GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Span dobitnik tjedna, indeksi ojačali

Zagrebačka burza: Span dobitnik tjedna, indeksi ojačali
TJEDNI PREGLED ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.11.2021 / 07:59
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Na Zagrebačkoj su burzi protekloga tjedna Crobexi ojačali, odmaknuvši se od najnižih razina od kraja rujna, no uz daljnji pad prometa jer nedostaje poslovnih vijesti koje bi potaknule investitore na življe trgovanje.

Crobex indeks ojačao je proteklog tjedna 0,74 posto, na 2.012 boda, ostvarivši dobitak nakon dva tjedna pada. Crobex10, pak, završio je tjedan u plusu od 0,47 posto, na 1.236 bodova.

Među sektorskim indeksima, u plusu su bili turistički i prehrambeni, oba za 0,32 posto, dok je najviše pao građevinski. za 5,36 posto.

Redovni promet dionicama iznosio je 28,7 milijuna kuna, što je za 4,3 milijuna manje nego u tjednu ranije.

Uz to, ostvareno je 2,09 milijuna kuna blok prometa povlaštenom dionicom Adrisa, po cijeni od 419 kuna.

Najveći promet u redovnom trgovanju imala je dionica Valamar Riviere, 5,3 milijuna kuna. Cijena joj je porasla 0,94 posto, na 32,1 kunu.

Slijedila je dionica Spana, s prometom od 4,32 milijuna kuna, a cijena joj je skočila 15,94 posto, na 240 kuna.

Znatniji promet imala je i dionica Atlantske plovidbe, 2,6 milijuna kuna. Cijena joj je pritom pala 1,45 posto, na 407 kuna.

U fokusu investitora bila je i dionica Arena Hospitality Groupa, kojom je ostvareno 2,28 milijuna kuna, a cijena joj se spustila 1,32 posto, na 300 kuna.

Najveća dobitnica bila je dionica Ville Dubrovnik, čija je cijena uzletjela 250 posto, na 350 kuna.

Među likvidnijima, uz dionicu Spana znatnije je poskupjela i dionica Adriatic osiguranja, za više od 14 posto, na 97 kuna.

Istodobno, među likvidnijima je najveća gubitnica bila dionica Alpha Adriatica, s padom cijene za 5,04 posto, na 113 kune.

Na domaćem tržištu kapitala protekloga tjedna trgovalo se s ukupno 63 dionice, pri čemu je cijena njih 26 porasla, 44 pala, a 13 stagnirala.

Tagovi: Zagrebačka burza, Span, Atlantska plovidba, CROBEX, CROBEX10, Valamar Riviera, Ericsson NT, Hrvatski Telekom, Ingra, Arena Hospitality Group, Villa Dubrovnik
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Indeksi prekinuli višednevni uspon
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi prekinuli višednevni uspon
ZAGREB - Crobex indeks Zagrebačke burze u četvrtak je prekinuo pozitivni niz koji je trajao 19 dana uzastopno, a oslabio je i Crobex10, uz nešto veći promet nego prethodnoga dana, pri čemu je četiri izdanja ostvarilo milijunske promete.
Hanfa: PBZ Croatia osiguranje mora otkloniti nepravilnosti u određivanju i praćenju ulaganja u inozemne dionice
RJEŠENJE
Hanfa: PBZ Croatia osiguranje mora otkloniti nepravilnosti u određivanju i praćenju ulaganja u inozemne dionice
ZAGREB – Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga donijela je rješenje kojim se društvu PBZ CROATIA OSIGURANJE za upravljanje obveznim mirovinskim fondovima (Društvo), u dijelu poslovanja koji se odnosi na investicijski proces i ulaganje imovine mirovinskih fondova izriču mjere za otklanjanje utvrđenih nezakonitosti i nepravilnosti, kao i preporuke za poboljšanje u tom segmentu poslovanja
Dolar u blagom plusu prema košarici valuta
FOREX
Dolar u blagom plusu prema košarici valuta
LONDON - Tečaj dolara u četvrtak je blago ojačao prema najvažnijim svjetskim valutama na međunarodnim tržištima, poduprt ovotjednim snažnim rastom prinosa na američke državne obveznice, dok investitori čekaju nove smjernice sa skorašnje sjednice američkog Feda.
Kako potaknuti generacijsku obnovu na selu?
ANALITIČARI
Kako potaknuti generacijsku obnovu na selu?
ZAGREB - Mladim poljoprivrednicima je nužna pomoć pri pokretanju poslovanja bespovratnim sredstvima za novoosnovana poduzeća, potporu dohotku i mogućnosti kao što je dodatno osposobljavanje, ističu uz ostalo iz konzultantske tvrtke Smarter u analizi mjera kojima bi se potaknula generacijska obnova na selu.
Interomnia kreće u preuzimanje KSG brokera
BROKERI
Interomnia kreće u preuzimanje KSG brokera
ZAGREB - Interomnia d.o.o., jedna od vodećih domaćih brokerskih kuća u osiguranju i reosiguranju, započela je pregovore o preuzimanju konkurentskog društva KSG Broker d.o.o., najavljuje direktorica Interomnie Paulina Fudurić.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE