GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Zaba, Belje i IGH predvodili rasprodaju

Zagrebačka burza: Zaba, Belje i IGH predvodili rasprodaju
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.09.2011 / 16:51
Autor: Siniša Malus, sinisa.malus@seebiz.eu
ZAGREB - Negativan vjetar s globalnih tržišta oštro je spustio indekse Zagrebačke burze na početku tjedna.
CROBEX je oslabio 1,8 posto i spustio se na 1.976,85 bodova dok je CROBEX10 srezan 1,7 posto i pao na 1.078,86 bodova. Ostvareno je 17,3 milijuna kuna redovnog prometa, više od prosjeka posljednjih tjedana.

Dionice HT-a (ZSE:HT-R-A) i danas su bile najtrgovanije s 8,68 milijuna kuna redovnog prometa uz pad cijene od 0,8 posto, na 251 kunu. Bio je to najviši promet ovim dionicama od 12. kolovoza a intenzitet pada znatno slabiji nego kod ostalih likvidnih izdanja.

Petrokemija (ZSE:PTKM-R-A) je bila druga najlikvidnija s 2,22 milijuna kuna prometa uz potonuće cijene od 1 posto, na 170 kuna. U posljednja tri dana dionice su izgubile gotovo 10 posto vrijednosti.

Gubitnicom dana može se nazvati Zagrebačka banka (ZSE:ZABA-R-A) koja je potonula 5,1 posto i pala na 47 kuna, uz nešto preko milijun kuna trgovine. Među gubitnicima dana valja spomenuti i Belje (ZSE:BLJE-R-A) koje je izgubilo 4,5 posto i palo na 78,33 kuna, uz 561 tisuću kuna prometa. Zaključna je cijena bliža donjem dijelu dnevnog raspona.

Jedan od najvećih dobitnika proetkloga tjedna, povlašteni Adris (ZSE:ADRS-P-A), izgubio je 3,5 posto i pao na 215,74 kune, uz 396 tisuća kuna prometa.

Informacija o poslu u Sloveniji nije pretjerano pomogla dionicama Dalekovoda (ZSE:DLKV-R-A) koje su izgubile 2,7 posto i pale na 182,17 kuna, ujedno i najnižu dnevnu vrijednost, iako je cijena skakala i do 190,50 kuna (uz 365 tisuća kuna prometa). U građevinskom sektoru još je teže stradao Institut IGH (ZSE:IGH-R-A) koji je potonuo 4,8 posto i pao na 1.200 kuna, najniže od 11. kolovoza (uz 245 tisuća kuna prometa). Ingra (ZSE:INGR-R-A) je srezana 3 posti i pala na 11,99 kuna uz 401 tisuću kuna trgovine.

Jedan od rijetkih dnevnih dobitnika bila je Riviera Poreč (ZSE:RIVP-R-A) koja je nakon podjele dionica ojačala 0,5 posto, na 11,05 kuna, uz 153 tisuće kuna prometa.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Hrvatski Telekom, Belje, Petrokemija, Institut IGH, Ingra, Belje, Dalekovod, Zagrebačka banka, Riviera Poreč, Adris Grupa, ZSE:HT-R-A, ZSE:PTKM-R-A, ZSE:IGH-R-A, ZSE:INGR-R-A, ZSE:ADRS-P-A, ZSE:DLKV-R-A, ZSE:RIV
PROČITAJ I OVO
 Cijene nafte stabilne iznad 77 dolara
CLOSING BELL ZSE
 Cijene nafte stabilne iznad 77 dolara
LONDON - Cijene nafte na međunarodnim tržištima u petak su se stabilizirale iznad 77 dolara budući da je prva dražba državnih zaliha u Kini neutralizirala utjecaj globalnih poremećaja u proizvodnji i smanjenih zaliha.
Zagrebačka burza: Indeksi na kraju tjedna s različitim predznacima
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi na kraju tjedna s različitim predznacima
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi Crobex indeksi u petak su završili trgovanje s različitim predznacima, uz nešto niži promet nego dan ranije, a u fokusu investitora ponovno je bila dionica Spana, čija se cijena spustila na 200 kuna.
HPK: Stočarski sektor pred urušavanjem zbog visokih troškova
PROBLEMI
HPK: Stočarski sektor pred urušavanjem zbog visokih troškova
ZAGREB - Predstavnici Hrvatske poljoprivredne komore su upozorili da je stočarski sektor pred urušavanjem, razmjeri šteta u stočarstvu kreću se od 1,5 do 2 milijarde kuna, zbog čega traže od Vlade i resornog ministarstva donošenje hitnih mjera.
Pad proizvodnje mlijeka, prirast goveda, ovaca i koza
PAD
Pad proizvodnje mlijeka, prirast goveda, ovaca i koza
ZAGREB - U Hrvatskoj je 2020. godine porasla proizvodnja goveda, ovaca i koza, dok je nastavljen pad proizvodnje mlijeka, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).
Evergrande nije platio, neizvjesnost među investitorima raste
PRIJETI PROPAST
Evergrande nije platio, neizvjesnost među investitorima raste
PEKING - Evergrande nije ponudio bilo kakve informacije o tome je li platio dospjelu tranšu obveznica.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE