GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Različiti smjerovi indeksa, Atlantska dobitnica dana

Zagrebačka burza: Različiti smjerovi indeksa, Atlantska dobitnica dana
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.06.2021 / 17:47
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Indeksi Zagrebačke burze u četvrtak su blago korigirani s različitim predznacima, dok je ukupni promet dionicama premašio devet milijuna kuna, pri čemu se 3,8 milijuna kuna odnosi na blok promet dionicama HT-a.

CROBEX je uvećan za 0,09 posto te je zaključio na 1.959,77 boda. CROBEX10 je pao za 0,18 posto na 1.208,67 bodova. CROBEXprime bilježi pad od 0,34 posto, a zaključio je na 1.159,07 bodova.

Redovni promet dionicama iznosio je 5,6 milijuna kuna, što je za oko 1,1 milijun kuna više nego jučer.

No, još je 3,8 milijuna kuna ostvareno blok transakcijom dionicama HT-a, po cijeni od 185 kuna. To je i zadnja, 0,27 posto viša cijena, dionici HT-a i u redovnom trgovanju, u kojem je imala promet od 985,5 tisuća kuna.

U redovnom je trgovanju najveći promet, 2,05 milijuna kuna, imala dionica Atlantske plovidbe, koja predvodi likvidnije dobitnice sa skokom cijene za 8 posto, na 405 kuna. To je najviša cijena dionici Atlantske još od kraja 2019. godine, kada je zadnji put i bila iznad 400 kuna.

Dionicama Valamar Riviere ostvaren je promet od 515,1 tisuću kuna, uz pad cijene za 0,99 posto, na 30,10 kuna.

Po prometi, koji je iznosio 437,8 tisuća kuna, slijedi povlaštena dionica Adris grupe, kojoj je cijena porasla za 0,70 posto, na 429 kuna. Redovno izdanje Adrisa imalo je promet nešto veći od 142 tisuće kuna, a cijena mu je u plusu od 0,88 posto, na 458 kuna.

Još su tek četiri dionice imale promete veće od sto tisuća kuna, pri čemu dionici Podravke cijena stagnira na 592 kune, dok je pala dionicama Ericssona Nikole Tesle, za 0,60 posto, na 1.670 kuna, Optima telekoma za 0,66 posto, na 4,54 kune, a Jadroagenta za 2,67 posto, na 1.460 kuna.

Inače, danas se trgovalo s ukupno 36 dionica, pri čemu je cijena njih 15 porasla, njih deset pala, a cijena 11 dionica se nije mijenjala.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Atlantska plovidba, Hrvatski Telekom, Končar EI, Ericsson NT, Adris Grupa, Hrvatska poštanska banka, AD Plastik
PROČITAJ I OVO
Prava istina o zabrani rada nedjeljom: Vlada ne može osigurati naplatu prekovremenog rada
NALIČJE
Prava istina o zabrani rada nedjeljom: Vlada ne može osigurati naplatu prekovremenog rada
ZAGREB – Prekovremeni rad u trgovini nije bio ni evidentiran ni plaćen kod 40,2 posto radnika, to je jedan od argumenata na koji se Vlada poziva kad navodi razloge koji su je motivirali na zabranu rada nedjeljom u trgovinama.
Od sada direktnim vozom na Zlatibor
POVEZANOST
Od sada direktnim vozom na Zlatibor

BEOGRAD - „Srbija voz“ saopštio je danas da se od 13. juna uvodi direktan voz sa stanice Beograd centar do stanice Zlatibor i sa stanice Zlatibor do stanice Beograd centar.

Inflacija zasad nije pretjerana prijetnja, misle ECB i Fed
CIJENE I TRŽIŠTE
Inflacija zasad nije pretjerana prijetnja, misle ECB i Fed
ANALIZA - S  inflacijom, porastom nameta i preniskim prinosima obveznica za ovu godinu, možemo ostati pozitivni u pogledu cijena dionica.
Beogradska berza: Indeksi pozitivni na nedeljnom nivou, promet anemičan
NEDELJNI PREGLED BSE
Beogradska berza: Indeksi pozitivni na nedeljnom nivou, promet anemičan
BEOGRAD – Indeksi Beogradske berze završili su poslednji trgovački dan u nedelji s mešovitim rezultatima, ali su u odnosu na prošlu sedmicu u minimalnom plusu, dok je aktivnost investitora ostala anemična.
Početkom srpnja otvara se Sjeverna luka San Pelagio s 350 vezova
LUKE
Početkom srpnja otvara se Sjeverna luka San Pelagio s 350 vezova
ROVINJ - Prizor nepraktičnog priveza brodica u više redova u rovinjskoj lučici Andana, odnosno u južnoj luci Svete Katarine, uskoro će postati dio prošlosti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE