GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

 Zagrebačka burza: Peti uzastopni pad Atlantske plovidbe

 Zagrebačka burza: Peti uzastopni pad Atlantske plovidbe
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.11.2021 / 17:10
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Utorak je Zagrebačkoj burzi donio pad indeksa, ali i nešto veći volumen prometa.

Atlantska plovidba nastavila je tonuti, a Span je i dalje na meti kupaca.

CROBEX bilježi minus od 0,3 posto te je zaključio na 1.994,07 bodova. CROBEX10 je pao 0,4 posto na 1.222,76 bodova. CROBEXprime bilježi umanjenje za 0,42 posto, a zaključio je na 1.193,67 bodova.

Sektorski indeksi su ostvarili promjene u rasponu od -0,33 posto koliko bilježi CROBEXturist do -0,02 posto koliko bilježi CROBEXkonstrukt.

Obveznički indeksi su zaključili različitim predznacima. CROBIS je u minusu za 0,01 posto, a CROBIStr je zaključio plusom od 0,01 posto.

Sveukupni promet na Zagrebačkoj burzi je u odnosu na jučer u plusu za 997 tisuća kuna te je iznosio 6,5 milijuna kuna.

U redovnoj trgovini je najlikvidnija Atlantska plovidba s prometom od 1,1 milijun kuna, minusom od 4,2 posto i zadnjom cijenom od 370,00 kuna. Bio je to peti uzastopni pad dubrovačkog brodara.

HT je trgovan u iznosu od milijun kuna na cijenu od 184,00 kune i s pojeftinjenjem od 0,5 posto. Povlašteni Adris bilježi promet od 868 tisuća kuna te je zaključio s cijenom od 418,00 kuna.

Span je bio dobitnik dana s prometom od 342 tisuće kuna, poskupljenjem od tri posto na cijenu od 240,00 kuna.

HPB bilježi rast za 1,64 posto uz promet od 228 tisuća kuna i zadnjom cijenom od 620,00 kuna. SBI TOP UCITS ETF je poskupio za 0,67 posto na cijenu od 150,70 kuna i prometom u iznosu od 375 tisuća kuna. Atlantic Grupa je zaključila poskupljenjem od 0,63 posto, prometom od 214 tisuća kuna i cijenom od 1.590,00 kuna.

Dan bez postotne promjene bilježe spomenuti povlašteni Adris i Auto Hrvatska s prometom od 277 tisuća kuna i cijenom od 865,00 kuna.

Podravka je zabilježila umanjenje od 0,95 posto na cijenu od 626,00 kuna uz ostvaren promet od 372 tisuće kuna. Minus bilježi i spomenuti HT (-0,54%) te Valamar Riviera koja je zaključila pojeftinjenjem od 0,31 posto uz promet od 328 tisuća kuna na cijenu od 31,90 kuna.

Tagovi: Zagrebačka burza, Atlantska plovidba, CROBEX, CROBEX10, Valamar Riviera, Ericsson NT, Hrvatski Telekom, Ingra, Alpha Adriatic
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Indeksi prekinuli višednevni uspon
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi prekinuli višednevni uspon
ZAGREB - Crobex indeks Zagrebačke burze u četvrtak je prekinuo pozitivni niz koji je trajao 19 dana uzastopno, a oslabio je i Crobex10, uz nešto veći promet nego prethodnoga dana, pri čemu je četiri izdanja ostvarilo milijunske promete.
Hanfa: PBZ Croatia osiguranje mora otkloniti nepravilnosti u određivanju i praćenju ulaganja u inozemne dionice
RJEŠENJE
Hanfa: PBZ Croatia osiguranje mora otkloniti nepravilnosti u određivanju i praćenju ulaganja u inozemne dionice
ZAGREB – Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga donijela je rješenje kojim se društvu PBZ CROATIA OSIGURANJE za upravljanje obveznim mirovinskim fondovima (Društvo), u dijelu poslovanja koji se odnosi na investicijski proces i ulaganje imovine mirovinskih fondova izriču mjere za otklanjanje utvrđenih nezakonitosti i nepravilnosti, kao i preporuke za poboljšanje u tom segmentu poslovanja
Dolar u blagom plusu prema košarici valuta
FOREX
Dolar u blagom plusu prema košarici valuta
LONDON - Tečaj dolara u četvrtak je blago ojačao prema najvažnijim svjetskim valutama na međunarodnim tržištima, poduprt ovotjednim snažnim rastom prinosa na američke državne obveznice, dok investitori čekaju nove smjernice sa skorašnje sjednice američkog Feda.
Kako potaknuti generacijsku obnovu na selu?
ANALITIČARI
Kako potaknuti generacijsku obnovu na selu?
ZAGREB - Mladim poljoprivrednicima je nužna pomoć pri pokretanju poslovanja bespovratnim sredstvima za novoosnovana poduzeća, potporu dohotku i mogućnosti kao što je dodatno osposobljavanje, ističu uz ostalo iz konzultantske tvrtke Smarter u analizi mjera kojima bi se potaknula generacijska obnova na selu.
Interomnia kreće u preuzimanje KSG brokera
BROKERI
Interomnia kreće u preuzimanje KSG brokera
ZAGREB - Interomnia d.o.o., jedna od vodećih domaćih brokerskih kuća u osiguranju i reosiguranju, započela je pregovore o preuzimanju konkurentskog društva KSG Broker d.o.o., najavljuje direktorica Interomnie Paulina Fudurić.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE