GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Skok prometa ususret objavama poslovnih rezultata

Zagrebačka burza: Skok prometa ususret objavama poslovnih rezultata
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.10.2020 / 17:09
Autor: Siniša Malus
ZAGREB - Početak novog tjedna Zagrebačkoj je burzi donio pad indeksa, ali i primjetno veći promet.

Očito je da se investitori hvataju pozicije za iduće dane u kojima će dominirati objava poslovnih rezultata za treći kvartal.

CROBEX je pao 0,7 posto te je zaključio na 1.589,06 bodova, a CROBEX10 je oslabio 0,6 posto na 996,47 bodova. CROBEXprime bilježi pad od 0,30 posto na 935,57 bodova.

Obveznički indeksi su zaključili padom. CROBIS je umanjen za 0,03 posto, a CROBIStr za 0,02 posto.

Sektorski indeksi su ostvarili promjene u rasponu od -0,67 posto koliko bilježi CROBEXindustrija do +0,29 posto koliko bilježi CROBEXkonstrukt.

Sveukupni promet na Zagrebačkoj burzi je u odnosu na petak uvećan za 5,6 milijuna kuna te je iznosio 8,4 milijuna kuna. Na redovni dionički promet odnosi se cijeli iznos, obveznicama se nije trgovalo.

Najlikvidnija je bila Valamar Riviera s prometom u iznosu od 2,8 milijuna kuna, a zaključila je nepromijenjenom cijenom od 23,00 kune.

Podravka je zaključila prometom od 2,6 milijuna kuna, a cijena joj je pala 0,7 posto te iznosi 446,00 kuna.

Hrvatski Telekom bilježi 1,2 milijuna kuna prometa i cijenu od 175,00 kuna.

Dalekovod je bio jedini dobitnik u društvu likvidnijih. Nnjegova je cijena skočila 2,8 posto, na 7,38 kuna, a njime je protrgovan iznos od 127 tisuća kuna.

Dan bez postotne promjene bilježe četiri izdanja. To su spomenuti Valamar i HT, Maistra koja bilježi cijenu od 252,00 kune i promet od 129 tisuća kuna te Ericsson NT koji je zaključio cijenom od 1.420,00 kuna i prometom od 88 tisuća kuna.

Atlantska plovidba je oslabila i deseti uzastopni dan. Danas je zaključila minusom od 6,3 posto odnosno cijenom od 149,00 kuna te prometom od 153 tisuće kuna.

Liburnia Riviera Hoteli bilježe pad od 4,1 posto na 2.800,00 kuna i 105 tisuća kuna prometa.

Končar EI je zaključio cijenom od 585,00 kuna, što predstavlja pad od 3,3 posto, a njegovim je dionicama protrgovan iznos od 527 tisuća kuna.

Arena Hospitality Grupa bilježi pad za 0,7 posto na 268,00 kuna i 111 tisuća kuna prometa.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Atlantska plovidba, Valamar Riviera, Hrvatski Telekom, Podravka, Ericsson NT, Arena Hospitality Group, Dalekovod, Končar EI
PROČITAJ I OVO
Ovo je radno vrijeme trgovina i šoping centara na dan izbora
TRGOVINA
Ovo je radno vrijeme trgovina i šoping centara na dan izbora
ZAGREB - Datum parlamentarnih izbora se približio. Pogledajte koje će trgovine i šoping-centri raditi tijekom izbornog dana.
CVC Capital Partners priprema IPO
JAVNA PONUDA
CVC Capital Partners priprema IPO
LONDON - CVC Capital Partners, moćni luksemburški fond koji upravlja imovinom vrijednom 186 milijardi eura kroz niz investicijskih strategija, namjerava prikupiti više od 1,25 milijardi eura u inicijalnoj javnoj ponudi na amsterdamskoj burzi i ciljat će na procjenu između 13 i 15 milijardi eura.
Azijska tržišta: Oštar pad indeksa zbog izraelsko-iranskih tenzija
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Oštar pad indeksa zbog izraelsko-iranskih tenzija
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta rasprodana su dok svijet čeka odgovor Izraela na zračni napad Irana tijekom vikenda. Većina velikih tržišta u Aziji izgubila je oko 2%.
Wall Street: Očekivani izraelski napad srušio indekse
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Očekivani izraelski napad srušio indekse
NEW YORK - Američki indeksi pali su na početku novog tjedna jer su rastući prinosi i zabrinutost zbog sukoba na Bliskom istoku zasjenili snažne podatke Goldman Sachsa o zaradi.
Singapur je vodeći svjetski pomorski grad
NA VRHU
Singapur je vodeći svjetski pomorski grad
SINGAPUR - Izvješće DNV-a i Menon Economicsa o vodećim pomorskim gradovima zabilježilo je samo jednu promjenu u prvih pet, a Oslo je zamijenio Tokio na petom mjestu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE