi: Zagrebačka burza, Maistra, CROBEX, CROBEX10, Valamar Riviera, Ericsson NT, Hrvatski Telekom, Zagrebačka banka, Petrokemija
PROČITAJ I OVO
Novi rekord cijena zlata
ZLATO
Novi rekord cijena zlata
LONDON - Cijene zlata dosegnule su rekordno visoku razinu u četvrtak i zabilježile svoj najbolji mjesec u više od tri godine, potaknute očekivanjima smanjenja kamatnih stopa u SAD-u i snažnom potražnjom u sigurnom utočištu.
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
PAD
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
BEOGRAD - Mleko kao jedan od osnovnih prehrambenih proizvoda u Srbiji postaje sve deficitarniji, što pokazuje i podatak da je proizvodnja mleka u četvrtom tromesečju 2023. u odnosu na isti period prethodne godine opala za 20 odsto.
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
VELIKE KUPNJE
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
NEW YORK - Devet novih promptnih Bitcoin fondova kojima se trguje na burzi akumuliralo je više od 500 000 Bitcoina od pokretanja u siječnju, a njihova imovina sada čini 2,54% trenutne cirkulirajuće ponude.
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
LUKSUZ
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
RIM - Rezervacije za novi talijanski vlak "La Dolce Vita Orient Express" otvaraju se u utorak.
Azijska tržišta: Rast japanskih i kineskih indeksa
RAST
Azijska tržišta: Rast japanskih i kineskih indeksa
TOKYO - Japanske i kineske dionice porasle su u petak, dok je većina tržišta u azijsko-pacifičkoj regiji zatvorena zbog državnih praznika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE