GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Slab promet, minimalne promjene indeksa

Zagrebačka burza: Slab promet, minimalne promjene indeksa
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.10.2020 / 17:07
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U mirnom trgovanju na kraju tjedna, na Zagrebačkoj burzi u petak su indeksi stagnirali uz različite predznake, jer nije bilo značajnijih vijesti iz domaćih kompanija koje bi dale poticaja investitorima, dok su na tjednoj razini indeksi bili u blagom minusu.

CROBEX je kliznuo u petak 0,1 posto, na 1.600 bodova, dok je CROBEX10 ojačao 0,1 posto, na 1.002 boda.

Tako su Crobexi oslabili i ovoga tjedna, već drugoga zaredom. CROBEX je završio tjedan s minusom od 0,3 posto, a CROBEX10 od 0,2 posto.

Među sektorskim indeksima, najviše je pao industrijski, za 0,57 posto, dok je jedino porastao prehrambeni, za 0,36 posto.

Redovni promet dionicama iznosio je svega 2,8 milijuna kuna, što je otprilike 100 tisuća više nego dan ranije.

Najlikvidnija je bila dionica Valamar Rivijere, kojom je ostvareno 583 tisuća kuna prometa, a cijena joj je stagnirala na 23 kune.

Slijedi dionica HT-a, sa 454 tisuće kuna prometa, a cijena joj je pritom pala 0,6 posto, na 175 kuna.

Nešto više trgovalo se još i dionicom Ericssona Nikole Tesle, kojom je ostvareno 286 tisuća kuna prometa, uz pad njezine cijene za 2,1 posto, na 1.420 kuna.

Među likvidnijim izdanjima najviše se spustila cijena dionice Zagrebačke banke, za 2,6 posto, na 49,7 kuna. Istodobno, najveća dobitnica bila je dionica Atlantic grupe, poskupjevši 1,7 posto, na 1.220 kuna.

Od poslovnih objava, Petrokemija je danas izvijestila da je potpisala ugovor o okvirnom kratkoročnom revolving kreditu s Privrednom bankom Zagreb u visini od 50 milijuna kuna, na rok od godine dana, uz tržišne uvjete financiranja. Odobreni limit služi za odobrenje novčanih plasmana kao i za otvaranje akreditiva, izdavanje bankarskih garancija i pisama namjere. Naveli su i da će ta linija biti iskorištena za osiguranje stabilnosti poslovanja. Cijena dionice Petrokemije oslabila je 0,5 posto, na 76,6 kuna, uz niski promet, od svega 1.072 kune.

Od ostalih burzovnih vijesti, Ina je izvijestila da je s Petrolom potpisala u srijedu ugovor o pripajanju, koji je u četvrtak predan u sudski registar Trgovačkog suda u Zagrebu i u sudski registar Trgovačkog suda u Rijeci. Ina je jedini dioničar tog pripojenog društva.

Cijena dionice Ine stagnirala je na 2.840 kuna, uz promet od 11.360 kuna.

Na domaćem tržištu kapitala danas se trgovalo s 30 dionica, pri čemu je njih 8 ostvarilo rast cijene, 12 pad, a 10 nije bilježilo promjenu.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Zagrebačka banka, Valamar Riviera, Hrvatski Telekom, Atlantic Grupa, Petrokemija, Ericsson NT
PROČITAJ I OVO
Crni petak: Privezala se za skuter jer joj ga nisu htjeli prodati za 69 centi
BIZARNO
Crni petak: Privezala se za skuter jer joj ga nisu htjeli prodati za 69 centi
MEXICO CITY - Crni petak je u jednome meksičkom gradu prošao uzbudljivo za jednu njegovu stanovnicu, koja se privezala za skuter pošto joj uprava lanca trgovina Walmart nije željela prodati moped po cijeni od 69 centa koja je bila istaknuta na vozilu, prenosi Daily Mail.
Zlato ili bitcoin, pitanje je sad
INVESTICIJE
Zlato ili bitcoin, pitanje je sad
ANALIZA - Natjecanje i suradnja neizbježni su čimbenici koji oblikuju naše odnose i svakodnevni život, a to se odnosi i na odabir najboljih i najprikladnijih ulaganja.
U Hrvatskoj oko 10.000 turista, u prosincu se ne očekuje veći promet
TURIZAM
U Hrvatskoj oko 10.000 turista, u prosincu se ne očekuje veći promet
ZAGEB - U Hrvatskoj boravi oko deset tisuća turista, a s obzirom na okolnosti i ograničenja u međunarodnim putovanjima u prosincu se za sada ne očekuje značajniji turistički promet, iako će neki hoteli, kampovi i objekti u domaćinstvu raditi, rekao je za Hinu direktor HTZ-a Kristjan Staničić.
Diem umjesto Libre: Facebookova kriptovaluta ima novo ime
KRIPTOVALUTE
Diem umjesto Libre: Facebookova kriptovaluta ima novo ime
LONDON - Diem umjesto Libra: kriptovaluta, koju uglavnom podržava Facebook ima novo ime kako bi naglasila svoju neovisnost od američke internetske tvrtke.
Žgomba: Božić i Nova godina turistički su vrlo upitni
REALNO
Žgomba: Božić i Nova godina turistički su vrlo upitni
ZAGREB - Loša epidemiološka slika ispraznila je hotele, a dodatne nove mjere - zaustavile rezervacije u turističkom sektoru.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE