GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Slab promet i minimalne promjene indeksa

Zagrebačka burza: Slab promet i minimalne promjene indeksa
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.02.2023 / 17:25
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Različiti smjerovi indeksa i slabiji promet obilježili su kraj tjedna na Zagrebačkoj burzi.

U danu bez poslovnih vijesti iznačajnijih objava investitori nisu bili voljni previše riskirati.

CROBEX je oslabio 0,1 posto, na na 2.112,69 bodova. CROBEX10 je u plusu za 0,2 posto na 1.234,82 boda. CROBEXprime je ojačao za 0,03 posto te je zaključio na 1.224,03 boda.

Sveukupni promet na Zagrebačkoj burzi je u odnosu na jučer u minusu za 805,7 tisuća eura te je iznosio 612,2 tisuća eura. Na redovni dionički promet odnosi se cijeli iznos, obveznicama se nije trgovalo, a blok promet nije ostvaren. 

Redovni promet deset najlikvidnijih izdanja je u odnosu na jučer umanjen za 659,9 tisuća eura te je iznosio 495,8 tisuća eura. Od deset najlikvidnijih izdanja dva bilježe rast cijene. 

U redovnoj trgovini je najlikvidnije izdanje ETF Crobex10tr s prometom od 118,6 tisuću eura, zadnjom cijenom od 16,24 eura (122,36 kn) i plusom od 0,12 posto. Drugi po likvidnosti je Povlašteni Adris koji je trgovan u iznosu od 94,3 tisuće eura uz pad od 0,78 posto na cijenu od 51,20 eura. Span je treći najlikvidniji te je zaključio cijenom od 43,50 eura (327,75 kn) uz promet od 53,4 tisuće eura bez postotne promjene.

Porast cijene bilježe dva izdanja. Podravka koja je u plusu za 1,06 posto s zadnjom cijenom od 95,00 eura uz promet od 42,8 tisuće eura (322 tisuće kn) i spomenuti najlikvidniji ETF Crobex10tr (+0,12%).

Dan bez postotne promjene bilježe četiri izdanja. Spomenuti Span i Plava Laguna s cijenom od 250,00 eura (1.883,63 kn) i prometom od 39 tisuća eura. Valamar Riviera je trgovana u iznosu od 27,1 tisuća eura na cijenu od 4,06 eura (30,59 kn).

Tagovi: Zagrebačka burza, Span, Plava laguna, Podravka, CROBEX, CROBEX10, Valamar Riviera, Ericsson NT, ETF Crobex10tr
PROČITAJ I OVO
Larry Fink vrlo optimističan oko dugoročnih perspektiva bitcoina
OPTIMIZAM
Larry Fink vrlo optimističan oko dugoročnih perspektiva bitcoina
NEW YORK - Izvršni direktor BlackRocka Larry Fink bio je "ugodno iznenađen" učinkom promptnog Bitcoin (BTC) burzovnog fonda (ETF) svoje tvrtke i ponovio je da je "vrlo optimističan" u pogledu dugoročne održivosti Bitcoina.
Kasparov najavljuje veliki projekt u Hrvatskoj
NAJAVE
Kasparov najavljuje veliki projekt u Hrvatskoj
ZAGREB - Šahovski velikan Gari Kasparov nije u Hrvatskoj samo zbog odmora, iako ovdje ima kuću.
Cijene hrane mogle bi konstantno rasti, ovo su glavni razlozi
HRANA
Cijene hrane mogle bi konstantno rasti, ovo su glavni razlozi
ZAGREB - Znanstvenici upozoravaju da će cijene hrane konstantno rasti. Klimatske promjene, a posebno rastuće temperature, mogu uzrokovati povećanje cijena hrane za 3,2 posto godišnje, prema novoj studiji u Njemačkoj.
Azijska tržišta: Japanski indeksi tonu, australsko tržište na rekordu
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Japanski indeksi tonu, australsko tržište na rekordu
TOKYO - Japanske su dionice pale najviše među azijskim tržištima u četvrtak, dok su australske dionice dosegnule rekordnu razinu, potpomognute jačanjem dionica rudarstva.
Hrvatski analitičar iz JPMorgana nema dobre vijesti za optimiste
PREDVIĐANJA
Hrvatski analitičar iz JPMorgana nema dobre vijesti za optimiste
NEW YORK - Čini se da se petomjesečni uspon američkih dionica bliži kraju. Ali ako pitate hrvatskog analitičara Dubravka Lakosa-Bujasa iz JPMorgan Chase Co., ulagači možda neće vidjeti da će doći kad dođe.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE