GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Živnula trgovina, Petrokemija dobitnica dana

Zagrebačka burza: Živnula trgovina, Petrokemija dobitnica dana
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.02.2020 / 17:42
Autor: Davor Špoljar, analitičar Erstea
ZAGREB - Nakon dva dana blagog rasta, ostvarenih krajem prošlog tjedna, domaće tržište kapitala je ovaj tjedan započelo blago u crvenom teritoriju. Dionički indeks CROBEX je izgubio 0,23 posto, dok je uži indeks CROBEX10 kliznuo 0,16 posto.

Likvidnost je živnula, i to u redovnom trgovanju, gdje je prikupljeno čak 15,6 milijuna kuna prometa, što je najviše u veljači. Čak je pet milijunaša bilo po prometu, gdje je odskočila dionica Imperial Riviere sa 5 milijuna kuna prometa i stagnacijom cijene na 800 kuna.

U fokusu je bila i dionica Hrvatskog Telekoma sa 2,4 milijuna kuna prometa i padom cijene od 0,3 posto, u iščekivanju rezultata kompanije za četvrti kvartal koji kompanija objavljuje u utorak. Među milijunašima, sa nešto iznad milijun kuna prometa, su bile i dionice Plave Lagune, Ericsson Nikole Tesle i Podravke, koje su redom ojačale 1,2 posto, 1,0 posto i 0,4 posto.

Investitori su vjerojatno počeli zauzimati pozicije pred objavu kvartalnih rezultata. Dobre brojke za četvrti kvartal prikazala je dionica AD Plastika, koja je nakon objave rezultata ojačala 0,8 posto.

Titula dobitnika dana ipak ide dionici Petrokemije, koja je skočila 7,3 posto, te nastavlja pozitivnu seriju koja uz prekide traje od početka veljače.

Na strani gubitnika možemo izdvojiti dionice Varteksa i FTB turizma koje su oslabile 6,9 posto i 4,6 posto, međutim na skromnom prometu ispod 20 tisuća kuna.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Ericsson NT, Podravka, Petrokemija, Hrvatski Telekom
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
NEW YORK - Indeks S&P 500 zatvorio je u srijedu blizu pozitivne nule jer su strahovi zbog kamatnih stopa smanjili entuzijazam koji je proizašao iz snažne zarade poduzeća.
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
ZAGREB - Srijeda je na Zagrebačkoj burzi donijela slab promet i novi pad indeksa.
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
POVEZIVANJE
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
ANKARA - Turska, Irak, Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) i Katar potpisali su pismo namjere o uspostavi novog prometnog koridora koji bi mrežom cesta i željezničkih pruga trebao povezati Perzijski zaljev s Mediteranom.
Najveći jednodnevni pad srebra u tri godine
PLEMENITI METALI
Najveći jednodnevni pad srebra u tri godine
NEW YORK - Ozbiljno zaoštravanje napetosti na Bliskom istoku uzrokovalo je i bijeg prema zlatu ili plemenitim metalima, gdje je, barem za zlato, vrhunac dosegnut 12. travnja.
Azijska tržišta: Nastavljen rast indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Nastavljen rast indeksa
ŠANGAJ - Japanski Nikkei 225 predvodio je rast azijskih indeksa dok su tržišta u regiji rasla u svim segmentima, nakon kontinuiranog rasta Wall Streeta drugi dan zaredom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE