GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Podravka u fokusu investitora, promet slab

Zagrebačka burza: Podravka u fokusu investitora, promet slab
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.10.2020 / 17:54
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Na Zagrebačkoj se burzi u petak su indeksi ojačali, prekinuvši 2-dnevni pad, no uz vrlo skroman promet, dok su u fokusu ulagača bila poslovna izvješća kompanija.

Oba su indeksa ojačala po 0,8 posto pa je CROBEX10 zaključio na 1.574 boda, a CROBEX10 na 990 bodova.

No, zbog oštrog pada prethodnih dana, ti su indeksi oslabili treći tjedan zaredom. CROBEX je tako na gubitku od početka tjedna za 1,6 posto, a CROBEX10 za 1,2 posto.

Svi sektorski indeksi bili su u plusu, a ponajviše industrijski, za 2,31 posto.

Redovni promet iznosio je 4,6 milijuna kuna te je bio pola milijuna manji nego dan ranije.

U fokusu investitora bila su devetomjesečna financijska izvješća kompanija, koja su pristizala u velikom broju jer je danas posljednji dan za njihovu objavu.

Najlikvidnija je bila dionica Podravke, s prometom od gotovo 840 tisuća kuna. Cijena joj je porasla 1,8 posto, na 453 kune.

Dionicom Dalekovoda protrgovano je 596 tisuća kuna prometa, a cijena joj je oslabila 3,95 posto, na 6,8 kuna, pa je bila i najveća gubitnica.

Po likvidnosti slijedila je povlaštena dionica Adrisa, s ostvarenih 554 tisuće kuna. Cijena joj je oslabila 0,28 posto, na 357 kuna.

U fokusu investitora bila je i dionica Atlantske plovidbe, kojom je ostvareno 480 tisuća kuna. Cijena joj je skočila 9,62 posto, na 143,5 kuna, pa je tako bila najveća dobitnica.

Znatniji promet ostvaren je i dionicom Valamar Rivijere, 343 tisuće kuna, pri čemu joj je cijena ojačala 0,88 posto, na 23 kune.

Ta kompanija danas je izvijestila da je u prvih devet mjeseci poslovala s gubitkom od 212 milijuna kuna, nakon godinu dana ranije zabilježene dobiti od 484 milijuna kuna. 

Na burzi se danas trgovalo s ukupno 36 dionica, pri čemu je njih 16 ostvarilo rast cijene, 7 pad, a 13 nije zabilježilo cjenovnu promjenu.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Podravka, Hrvatski Telekom, Adris Grupa, Dalekovod, Atlantska plovidba, Valamar Riviera
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Powellove poruke izazvale dodatnu nervozu
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Powellove poruke izazvale dodatnu nervozu
NEW YORK - Indeks S&P 500 skliznuo je u utorak nakon što je predsjednik Federalnih rezervi Jerome Powell rekao da će kamatne stope možda morati ostati visoke.
Zagrebačka burza: Indeksi pali, promet smanjen
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi pali, promet smanjen
ZAGREB - Dan uoči parlamentarnih izbora, slabašna trgovina na Zagrebačkoj burzi.
Lagarde: ECB uskoro reže kamate; nafta je najveći rizik u ovom trenutku
MONETARNA POLITIKA
Lagarde: ECB uskoro reže kamate; nafta je najveći rizik u ovom trenutku
FRANKFURT - Predsjednica Europske središnje banke Christine Lagarde rekla je u utorak da je središnja banka odlučna smanjiti kamatne stope u kratkom roku, podložno bilo kakvim većim šokovima.
Citi: Cijene zlata skaču na 3.000 dolara
OPTIMIZAM
Citi: Cijene zlata skaču na 3.000 dolara
NEW YORK - Cijene zlata nastavile su se kretati blizu rekordno visokih razina nakon što su se rasplamsale napetosti na Bliskom istoku, što je povećalo privlačnost poluga kao sigurnog utočišta.
Ovo je radno vrijeme trgovina i šoping centara na dan izbora
TRGOVINA
Ovo je radno vrijeme trgovina i šoping centara na dan izbora
ZAGREB - Datum parlamentarnih izbora se približio. Pogledajte koje će trgovine i šoping-centri raditi tijekom izbornog dana.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE