GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Nastavljen uzlet Đure Đakovića

Zagrebačka burza: Nastavljen uzlet Đure Đakovića
ZSE INTRADAY UPDATE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.11.2020 / 10:51
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Na Zagrebačkoj se burzi u petak ujutro trguje oprezno, pa je promet skroman, dok Crobex indeksi, koji su na putu tjednih dobitaka, stagniraju.

Crobex indeks bio je oko 10,30 sati u plusu 0,04 posto, na 1.689 bodova, dok je Crobex10 gotovo nepromijenjen u odnosu na jučer, na 1.054 boda.

Tako se oba indeksa i dalje kreću nedaleko najviših razina od polovice ožujka, koje su dosegnuli početkom tjedna i na putu su dobitaka treći tjedan zaredom.

Trenutno je Crobex u plusu oko 2,9, a Crobex10 oko 2,5 posto u odnosu na početak tjedna.

To se ponajviše zahvaljuje optimizmu na svjetskim burzama na početku tjedna, nakon vijesti o napretku u razvoju cjepiva protiv koronavirusa.

No, posljednjih je dana euforija splasnula jer se taj virus i dalje nepopustljivo širi u Europi i SAD-u, što će usporiti oporavak najvećih svjetskih gospodarstava.

Redovni promet dionicama na Zagrebačkoj burzi iznosio je do 10,30 sati oko 1,1 milijun kuna, što je otprilike 400 tisuća manje nego jučer u ovo doba.

Najveći promet, gotovo 510 tisuća kuna, ostvaren je dionicom Đuro Đaković grupe, pri čemu joj je cijena skočila 7,7 posto, na 4,90 kuna.

Ta je kompanija jučer izvijestila da su Nenad Bakić i Rujana Bakić 17. studenoga sklopili ugovor o prijenosu dionica s društvom D.D. Acquisition iz Češke, temeljem čega će češka tvrtka preuzeti njihovih ukupno 18,878 posto dionica Đuro Đaković grupe.

S prometom od oko 205 tisuća kuna slijedi dionica Valamar Riviere, kojoj je cijena porasla 1,1 posto, na 27,50 kuna.

Dionicom Arena Hospitality grupe ostvaren je, pak, promet od oko 120 tisuća kuna, a cijena joj je pala 0,65 posto, na 308 kuna.

Niti jednom drugom dionicom zasad nije ostvaren promet veći od 100 tisuća kuna.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Đuro Đaković, Valamar Riviera, Arena Hospitality Group
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
NEW YORK - Indeks S&P 500 zatvorio je u srijedu blizu pozitivne nule jer su strahovi zbog kamatnih stopa smanjili entuzijazam koji je proizašao iz snažne zarade poduzeća.
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
ZAGREB - Srijeda je na Zagrebačkoj burzi donijela slab promet i novi pad indeksa.
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
POVEZIVANJE
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
ANKARA - Turska, Irak, Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) i Katar potpisali su pismo namjere o uspostavi novog prometnog koridora koji bi mrežom cesta i željezničkih pruga trebao povezati Perzijski zaljev s Mediteranom.
Najveći jednodnevni pad srebra u tri godine
PLEMENITI METALI
Najveći jednodnevni pad srebra u tri godine
NEW YORK - Ozbiljno zaoštravanje napetosti na Bliskom istoku uzrokovalo je i bijeg prema zlatu ili plemenitim metalima, gdje je, barem za zlato, vrhunac dosegnut 12. travnja.
Azijska tržišta: Nastavljen rast indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Nastavljen rast indeksa
ŠANGAJ - Japanski Nikkei 225 predvodio je rast azijskih indeksa dok su tržišta u regiji rasla u svim segmentima, nakon kontinuiranog rasta Wall Streeta drugi dan zaredom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE