GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Valamar, Končar i Adris rasli na krilima dobrih poslovnih rezultata

Zagrebačka burza: Valamar, Končar i Adris rasli na krilima dobrih poslovnih rezultata
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.10.2021 / 17:31
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Crobex indeksi Zagrebačke burze u četvrtak su porasli za više od 1,5 posto, zahvaljujući sezoni objave financijskih izvješća kompanija za prvih devet mjeseci koja je u punom zamahu, pri čemu većina kompanija izvješćuje o porastu prihoda i dobiti.

Crobex indeks skočio je u četvrtak 1,52 posto, na 2.058 bodova, a Crobex10 za 1,79 posto, na 1.257 bodova, čime su i više nego nadoknadili jučerašnje gubitke.

Svi sektorski su porasli, a pritom najviše turistički, za 2,16 posto.

Redovni promet dionicama iznosio je 10,7 milijuna kuna, što je za 600 tisuća manje nego dan ranije. Ukupnu likvidnost podebljala je blok transakcija dionicom HT-a, kojom je ostvareno gotovo 37 milijuna kuna, po cijeni od 185 kuna za dionicu.

Kao i prethodnih dana, u fokusu ulagača su poslovni rezultati kompanija.

U redovnom trgovanju, najveći promet, 1,64 milijuna kuna, ostvaren je dionicom Valamar Rivijere, čija je cijena porasla 1,88 posto, na 32,6 kuna.

Slijedi povlaštena dionica Adrisa, s kojom je protrgovano 1,3 milijuna kuna. Cijena joj je pritom ojačala 2,15 posto, na 428 kuna.

Adris grupa je u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila 605 milijuna kuna neto dobiti, što je značajan rast u odnosu na isto razdoblje lani kada je dobit iznosila 141 milijun kuna, uz rast ukupnih prihoda za 23 posto, na 4,51 milijardu kuna, objavili su u četvrtak iz te tvrtke.

Redovnom dionicom Adrisa ostvareno je 805 tisuća kuna prometa, a cijena joj je porasla 1,3 posto.

Milijunski promet ostvaren je i dionicom AD Plastika, u visini od 1,07 milijuna kuna. Cijena joj je skočila 7,8 posto, na 166 kuna, pa je među likvidnijima bila najveća dobitnica. Pritom je nadoknadila dio gubitaka od jučer, kada joj je, nakon objave poslovnog izvješća, cijena pala više od 9 posto.

U fokusu investitora bila je i dionica Končara, s prometom od gotovo 890 tisuća kuna. Cijena joj je ojačala 3,31 posto, na 780 kuna. Ta kompanija izvijestila je danas da je u prvih devet mjeseci poslovala s neto dobiti od 154,5 milijuna kuna, što je više nego trostruko više u odnosu na isto razdoblje lani kada je iznosila 49,2 milijuna kuna.

Poslovne rezultate objavila je i Atlantic Grupa, izvijestivši da je u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila neto dobit od 399,8 milijuna kuna, što je uz isključenje jednokratnih stavki 13,9 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Ukupni prihod iznosio je 4,29 milijardi kuna, što je rast od 9,4 posto u odnosu na isto razdoblje lani.

Dionica Atantic grupe poskupjela je 2,52 posto, na 1.630 kuna, uz promet od 870 tisuća kuna.

Atlantska plovidba, pak, objavila je da da je u prvih devet mjeseci poslovala s 90,8 milijuna kuna dobiti, nakon gubitka od 51 milijun kuna u istom lanjskom razdoblju. Istodobno, konsolidirani prihodi dosegnuli su 338,7 milijuna kuna ili 53,6 posto više.

Dionica Atlantske plovidbe poskupjela je 2,79 posto, na 516 kuna, a s 534 tisuća kuna prometa bila je među 10 najlikvidnijih.

Među najvećim gubitnicama bila je dionica Đure Đaković grupe, s padom cijene za 9,13 posto, na 4,18 kuna.

Đuro Đaković grupacija u prvih devet ovogodišnjih mjeseci poslovala je s gubitkom od 53,6 milijuna kuna, što je za 68,5 posto više nego lani, kada je u istom razdoblju gubitak iznosio 31,8 milijuna kuna, pokazuje konsolidirano financijsko izvješće objavljeno u četvrtak.

Na domaćem tržištu kapitala ukupno se danas trgovalo sa 49 dionica, pri čemu je cijena njih 26 porasla, 18 pala, a 5 stagnirala.

Tagovi: Zagrebačka burza, Končar EI, Adris Grupa, CROBEX, CROBEX10, Valamar Riviera, Ericsson NT, Hrvatski Telekom, Ingra, Alpha Adriatic
PROČITAJ I OVO
Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u brašnu porijeklom iz Litve
BRAŠNO
Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u brašnu porijeklom iz Litve
SARAJEVO - Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je putem Sistema brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (EU RASFF) obaviještena da je na tržište Bosne i Hercegovine isporučeno raženo brašno u kojemu je utvrđeno prekoračenje maksimalno dopuštene količine ohratoksina A.
Bitcoin mreža dovršila četvrti halving. Što slijedi?
HALVING
Bitcoin mreža dovršila četvrti halving. Što slijedi?
NEW YORK - Samo prepolovljenje ne bi trebalo kratkoročno utjecati na cijenu bitcoina, ali mnogi ulagači očekuju velike dobitke u nadolazećim mjesecima.
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEGATIVNI NIZ
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEW YORK - Indeksi S&P 500 i Nasdaq Composite u petak su pali šesti put zaredom, na putu za svoje najduže gubitničke nizove u više od godinu dana.
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
ZAGREB - Kraj tjedna donio je različite smjerove indeksa Zagrebačke burze uz povećan promet.
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
ZLATO
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
LONDON - Cijene zlata stabilizirale su se danas nakon što su iranski dužnosnici prigušili strahovanja od eskalacije sukoba s Izraelom, signaliziravši da ne planiraju odgovoriti na sumnjive dronove iranskom zračnom prostoru.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE