GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Valamar dobitnik tjedna, blagi rast CROBEX-a

Zagrebačka burza: Valamar dobitnik tjedna, blagi rast CROBEX-a
TJEDNI PREGLED ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.05.2021 / 19:45
Autor: Siniša Malus
ZAGREB - Tjedan na Zagrebačkoj burzi donio je blage promjene glavnih indeksa i nešto slabiji promet.

Ususret turističkoj sezoni od koje ipak postoje stanovita očekivanja Valamar se izdvojio kao dobitnik tjedna, dok je Atlantska plovidba bila na meti očekivanog izvlačenja zarade nakon strelovitog rasta posljednjih mjeseci.

CROBEX je porastao 0,2 posto te je s prošlotjednih 1.935,53 boda porastao na 1.940,04 boda. CROBEX10 bilježi pad za 0,02 posto na 1.193,82 boda. Crobex10tr je pao za 0,02 posto, zaključio je na 1.204,76 bodova. CROBEXprime bilježi rast od 0,16 posto, zaključio je na 1.153,35 bodova.

Promet na Zagrebačkoj burzi je u ovom trgovinskom tjednu iznosio 83,2 milijuna kuna, što je pad od 1,4 posto to jest 1,1 milijun kuna u odnosu na tjedan ranije. Promet deset najlikvidnijih izdanja je u redovnom trgovanju iznosio 40,3 milijuna kuna to jest 48 posto ukupnog dioničkog prometa.

Najlikvidniji je bio Slavonski ZAIF s prometom od 27 milijuna kuna, od čega se na redovni promet odnosi tek dva milijuna kuna, ostatak je ostvaren u blok trgovini.

Bilježi i rast cijene za 10,00 posto na 22,00 kune. Atlantska plovidba je zaključila prometom od 13,6 milijuna kuna, a cijena joj je umanjena  0,6 posto na 336,00 kuna.

Valamar Riviera je zaključila prometom od 8,3 milijuna kuna te bilježi rast od 3,8 posto, na 30,10 kuna, čime je zaslužila status dobitnice tjedna. Možda je na rast cijene utjecala i objava o ozbiljnoj pripremi sezone u smještajnim kapacitetima Valamara. Turistički sektor dobiva potporu kupaca ususret sezoni pa su i dionice Arena Hospitality Grupe zaključile rastom od 1,9 posto odnosno cijenom od 328,00 kuna, a trgovane su u iznosu od 1,2 milijuna kuna.

Dobar tjedan imao je Kraš s poskupljenjem od 2,1 posto, cijenom od 725,00 kuna i 1,1 milijun kuna prometa.

Podravka bilježi rast za 0,3 posto na 590,00 kuna i 5,1 milijun kuna prometa.

Tjedan bez postotne promjene zabilježio je povlašteni Adris, s cijenom od 415,00 kuna i prometom od 3,2 milijuna kuna.

Hrvatski Telekom bilježi minus od 1,6 posto, cijenu od 183,50 kuna i 3,6 milijuna kuna prometa.

Atlantic Grupa je zabilježila pad od 1,3 posto, cijenu od 1.510,00 kuna te 988 tisuća kuna prometa.

Dionice Ericssona NT su pojeftinile za 0,6 posto, cijena im iznosi 1.680,00 kuna, a njima je ostvaren promet od 1,3 milijuna kuna.

Tagovi: Zagrebačka burza, Slavonski ZAIF, CROBEX, CROBEX10, Atlantska plovidba, Hrvatski Telekom, Adris Grupa, Ericsson Nikola Tesla, Valamar Riviera, Atlantic Grupa, AD Plastik, Optima Telekom, Arena Hospitality Group
PROČITAJ I OVO
Hrvatska navodnjava samo dva posto poljoprivrednih površina
NAVODNJAVANJE
Hrvatska navodnjava samo dva posto poljoprivrednih površina
ZAGREB – Uz rat u Ukrajini, ozbiljna prijetnja nestašici hrane i uzrok njezinog poskupljenja je i suša koja je ove godine pogodila Europu, a time i Hrvatsku, a u budućnosti će se takva situacija samo pogoršavati.
Vrijednost dolara pod pritiskom zbog usporavanja inflacije
TJEDNI FOREX
Vrijednost dolara pod pritiskom zbog usporavanja inflacije
ZAGREB - Tečaj američke valute protekloga tjedna na svjetskim deviznim tržištima našao se na udaru prodaja, nakon što su podaci o američkoj inflaciji ukazali na njezino usporavanje, otvarajući prostor Fedu da u budućnosti popusti s agresivnim podizanjem kamatnih stopa.
Svjetska tržišta: Snažan uzlet Wall Streeta četvrti tjedan zaredom
TRŽIŠTE KAPITALA
Svjetska tržišta: Snažan uzlet Wall Streeta četvrti tjedan zaredom
ZAGREB - Na Wall Streetu su indeksi protekloga tjedna porasli za otprilike tri posto, ostvarivši dobitke četvrti tjedan zaredom zahvaljujući znakovima posustajanja inflacije, što ostavlja prostora Fedu za manje agresivno podizanje kamatnih stopa u idućim mjesecima, a to je ojačalo povjerenje investitora u nastavak oporavka tržišta dionica.
Kako se Europa suočava s globalnom krizom hrane?
HRANA
Kako se Europa suočava s globalnom krizom hrane?
ZAGREB - Stalan nadzor, ublažavanje propisa i nastavak uvoza žitarica - neke su od mjera kojima EU pokušava spriječiti nestašicu hrane u jeku globalne krize s najvišim cijenama namirnica u povijesti, piše ENR (European Newsroom), projekt 16 europskih novinskih agencija, među kojima je i Hina.
Zagrebačka burza: Rast indeksa, Ericsson NT dobitnik tjedna
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Rast indeksa, Ericsson NT dobitnik tjedna
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi potekloga tjedna glavni dionički indeksi snažno su porasli, za više od dva posto, prateći pozitivna kretanja na svjetskim burzama uslijed znakova o usporavanju inflacije u SAD-u, pri čemu su svi sektori bili na dobitku,.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE