GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Podravka u fokusu investitora, promet slab

Zagrebačka burza: Podravka u fokusu investitora, promet slab
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.10.2020 / 17:54
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Na Zagrebačkoj se burzi u petak su indeksi ojačali, prekinuvši 2-dnevni pad, no uz vrlo skroman promet, dok su u fokusu ulagača bila poslovna izvješća kompanija.

Oba su indeksa ojačala po 0,8 posto pa je CROBEX10 zaključio na 1.574 boda, a CROBEX10 na 990 bodova.

No, zbog oštrog pada prethodnih dana, ti su indeksi oslabili treći tjedan zaredom. CROBEX je tako na gubitku od početka tjedna za 1,6 posto, a CROBEX10 za 1,2 posto.

Svi sektorski indeksi bili su u plusu, a ponajviše industrijski, za 2,31 posto.

Redovni promet iznosio je 4,6 milijuna kuna te je bio pola milijuna manji nego dan ranije.

U fokusu investitora bila su devetomjesečna financijska izvješća kompanija, koja su pristizala u velikom broju jer je danas posljednji dan za njihovu objavu.

Najlikvidnija je bila dionica Podravke, s prometom od gotovo 840 tisuća kuna. Cijena joj je porasla 1,8 posto, na 453 kune.

Dionicom Dalekovoda protrgovano je 596 tisuća kuna prometa, a cijena joj je oslabila 3,95 posto, na 6,8 kuna, pa je bila i najveća gubitnica.

Po likvidnosti slijedila je povlaštena dionica Adrisa, s ostvarenih 554 tisuće kuna. Cijena joj je oslabila 0,28 posto, na 357 kuna.

U fokusu investitora bila je i dionica Atlantske plovidbe, kojom je ostvareno 480 tisuća kuna. Cijena joj je skočila 9,62 posto, na 143,5 kuna, pa je tako bila najveća dobitnica.

Znatniji promet ostvaren je i dionicom Valamar Rivijere, 343 tisuće kuna, pri čemu joj je cijena ojačala 0,88 posto, na 23 kune.

Ta kompanija danas je izvijestila da je u prvih devet mjeseci poslovala s gubitkom od 212 milijuna kuna, nakon godinu dana ranije zabilježene dobiti od 484 milijuna kuna. 

Na burzi se danas trgovalo s ukupno 36 dionica, pri čemu je njih 16 ostvarilo rast cijene, 7 pad, a 13 nije zabilježilo cjenovnu promjenu.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Podravka, Hrvatski Telekom, Adris Grupa, Dalekovod, Atlantska plovidba, Valamar Riviera
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
NEW YORK - Indeks S&P 500 zatvorio je u srijedu blizu pozitivne nule jer su strahovi zbog kamatnih stopa smanjili entuzijazam koji je proizašao iz snažne zarade poduzeća.
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
ZAGREB - Srijeda je na Zagrebačkoj burzi donijela slab promet i novi pad indeksa.
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
POVEZIVANJE
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
ANKARA - Turska, Irak, Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) i Katar potpisali su pismo namjere o uspostavi novog prometnog koridora koji bi mrežom cesta i željezničkih pruga trebao povezati Perzijski zaljev s Mediteranom.
Najveći jednodnevni pad srebra u tri godine
PLEMENITI METALI
Najveći jednodnevni pad srebra u tri godine
NEW YORK - Ozbiljno zaoštravanje napetosti na Bliskom istoku uzrokovalo je i bijeg prema zlatu ili plemenitim metalima, gdje je, barem za zlato, vrhunac dosegnut 12. travnja.
Azijska tržišta: Nastavljen rast indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Nastavljen rast indeksa
ŠANGAJ - Japanski Nikkei 225 predvodio je rast azijskih indeksa dok su tržišta u regiji rasla u svim segmentima, nakon kontinuiranog rasta Wall Streeta drugi dan zaredom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE