GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Maistra dobitnica dana, indeksi porasli

Zagrebačka burza: Maistra dobitnica dana, indeksi porasli
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.02.2022 / 16:54
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u ponedjeljak su Crobex indeksi blago ojačali, nakon što su prošloga tjedna pali za više od dva posto, u opreznom trgovanju uoči intenzivnije objave financijskih izvješća kompanija, na što ukazuje nizak promet.

Crobex indeks u ponedjeljak je završio trgovanje u plusu od 0,21 posto, na 2.125 bodova, a Crobex10 od 0,34 posto, na 1.293 boda.

Svi sektorski indeksi su pritom ojačali, a najviše su na dobitku bili Crobexturist, za 1,69 posto i Crobextransport, za 1,62 posto.

Redovni promet dionicama dosegnuo je 5,3 milijuna kuna, što je otprilike 1,3 milijuna manje nego u petak.

Niti jednom dionicom nije ostvaren milijunski promet. Najbliža tome bila je dionica Valamar Riviere, kojom je ostvareno nešto više od 801 tisuću kuna. Cijena joj se spustila za 0,29 posto, na 33,9 kuna.

S prometom od 788 tisuća kuna slijedi dionica HT-a, čija je cijena porasla 0,27 posto, na 187 kuna.

Nešto veći promet ostvaren je još i dionicom Visa, 737 tisuća kuna, a cijena joj se spustila 1,64 posto, na 6 kuna, pa je među likvidnijima bila na najvećem gubitku.

Nasuprot tome, među likvidnijim dobitnicama ističe se dionica Maistre, čija je cijena skočila 4,67 posto, na 314 kuna.

Od poslovnih objava, Zagrebačka banka izvijestila je da je u 2021. poslovala s dobiti nakon oporezivanja od 2,01 milijardu kuna, što je za 1,27 milijardi kuna ili 173,2 posto više u odnosu na godinu ranije. Istodobno, bančini poslovni prihodi iznosili su 4,41 milijardu kuna, što predstavlja rast od 792 milijuna kuna, odnosno 21,9 posto u odnosu na 2020. godinu.

Dionica Zagrebačke banke poskupjela je 0,59 posto, na 68 kuna, a njome je ostvareno gotovo 215 tisuća kuna prometa, pa je bila među 10 najlikvidnijih izdanja.

Od burzovnih vijesti, Petrokemija je izvijestila da zbog nedostatka kvoruma danas nije održana glavna skupština, koja je treba odlučiti o povlačenju dionica sa Zagrebačke burze. Nova skupština s istom dnevnim redom održat će se 28. veljače. Tom dionicom danas se nije trgovalo.

Na ZSE se danas ukupno trgovalo s 39 dionica, pri čemu je cijena njih 18 porasla, 17 pala, a 4 stagnirala.

Tagovi: Zagrebačka burza, Maistra, CROBEX, CROBEX10, Valamar Riviera, Ericsson NT, Hrvatski Telekom, Zagrebačka banka, Petrokemija
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Prekinut pozitivni niz
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Prekinut pozitivni niz
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u petak su indeksi blago pali, prekinuvši time višednevni uspon, uz nešto veći promet nego dan ranije, što se ponajviše zahvaljuje trgovanju dionicama HT-a i Ericssona Nikole Tesle.
Turska snizila kamatne stope unatoč tome što inflacija iznosi čak 80 posto
NELOGIČNO
Turska snizila kamatne stope unatoč tome što inflacija iznosi čak 80 posto
ANKARA - Centralna banka Turske je snizila kamatnu stopu, usprkos tome što inflacija u ovoj državi iznosi čak 80 posto.
Zagrebačka burza dosegnula 30 posto vlasništva u Makedonskoj burzi
DOKUP
Zagrebačka burza dosegnula 30 posto vlasništva u Makedonskoj burzi
ZAGREB - Zagrebačka burza stekla je dodatnih 5,23 posto udjela u Makedonskoj burzi, čime je svoj vlasnički udio u ovoj burzi povećala na 29,98 posto.
Azijska tržišta: Oprezna trgovina, inflacija je glavna briga
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Oprezna trgovina, inflacija je glavna briga
TOKYO – Na azijskim se burzama u petak trguje oprezno jer zbog visoke inflacije i povećanja kamatnih stopa ulagači nisu skloni riziku, pa su burzovni indeksi na putu gubitaka u ovom tjednu.
U prvom polugodištu na Jadranu 58 stranih kruzera
KRUZERI
U prvom polugodištu na Jadranu 58 stranih kruzera
ZAGREB - U prvoj polovini godine na hrvatskom dijelu Jadrana bilo je 58 stranih brodova, koji su obavili 240 kružnih putovanja, na kojima je bilo 189 tisuća putnika, znatno više nego u istom razdoblju lani, podaci su DZS-a.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE