GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Podravka i Zaba u fokusu, indeksi pali

Zagrebačka burza: Podravka i Zaba u fokusu, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.04.2022 / 17:24
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u srijedu su Crobexi blago kliznuli naniže, uz skromniji promet nego dan ranije, dok su u fokusu investitora bila financijska izvješća kompanija, posebice Zagrebačke banke i AD Plastika.

Crobex indeks oslabio je u srijedu 0,29 posto, na 2.117 bodova, a Crobex10 za 0,38 posto, na 1.273 boda.

Među sektorskim indeksima, najviše je pao turistički, za 0,25 posto, dok je najviše ojačao transportni, za 0,74 posto.

Redovni promet dionicama iznosio je 6,3 milijuna kuna, što je oko 900 tisuća manje nego dan ranije.

Najveći promet ostvaren je dionicom Podravke, u visini od 1,13 milijuna kuna. Cijena joj je oslabila 0,33 posto, na 608 kuna.

Slijedi dionica Zagrebačke banke, s prometom od 1,01 milijun kuna. Cijena joj je ojačala 0,31 posto, na 64,6 kuna.

Zagrebačka banka izvijestila je da je u prvom ovogodišnjem tromjesečju poslovala sa 618 milijuna kuna dobiti nakon oporezivanja, što je za 201 milijun kuna ili 48,2 posto više u odnosu prvo tromjesečje 2021. godine. Poslovni prihodi iznosili su joj 1,05 milijardi kuna, što je za 47 milijuna ili 4,7 posto više nego u prva tri lanjska mjeseca.

U fokusu investitora bila je i dionica Atlantske plovidbe, kojom je ostvareno 835 tisuća kuna prometa, a cijena joj je porasla 1,15 posto, na 526 kuna.

Znatniji promet ostvaren je još i dionicom Valamar Riviere, 827 tisuća kuna, uz pad njezine cijene za 1,97 posto, na 34,8 kuna, koja je tako među likvidnijima bila najveća gubitnica.

Najveća dobitnica među likvidnijima bila je dionica Alpha Adriatica, sa skokom cijene za 8,21 posto, na 145 kuna.

Od poslovnih objava, AD Plastik grupa izvijestila da je joj je neto dobit u prva tri ovogodišnja mjeseca iznosila 577 tisuća kuna, što je za 97,8 posto manje nego u istom razdoblju prethodne godine, a posljedica je rusko-ukrajinske krize te izazova s nedostatkom poluvodiča na tržištu.

AD Plastik Grupa u prvom ovogodišnjem tromjesečju ostvarila je poslovne prihode od 251,83 milijuna kuna, što je 23 posto niže u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Cijena dionice AD Plastika pala je 1,4 posto, na 97,8 kuna, a uz promet od 322 tisuće kuna bila je među 10 najlikvidnijih.

Na domaćem tržištu kapitala danas se trgovalo s ukupno 39 dionica, pri čemu je cijena njih 16 porasla, 14 pala, a 9 stagnirala.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, AD Plastik, Alpha Adriatic, Zagrebačka banka, Hrvatski Telekom, Atlantska plovidba, Podravka, Valamar Riviera
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
ZAGREB - Srijeda je na Zagrebačkoj burzi donijela slab promet i novi pad indeksa.
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
POVEZIVANJE
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
ANKARA - Turska, Irak, Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) i Katar potpisali su pismo namjere o uspostavi novog prometnog koridora koji bi mrežom cesta i željezničkih pruga trebao povezati Perzijski zaljev s Mediteranom.
Najveći jednodnevni pad srebra u tri godine
PLEMENITI METALI
Najveći jednodnevni pad srebra u tri godine
NEW YORK - Ozbiljno zaoštravanje napetosti na Bliskom istoku uzrokovalo je i bijeg prema zlatu ili plemenitim metalima, gdje je, barem za zlato, vrhunac dosegnut 12. travnja.
Azijska tržišta: Nastavljen rast indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Nastavljen rast indeksa
ŠANGAJ - Japanski Nikkei 225 predvodio je rast azijskih indeksa dok su tržišta u regiji rasla u svim segmentima, nakon kontinuiranog rasta Wall Streeta drugi dan zaredom.
Wall Street: Snažan rast indeksa na krilima dobrih poslovnih rezultata
OPTIMIZAM
Wall Street: Snažan rast indeksa na krilima dobrih poslovnih rezultata
NEW YORK - Američki indeksi porasli su drugi dan zaredom, budući da su dobre korporativne zarade ublažile zabrinutost oko viših stopa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE