GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Slab promet, indeksi u plusu

Zagrebačka burza: Slab promet, indeksi u plusu
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.07.2020 / 17:08
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Indeksi Zagrebačke burze tjedan su počeli rastom vrijednosti od oko 0,3 posto, dok je promet dionicama i nadalje skroman.

Crobex indeks je u plusu od 0,26 posto, na 1.612,15 bodova, a Crobex10 za 0,31 posto, na 1.009,38 bodova.

Redovni promet dionicama iznosio je 3,2 milijuna kuna, što je za oko 1,7 milijuna kuna manje nego u petak.

Najtrgovanija je s prometom od 672,1 tisuću kuna bila dionica Podravke, kojoj je cijena porasla za 0,24 posto, na 415 kuna.

Slijedi dionica Valamar Riviere s prometom od 464,9 tisuća kuna i padom cijene za 0,39 posto, na 25,80 kuna.

Dionicama Zagrebačke banke, koje su imale promet od 314,7 tisuća kuna, cijena je snižena za 1,21 posto, na 49 kuna.

Povlaštenih dionica Adris grupe protrgovano je za 263,5 tisuća kuna, a cijena im stagnira na 375 kuna.

Dionice Ericssona Nikole Tesle imale su promet od 236,5 tisuća kuna, uz rast cijene za 0,82 posto, na 1.230 kuna.

Među trgovanijim dionicama dobitnice su i dionice Arena Hosiptality grupe s rastom cijene za 0,75 posto, na 270 kuna, Turisthotela za 2,27 posto, na 2.700 kuna, HT-a za 1,15 posto, na 176,50 kuna, Dalekovoda 1,63 posto, na 5 kuna, itd.

Uz promete od oko 40 tisuća kuna, veće cjenovne poraste zabilježile dionice Auto Hrvatske, za 4,11 posto, na 760 kuna, te Đuro Đaković Holdinga, za 7,14 posto, na 3 kune.

Ipak, najveća je dobitnica dionica Hotela Maestral, kojoj je cijena poskočila za 22,22 posto, na 330 kuna, uz promet od 16,3 tisuće kuna.

Iz te dubrovačke turističke tvrtke danas su izvijestili da su zaprimili zahtjev glavnog dioničara, PND Strategije za uvidom u dokumentaciju društva s obzirom da razmatra provođenje postupka prijenosa dionica manjinskih dioničara na glavnog dioničara, uz isplatu primjerene otpremnine.

PND Strategija je u početkom prošle godine kupila od države 68,94 posto dionica tog dubrovačkog hotela za 153,5 milijuna kuna, potom je otkupom po cijeni od 431,77 kuna po dionici stekla ukupno do 94,43 posto vlasništva. Trenutno drži 95,12 posto vlasništva u Hotelima Maestral.

Najveća je, pak, gubitnica danas dionica Karlovačke banke s padom cijene za 7,91 posto, na 6,40 kuna, a s padom cijene trgovanje su zaključile i dionice Tankerske Next Generation za 3,85 posto, na 50 kuna, Optima telekoma za 1,47 posto, na 5,38 kuna, AD Plastika za 1,08 posto, na 137,50 kuna, itd.

Od objava na Burzi, iz Instituta IGH su izvijestili o novom poslu - predvodit će konzorcij koji će projektirati brzu cestu Mostar - Široki Brijeg - granica s Republikom Hrvatskom, dionicu Polog - granica RH.

Institut IGH je, kao vodeći član zajednice ponuditelja, uz IGH Mostar, mostarsku Integru te Geocon iz Čitluka, potpisao ugovor s JP Autoceste Federacije BiH za izradu idejnog i glavnog projekta brze ceste Mostar-Široki Brijeg-granica RH, dionica Polog-granica RH (40,5 kilometara) približne vrijednosti od 29,9 milijuna kuna. Institut IGH i njegovi partneri imaju rok od 18 mjeseci za izradu idejnog i glavnog projekta brze ceste Polog - Široki Brijeg - granica RH, izvođenje istražnih radova za potrebne idejnog projekta, izraditi studiju izvodljivosti, studiju utjecaja na okoliš kao i druge studije definirane ugovorom, navode iz te tvrtke, napominjući i kako im je to već šesti značajniji potpisani ugovor koji su potpisali u posljednje vrijeme.

Dionicama Instituta IGH cijena je danas porasla za 2 posto, na 102 kune, a imale su promet od gotovo 69 tisuća kuna.

Inače, danas se trgovalo s ukupno 33 dionice, od čega je 16 zabilježilo rast cijene, njih osam pad, a cijena devet dionica nije se mijenjala.

Tagovi: Zagrebačka burza, Hoteli Maestral, CROBEX, CROBEX10, Ericsson NT, Podravka, Adris Grupa, Arena Hospitality Group, Valamar Riviera, Dalekovod, Zagrebačka banka
PROČITAJ I OVO
Beogradska berza: Blagi oporavak indeksa, većina prometa obveznicama
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Blagi oporavak indeksa, većina prometa obveznicama
BEOGRAD - Ukupan promet na Beogradskoj berzi iznosio je danas 369,8 miliona dinara (3,14 miliona evra), od čega gro otpada na trgovanje državnim dugom.
Telekom uspešno emitovao korporativne obveznice
OBVEZNICE
Telekom uspešno emitovao korporativne obveznice

BEOGRAD - Kompanija Telekom Srbija uspešno je emitovala svoje prve korporativne obveznice u iznosu od 23,5 milijardi dinara, saopštila je Narodna banka Srbije.

Što donosi senzorska analiza kvalitete hrane?
HRANA
Što donosi senzorska analiza kvalitete hrane?
ZAGREB - Drugi Okrugli stol u sklopu projekta „Centar za sigurnost i kvalitetu hrane“ održao se na Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a stručnjaci su raspravljali o metodama i primjeni senzorske analize u vrednovanju i kontroli poljoprivredno-prehrambenih proizvoda.
Zadar, Rovinj i Lošinj među 50 destinacija svijeta u knjizi Terryja Stevensa
DESTINACIJE
Zadar, Rovinj i Lošinj među 50 destinacija svijeta u knjizi Terryja Stevensa
ZAGREB - Zadar, Rovinj i Lošinj našli su se među 50 svjetskih destinacija koje je odabrao i uvrstio u svoju novu knjigu "Wish you were here" međunarodno priznati turistički konzultant i profesor Terry Stevens iz Walesa, objavili su u petak iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ).
Zagrebačka burza: Oštriji pad indeksa, Podravka u fokusu
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Oštriji pad indeksa, Podravka u fokusu
ZAGREB - U petak su na hrvatskom tržištu kapitala prevladala negativna kretanja, pri čemu se raspoloženje čak i intenziviralo u odnosu na dan ranije, dijelom i pod utjecajem gubitaka na drugim europskim burzama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE