GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Valamar u fokusu, indeksi porasli

Zagrebačka burza: Valamar u fokusu, indeksi porasli
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.07.2022 / 17:43
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u srijedu su dionički indeksi blago porasli drugi dan zaredom, dok su u fokusu investitora dionice kompanija koje su izvijestile o polugodišnjim financijskim rezultatima.

Crobex indeks u srijedu je porastao za 0,37 posto, na 1.976 bodova, a Crobex10 za 0,27 posto, na 1.174 boda. Ojačali su blago drugi dan zaredom.

I svi su sektorski indeksi porasli, pri čemu najviše Crobexkonstrukt, za 16,87 posto, zahvaljujući skoku cijene dionice Instituta IGH za gotovo 27 posto.

Redovni promet dionicama dosegnuo je 6,4 milijuna kuna, što je otprilike 4 milijuna više nego dan ranije. Uz to, ostvareno je i 2,55 milijuna kuna blok prometa u transakciji dionicom Spana, po cijeni od 255 kuna za dionicu.

Najveći promet u redovnom ostvaren je dionicom Valamar Riviere, 1,74 milijuna kuna. Cijena joj je ojačala 0,31 posto, na 32 kune.

Slijedi povlaštena dionica Adrisa, kojom je ostvareno 1,03 milijuna kuna prometa, a cijena joj je uvećana 1,02 posto, na 397 kuna.

Ta kompanija objavila je danas da je u prvih je šest mjeseci na razini grupe ostvarila 157 milijuna kuna neto dobiti, trostruko više nego u odnosu na isto razdoblje lani, dok su joj ukupni prihodi porasli za 16 posto, a EBITDA za 33 posto.

U fokusu investitora bila je i dionica Turisthotela. Uz promet od 618 tisuća kuna, cijena te dionice porasla je 3,37 posto na 4.300 kuna.

Među likvidnijima, najviše je porasla cijena dionice Ingre, za 7,08 posto, na 12,1 kunu. Istodobno, najviše je pala cijena dionice Medike, za 9,87 posto, na 27.400 kuna.

Od važnijih poslovnih objava, AD Plastik Grupa izvijestila je danas da je u prvoj polovini godine imal neto gubitak od 59,46 milijuna kuna. Taj gubitak uključuje vrijednosna usklađenja u iznosu od 75 milijuna kuna napravljena na temelju procjene nadoknadivosti imovine ruskih društava te grupe, napominje se u izvješću.

Cijena dionice AD Plastika porasla je 0,45 posto na 88,6 kuna, uz promet od 103 tisuće kuna.

Na ZSE se danas ukupno trgovalo s 38 dionica, pri čemu je cijena njih 23 porasla, devet pala, a šest stagnirala.

Tagovi: Zagrebačka burza, Adris Grupa, Turisthotel, Ingra, CROBEX, CROBEX10, Valamar Riviera, Ericsson NT, Atlantska plovidba
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
NEW YORK - Indeks S&P 500 zatvorio je u srijedu blizu pozitivne nule jer su strahovi zbog kamatnih stopa smanjili entuzijazam koji je proizašao iz snažne zarade poduzeća.
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
ZAGREB - Srijeda je na Zagrebačkoj burzi donijela slab promet i novi pad indeksa.
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
POVEZIVANJE
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
ANKARA - Turska, Irak, Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) i Katar potpisali su pismo namjere o uspostavi novog prometnog koridora koji bi mrežom cesta i željezničkih pruga trebao povezati Perzijski zaljev s Mediteranom.
Najveći jednodnevni pad srebra u tri godine
PLEMENITI METALI
Najveći jednodnevni pad srebra u tri godine
NEW YORK - Ozbiljno zaoštravanje napetosti na Bliskom istoku uzrokovalo je i bijeg prema zlatu ili plemenitim metalima, gdje je, barem za zlato, vrhunac dosegnut 12. travnja.
Azijska tržišta: Nastavljen rast indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Nastavljen rast indeksa
ŠANGAJ - Japanski Nikkei 225 predvodio je rast azijskih indeksa dok su tržišta u regiji rasla u svim segmentima, nakon kontinuiranog rasta Wall Streeta drugi dan zaredom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE