GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Valamar i Ingra i dalje rastu, indeksi u plusu

Zagrebačka burza: Valamar i Ingra i dalje rastu, indeksi u plusu
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.08.2020 / 17:18
Autor: Siniša Malus

ZAGREB - Indeksi Zagrebačke burze u utorak su ojačali drugi dan zaredom, no promet je i dalje nikakav.

CROBEX je porastao 0,5 posto, na 1.598,49 bodova, dok je CROBEX10 zaključio u plusu od 0,6 posto, na 991,07 bodova.

I većina sektorskih indeksa je u plusu, pri čemu su najviše porasli indeksi industrijskog i građevinskog sektora, za 2,65 odnosno 2,69 posto, a "na krilima" rasta cijena dionica Končara EI i Instituta IGH za više od šest posto. U minusu je tek indeks prehrambenog sektora, i to za 1,26 posto.

Redovni promet dionicama iznosio je 4,6 milijuna kuna, što je za oko 300 tisuća kuna manje nego jučer.

Najveći promet ostvaren je dionicom Valamar Riviere, 776 tisuća kuna, a cijena joj je porasla za 0,79 posto, na 25,40 kuna. To je bio peti rast u posljednjih šest trgovina dionica Valamara koje su danas objavile i jednu zanimljivu informaciju.

Slijedi dionica Atlantske plovidbe s prometom od 586,9 tisuća kuna. Dionica Atlantske među rijetkim je likvidnijim gubitnicama s padom cijene za 0,48 posto, na 209 kuna.

Više od pola milijuna kuna prometa imala je još samo dionica HT-a, 540,7 tisuća kuna, a cijena joj je u plusu od 1,51 posto, na 168,50 kuna.

Za 1,60 posto, na 1.270 kuna, porasla je cijena dionicama Ericssona Nikole Tesle, kojih je protrgovano za 361,1 tisuću kuna.

Dionicama Brodogradilišta Viktor Lenac ostvaren je promet od 346,5 tisuća kuna, uz rast cijene za 1,81 posto, na 8,45 kuna.

Promet dionicama Arena Hospitality grupe iznosio je 332 tisuće kuna, a cijena im je u plusu od 2,26 posto, na 272 kune.

Među trgovanijim dionicama najveća je dobitnica dionica Končar Elektroindustrije s rastom cijene za 6,54 posto, na 570 kuna, uz promet od 203,4 tisuće kuna.

Dionice Ingre skočile su 2,2 posto, na 7,10 kuna, a u jednom su trenutku dotaknule i najnvišu razinu u osam godina (7,35 mkuna) što je zasligurno rezultat informacije koju je SEEbiz jučer objavio.

Među dobitnicama su i dionice Instituta IGH, kojima je cijena u plusu za 6,25 posto, na 119 kuna, Đuro Đaković grupe za 7,14 posto, na 1,50 kuna, kao i Jadroagenta, za 8,33 posto, na 1.300 kuna. Dionicama IGH ostvaren je promet od 53 tisuće kuna, Đuro Đaković grupe 33 tisuće kuna, a Jadroagenta 76 tisuća kuna.

Ipak, najviše je porasla cijena dionicama Meritus ulaganja, za čak 28,57 posto, na 630 kuna, ali uz skroman promet od tek 3.150 kuna. Iz te su kompanije, na upit Zagrebačke burze, odgovorili da uredno izvršavaju svoje obveze za objavom propisanih informacija, te da im nisu poznate neke nove okolnosti ili činjenice, a koje utječu ili bi mogle utjecati na cijenu financijskog instrumenta uvrštenog na uređeno tržište, a ne proizlaze iz informacija koje su ranije dostavljene Burzi ili su javno dostupne.

Inače, danas se trgovalo s ukupno 40 dionica, a većina ih je, 26, trgovanje zaključila s porastom cijene, dok je cijena devet dionica pala, a njih pet se nije mijenjala.

Najveća je gubitnica dionica crikveničkog Jadrana s padom cijene za 5,15 posto, na 12,90 kuna. Tom je dionicom ostvaren promet od 120,7 tisuća kuna.

Među trgovanijim dionicama veći pad cijene bilježe i dionice Podravke, za 1,18 posto, na 417 kuna, te Sunce hotela, za 1,87 posto, na 105 kuna. Dionice Podravke imale su promet od 83,6 tisuća kuna, a Sunce hotela 106,9 tisuća kuna.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Arena Hospitality Group, Valamar Riviera, Ingra, Meritus ulaganja, Institut IGH, Končar EI, Viktor Lenac, Hrvatski Telekom, Ericsson Nikola Tesla
PROČITAJ I OVO
Beogradska berza: Blagi oporavak indeksa, većina prometa obveznicama
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Blagi oporavak indeksa, većina prometa obveznicama
BEOGRAD - Ukupan promet na Beogradskoj berzi iznosio je danas 369,8 miliona dinara (3,14 miliona evra), od čega gro otpada na trgovanje državnim dugom.
Telekom uspešno emitovao korporativne obveznice
OBVEZNICE
Telekom uspešno emitovao korporativne obveznice

BEOGRAD - Kompanija Telekom Srbija uspešno je emitovala svoje prve korporativne obveznice u iznosu od 23,5 milijardi dinara, saopštila je Narodna banka Srbije.

Što donosi senzorska analiza kvalitete hrane?
HRANA
Što donosi senzorska analiza kvalitete hrane?
ZAGREB - Drugi Okrugli stol u sklopu projekta „Centar za sigurnost i kvalitetu hrane“ održao se na Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a stručnjaci su raspravljali o metodama i primjeni senzorske analize u vrednovanju i kontroli poljoprivredno-prehrambenih proizvoda.
Zadar, Rovinj i Lošinj među 50 destinacija svijeta u knjizi Terryja Stevensa
DESTINACIJE
Zadar, Rovinj i Lošinj među 50 destinacija svijeta u knjizi Terryja Stevensa
ZAGREB - Zadar, Rovinj i Lošinj našli su se među 50 svjetskih destinacija koje je odabrao i uvrstio u svoju novu knjigu "Wish you were here" međunarodno priznati turistički konzultant i profesor Terry Stevens iz Walesa, objavili su u petak iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ).
Zagrebačka burza: Oštriji pad indeksa, Podravka u fokusu
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Oštriji pad indeksa, Podravka u fokusu
ZAGREB - U petak su na hrvatskom tržištu kapitala prevladala negativna kretanja, pri čemu se raspoloženje čak i intenziviralo u odnosu na dan ranije, dijelom i pod utjecajem gubitaka na drugim europskim burzama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE