GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zarada rudara bitcoina ponovo raste

Zarada rudara bitcoina ponovo raste
RUDARENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.08.2022 / 08:44
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Industrija rudarenja bitcoina pretrpjela je ogromne financijske turbulencije tijekom 2022. godine jer je dugotrajno medvjeđe tržište izravno utjecalo na njihovu zaradu iskazanu u dolarima.

Međutim, rudari koji su "preživjeli" dan s najnižim prihodom od rudarenja u godini, 13. lipnja, svjedočili su povećanju prihoda od rudarenja od 68,63% unutar mjesec dana.

Tijekom godine, prihod od rudarenja bitcoina pao je zbog mnoštva čimbenika usredotočenih na raspoloženje ulagača — potaknutih napetostima proizašlim iz padova tržišta, kolapsa ekosustava i ulaganja koja donose gubitke. Bitcoin ekosustav se oporavio prema brojnim determinantama, uključujući prihod rudara u USD, poteškoće na mreži i stopu raspršivanja.

Podaci s portala blockchain.com potvrđuju da su prihodi od rudarenja BTC-a skočili za gotovo 69% u jednom mjesecu — sa 13,928 milijuna dolara 13. srpnja na 23,488 milijuna dolara 12. kolovoza. Značajno povećanje prihoda od rudarenja uvjerava da je rudarenje bitcoina održiv posao unatoč visokim operativnim troškovima. Osim toga, niže cijene opreme za rudarenje (GPU) omogućile su rudarima BTC-a da prošire svoju postojeću infrastrukturu dok nastoje rudariti posljednja 2 milijuna BTC-a.

Uz prihode od rudarenja, stopa raspršivanja bitcoina porasla je preko 10% tijekom prošlog mjeseca, povećavajući otpornost mreže na napade dvostrukog trošenja. Međutim, kao rezultat toga, poteškoće na mreži — mjera koliko je teško rudariti novi BTC blok — porasle su prvi put od lipnja.

Tagovi: rudarenje bitcoina, bitcoin, Vijeće za rudarenje bitcoina, Michael Saylor
PROČITAJ I OVO
Istraživanje WTTC-a: Turistima sve važnija održivost
PUTOVANJA
Istraživanje WTTC-a: Turistima sve važnija održivost
LONDON - Dok Svjetsko vijeće za putovanja i turizam (WTTC) otvara svoj 22. Globalni samit u Rijadu, novo globalno istraživanje potrošača pokazalo je da je apetit za međunarodnim putovanjima sada na najvišoj točki od početka pandemije.
Hoće li inflacija ubiti zimsku sezonu?
ZIMSKI TURIZAM
Hoće li inflacija ubiti zimsku sezonu?
BERLIN - Nakon dvije pandemijske godine, turistički radnici u zimski centrima su se nadali oporavku. No obični građani zbog inflacije štede. Što se ne bi moglo reći za goste dubljeg džepa.
Stonska obilaznica uskoro u funkciji
INVESTICIJE
Stonska obilaznica uskoro u funkciji
ZAGREB - Nakon završetka i srpanjskog svečanog puštanja u promet Pelješkog mosta te dionica pristupnih cesta od Komarne do Prapratnog, ažurni su nas statističari ovog tjedna izvijestili kako je tijekom nepuna četiri mjeseca preko najpoznatijeg i najmodernijeg mosta u Hrvatskoj prešlo ukupno milijun vozila.
Uskoro raspisivanje natječaja za gradnju trećeg kraka autoceste Karlovac-Zagreb
AUTOCESTE
Uskoro raspisivanje natječaja za gradnju trećeg kraka autoceste Karlovac-Zagreb
ZAGREB - Godinama se priča o gradnji trećeg traka autoceste A-1, od Zagreba do Karlovca, a čini se da se uskoro kreće i u realizaciju projekta.
David Solomon nije pogriješio
PRISJEĆANJE
David Solomon nije pogriješio
NEW YORK - Prije godinu dana, kada je Wall Street obarao rekorde, David Solomon, čelni čovjek Goldman Sachsa, upozoravao je da financijska tržišta nisu spremna za eventualno brže zaoštravanje monetarne politike.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE