GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Valamar i Đuro Đaković dobitnici dana, indeksi i dalje u plusu

Zagrebačka burza: Valamar i Đuro Đaković dobitnici dana, indeksi i dalje u plusu
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.01.2022 / 17:43
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u srijedu su Crobex indeksi uspjeli trgovanje završiti s blagim plusom, nakon što su veći dio trgovanja bili u minusu, pa se tako i dalje kreću oko najviših razina od ožujka 2017.

Crobex indeks ojačao je u srijedu svega 0,01 posto, zadržavši se na 2.131 bod, čime je ojačao 10. trgovinski dan zaredom.

Crobex10, pak, bio je u plusu 0,18 posto, na 1.294 boda, nastavivši pozitivni niz 7. dan zaredom.

Među sektorskim indeksima, najviše je porastao transportni, za 1,51 posto, dok je jedino oslabio prehrambeni, za 0,08 posto.

Redovni promet dionicama iznosio je 7,5 milijuna kuna, što je za 1,7 milijuna više nego prethodnog trgovinskog dana.

Najveći promet ostvaren je dionicom Valamar Rivijere, 1,8 milijuna kuna. Cijena joj je pritom porasla 2,39 posto na 34,3 kune.

Povlaštenom dionicom Adrisa istodobno je ostvareno 1,24 milijuna kuna, a cijena joj je pala 0,47 posto, na 422 kune.

Milijunski promet imala je još i dionica HT-a, u visini od 1,15 milijuna kuna. Cijena joj je pritom oslabila 0,27 posto, na 185 kuna.

Najveći cjenovni rast među likvidnijima ostvarila je ponovno dionica Đure Đaković grupe. Nakon jučerašnjeg skoka za čak 35,68 posto, danas joj je cijena porasla 4,55 posto, na 3,22 kune.

Jučer je ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić izjavio da Đuro Đaković Grupa ima perspektivu te da bi mogao postati regionalni centar za servisiranje borbenih oklopnih vozila pješaštva Bradley.

Europska komisija je 22. prosinca prošle godine Hrvatskoj odobrila da grupaciji Đuro Đaković dodijeli potporu za restrukturiranje u ukupnom iznosu od 57,4 milijuna eura (430,6 milijuna kuna). Tom mjerom grupaciji će se omogućiti da financira plan restrukturiranja i da uz potporu privatnog ulagača, konzorcija čeških društava DD Acquisition, ponovno uspostavi dugoročnu održivost.

Istodobno, najviše je potonula cijena dionice Petrokemije, za 12,43 posto, na 32,4 kune.

Petrokemija je u srijedu putem Zagrebačke burze (ZSE) najavila mogućnost povlačenja dionica s uvrštenja na burzu, a o tom će prijedlogu idući tjedan raspravljati Uprava i Nadzorni odbor, dok konačnu odluku trebaju donijeti dioničari na glavnoj skupštini.

"Petrokemija, sukladno Pravilima Zagrebačke burze objavljuje da će dana 10. siječnja 2022. godine Uprava i Nadzorni odbor Petrokemije održati sjednice na kojima će razmatrati donošenje prijedloga odluke o povlačenju dionica društva s uvrštenja na uređenom tržištu Zagrebačke burze o kojem prijedlogu odluke će odlučivati Glavna skupština", navodi se u kratkoj objavi kutinskog proizvođača mineralnih gnojiva na ZSE.

Na ZSE se danas trgovalo s ukupno 38 dionica, pri čemu je cijena njih 12 porasla, 18 pala, a 8 stanigrala.

Burza u četvrtak zbog blagdana neće raditi.

Tagovi: Zagrebačka burza, Đuro Đaković, Adris Grupa, CROBEX, CROBEX10, Valamar Riviera, Ericsson NT, Hrvatski Telekom, Ingra, Alpha Adriatic
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Indeksi pali, promet smanjen
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi pali, promet smanjen
ZAGREB - Dan uoči parlamentarnih izbora, slabašna trgovina na Zagrebačkoj burzi.
Lagarde: ECB uskoro reže kamate; nafta je najveći rizik u ovom trenutku
MONETARNA POLITIKA
Lagarde: ECB uskoro reže kamate; nafta je najveći rizik u ovom trenutku
FRANKFURT - Predsjednica Europske središnje banke Christine Lagarde rekla je u utorak da je središnja banka odlučna smanjiti kamatne stope u kratkom roku, podložno bilo kakvim većim šokovima.
Citi: Cijene zlata skaču na 3.000 dolara
OPTIMIZAM
Citi: Cijene zlata skaču na 3.000 dolara
NEW YORK - Cijene zlata nastavile su se kretati blizu rekordno visokih razina nakon što su se rasplamsale napetosti na Bliskom istoku, što je povećalo privlačnost poluga kao sigurnog utočišta.
Ovo je radno vrijeme trgovina i šoping centara na dan izbora
TRGOVINA
Ovo je radno vrijeme trgovina i šoping centara na dan izbora
ZAGREB - Datum parlamentarnih izbora se približio. Pogledajte koje će trgovine i šoping-centri raditi tijekom izbornog dana.
CVC Capital Partners priprema IPO
JAVNA PONUDA
CVC Capital Partners priprema IPO
LONDON - CVC Capital Partners, moćni luksemburški fond koji upravlja imovinom vrijednom 186 milijardi eura kroz niz investicijskih strategija, namjerava prikupiti više od 1,25 milijardi eura u inicijalnoj javnoj ponudi na amsterdamskoj burzi i ciljat će na procjenu između 13 i 15 milijardi eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE