GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

"Zemlja: novi početak" najatraktivnija premijera u lipnju (VIDEO)

U KINIMA U LIPNJU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.06.2013 / 00:04
Autor: Damir Demonja
ZAGREB - Mjesec lipanj obilježit će eksplozivni, vjerojatni blockbusteri, koji će se u Hrvatskoj prikazivati istovremeno kada i u cijelome svijetu, te pretežiti broj filmova koji će biti prikazivani u 3D verziji.
Prvi od njih je ZF spektakl „Zemlja: novi početak" nekoć hvaljenog redatelja M. Nighta Shyamalana s ocem i sinom Smith u glavnim ulogama, koji će se prikazivati i u „CineStar Arena IMAX" kinu u 2D formatu. Potom, s nestrpljenjem se očekuje posljednje filmsko uprizorenje legendarnog Supermana, naslova „Čovjek od čelika", kojega redateljski potpisuje Zack Snyder („Čuvari", „300"), a novi Superman je Henry Cavill. I ovaj film će se prikazivati u jedinom hrvatskom IMAX kinu, i to u IMAX 3 D verziji, dok će u ostalim kinima biti na izboru u 3D i/ili 2D varijanti. Brad Pitt će, pak, pokušati spasiti svijet u akcijskom spektaklu „Svjetski rat Z", koji će na programu hrvatskih kina biti u 3D verziji. Prepun uzbuđenja i obrata čini se triler „Majstori iluzije", provjerenog redatelja akcijskih uspješnica Louisa Leterriera,

„Pripravnici" bi trebala biti perolaka ljetna komedija, potresnu priču o Nataschi Kampus donosi film „3096 dana", dok će preko 4 metra dugačak morski pas plašiti protagoniste, nadamo se i gledatelje, u filmu „Bait", također u 3D tehnici. Ljubitelji crtića veselit će se filmu „Čuvari šume: tajanstveni svijet", autora „Ledenog doba" i „Rija", te ponovnom susretu s otkvačenim čudovištima u Disney/Pixarovom „Čudovišta sa sveučilišta". Oba ova crtića su sinkronizirana na hrvatski, a moći će se pogledati u 3D verziji. Kako se to već i prije događalo, i u lipnju su izvjesna iznenađenja, početak prikazivanja nenajavljenih filmova ili promjene termina prikazivanja najavljenih. Uživajte u filmovima!

3096 DANA: ISTINITA PRIČA O NATASCHI KAMPUSCH (3096 TAGE)
Njemačka 2013.
Redatelj: Sherry Horman
Glumci: Antonia Campbell-Hughes, Amelia Pidgeon, Thure Lindhardt, Trine Dyrholm, Jaymes Butler
Žanr: drama
Trajanje: 111 minuta
Distributer: Constantin Film Produktion/Blitz Film & Video Distribution

„Samo će jedno od nas dvoje preživjeti.", Natascha Kampusch

Inspirativna priča o pobjedi ljudskog duha temeljena na autobiografiji Natasche Kampusch. Desetogodišnja Natascha Kampusch nestala je na putu do škole 9. ožujka 1998. godine. Policija je pokrenula opsežnu potragu diljem zemlje, alarmirani su svi mediji, ali djevojčici nije bilo traga. Nataschu je oteo Wolfgang Priklopil i zatočio je u mračnom podrumu bez prozora. Okrutni manipulator bio je jedina osoba koju je vidjela u dugih osam godina. Ali Natascha je bila borac i imala je veliku želju za životom. Na komadićima ubrusa bilježila je detalje kako nikad ne bi zaboravila što joj se događalo. Znala je da će na kraju preživjeti ili ona ili on. Nakon 3096 dana zatočeništva, 23. kolovoza 2006. godine, Natascha je uspjela pobjeći i okusiti slobodu.

U kinima od 6. lipnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar" (www.blitz-cinestar.hr) i „Cineplexx" (www.cineplexx.hr)

ČUVARI ŠUME: TAJANSTVENI SVIJET 2D i 3D (EPIC)
Sinkroniziran na hrvatski!
SAD 2013.
Redatelj: Chris Wedge
Glasovi hrvatske sinkronizacije: Ana Vilenica, Marko Makovičić, Livio Badurina, Mladen Vasari
Žanr: animirani/pustolovina/obiteljski/fantazija
Trajanje: 102 minute
Distributer: Twentieth Century Fox Animation/Blue Sky Studios/Twentieth Century Fox/Blitz Film & Video Distribution
Originalna web stranica: http://www.epicthemovie.com/

Otkrijte svijet izvan vaše mašte. I pripremite se za nešto – epsko!

Autori filmova „Ledeno doba" i „Rio" otkrivaju nam čarobni svijet šume. Djevojčica se nađe u dubokoj šumi, na mjestu gdje se sile dobra bore protiv sila zla. Povezuje se sa skupinom neobičnih likova kako bi spasila njihov, ali i naš svijet.

U kinima od 6. lipnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar" u Real D 3D i 2D (www.blitz-cinestar.hr) i „Cineplexx" u Real D 3D i 2D (www.cineplexx.hr)

ZEMLJA: NOVI POČETAK (AFTER EARTH)
SAD 2013.
Redatelj: M. Night Shyamalan
Glumci: Will Smith, Isabelle Fuhrman, Jaden Smith, David Denman, Zoe Isabella Kravitz
Žanr: akcija/pustolovina/ZF
Trajanje: 100 minuta
Distributer: Columbia Pictures/Sony Pictures Entertainment (SPE)/Continental film
Originalna web stranica: http://www.afterearth.com/site/

Opasnost je stvarna. Strah je izbor.

Nakon što sa svojim brodom dožive nesreću, tinejdžer Kitai Raige (Jaden Smith) i njegov legendarni otac Cypher (Will Smith) ostaju zatočeni na Zemlji, planetu kojeg je usljed kataklizmičnih događaja prije tisuću godina ljudski rod u potpunosti napustio. Zbog pretrpljene ozljede Cypher se nalazi u kritičnom stanju, pa se mali Kitai mora upustiti u pogibeljno putovanje kako bi poslao signal za pomoć, pritom se boreći s nepoznatim terenom, potpuno novim životinjskim vrstama koje sada vladaju planetom, te nezaustavljivom vanzemaljskom pojavom koja je pobjegla nakon njihove nesreće. Otac i sin morat će naučiti surađivati i vjerovati jedno drugome žele li dobiti bilo kakvu šansu za siguran povratak kući.

U kinima od 6. lipnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar" i „CineStar Arena IMAX" kinu u IMAX 2D (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksima „Cineplexx" (www.cineplexx.hr)

ČOVJEK OD ČELIKA (MAN OF STEEL)
SAD/Kanada/UK 2013.
Redatelj: Zack Snyder
Glumci: Henry Cavill, Amy Adams, Michael Shannon, Kevin Costner, Diane Lane
Žanr: akcija/pustolovina/fantazija
Trajanje: 143 minute
Budžet: 225 milijuna US$
Distributer: Warner Bros. Pictures/Legendary Pictures/Syncopy/Blitz Film & Video Distribution
Originalna web stranica: http://manofsteel.warnerbros.com/index.html

Ljeto 2013. rezervirano je za samo jednog superjunaka, najpoznatijeg od svih... Zack Snyder, redatelj „Čuvara" i „300", predstavlja „Čovjeka od čelika"! Uloga Supermana povjerena je mladom Henryju Cavillu, a čitava ekipa prepuna je zvučnih glumačkih imena. Okosnicu priče znaju apsolutno svi, a jednako tako i iščekuju novo uprizorenje omiljenog superjunaka.

U kinima od 20. lipnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar" u Real D 3D, 2D i u „CineStar Arena IMAX" kinu u IMAX 3D (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksima „Cineplexx" u Real D 3D i 2D (www.cineplexx.hr)

SVJETSKI RAT Z (WORLD WAR Z)
SAD/Malta 2013.
Redatelj: Marc Forster
Glumci: Brad Pitt, Mireille Enos, Eric West, Matthew Fox, David Morse, James Badge Dale
Žanr: akcija/drama/horor/ZF/triler
Trajanje: 90 minuta
Budžet: 200 milijuna US$
Distributer: Plan B Entertainment/GK Films/Paramount Pictures/Skydance Productions/Blitz Film & Video Distribution
Originalna web stranica: http://www.worldwarzmovie.com/

Neće biti upozorenja!

Ovog će ljeta jedan čovjek (Brad Pitt) voditi utrku protiv vremena da spasi podijeljeni svijet uoči njegovog konačnog sata postojanja. Svaka kultura, svako oružje i svaka vojska će ustati, jer posljednja nada za preživljavanje je rat.

U kinima od 20. lipnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar" u Real D 3D (www.blitz-cinestar.hr) i „Cineplexx" u Real D 3D (www.cineplexx.hr)

ČUDOVIŠTA SA SVEUČILIŠTA 3D (MONSTERS UNVERSITY 3D)
Sinkroniziran na hrvatski!
SAD 2013.
Redatelj: Dan Scanlon
Glumci hrvatske sinkronizacije: Stojan Matavulj, Pjer Meničanin, Ozren Grabarić, Dušan Bućan, Branka Cvitković, Bojan Navojec, Mia Krajcar, Siniša Popović, Žarko Potočnjak, Janko Rakoš, Mirela Brekalo
Žanr: animirani/pustolovina/komedija/obiteljski/fantazija
Trajanje: 90 minuta
Distributer: Pixar Animation Studios/Walt Disney Pictures/Walt Disney Pictures International/Continental film
Originalna web stranica: http://disney.go.com/monsters-university/

Još od vremena kada je Mate Vidović bio malo čudovište, sanjao je da postane veliki Zastrašivač i zna da najbolji Zastrašivači dolaze sa Sveučilišta za čudovišta. Međutim, tijekom prvog semestra na Sveučilištu, Matini planovi „padaju u vodu" nakon što upozna Saleta Salečića, nadimka „Sale", koji rođeni Zastrašivač. Zbog njihovog pretjerano natjecateljskog duha, koji izmakne svakoj kontroli, obojica budu izbačeni iz elitnog programa za prave Zastrašivače. Da stvari budu gore, obojica shvate da će morati raditi zajedno, skupa s velikom skupinom ostalih „običnih" čudovišta, kako bi pokušali ispraviti ono što su uništili.

U kinima od 20. lipnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar" u Real D 3D (www.blitz-cinestar.hr) i „Cineplexx" u Real D 3D (www.cineplexx.hr)

MAJSTORI ILUZIJE (NOW YOU SEE ME)
Francuska/SAD 2013.
Redatelj: Louis Leterrier
Glumci: Jesse Eisenberg, Mélanie Laurent, Morgan Freeman, Mark Ruffalo, Isla Fisher
Žanr: kriminalistički/triler
Trajanje: 115 minuta
Budžet: 70 milijuna US$
Distributer: Summit Entertainment/Blitz Film & Video Distribution
Originalna web stranica: http://www.nowyouseememovie.com/

Što bliže gledate, manje ćete vidjeti!

4 nevjerojatna mađioničara. 3 nemoguće pljačke. 1 bilijun dolara. To nije iluzija. FBI agenti prate skupinu iluzionista koji pljačkaju banke tijekom svojih izvedbi, a publiku nagrađuju ukradenim novcem.

U kinima od 27. lipnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar" (www.blitz-cinestar.hr) i „Cineplexx" (www.cineplexx.hr)

PRIPRAVNICI (THE INTERNSHIP)
SAD 2013.
Redatelj: Shawn Levy
Glumci: Vince Vaughn, Owen Wilson, Rose Byrne
Žanr: komedija
Trajanje: 119 minuta
Distributer: Twentieth Century Fox Film Corporation/Blitz Film & Video Distribution
Originalna web stranica: http://www.theinternshipmovie.com/

Oni jednostavno ne mogu „kliknuti" s novom generacijom! Zaposliti ih, bila je briljantna pogreška!

Dvojica muškaraca u četrdesetim godinama života nedavno su dobili otkaz. Sada pokušavaju ponovno stvoriti karijeru i zapošljavaju se kao pripravnici u uspješnoj kompaniji koja se bavi internetom. Mali problem, između ostalog, izaziva činjenica da im šefovi imaju 20 godina.

U kinima od 27. lipnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar" (www.blitz-cinestar.hr) i „Cineplexx" (www.cineplexx.hr)

BAIT 3D (BAIT)
Australija/Kina 2012.
Redatelj: Kimble Rendall
Glumci: Peter Barber, Todd Fellman, Gary Hamilton
Žanr: akcija/horor/triler
Trajanje: 93 minute
Budžet: 30 milijuna AUD$
Distributer: Anchor Bay Films/2i Film

Ultimativni grabežljivac upravo je u dućanu do vas!

Grupa ljudi ostane zarobljena u supermarketu nakon tsunamija koji pogodi obalu Queenslanda u Australiji. Uskoro saznaju da veću brigu od zarobljenosti u poplavljenoj trgovini predstavlja skoro 4 metra dugačak morski pas koji je zatvoren s njima.

U kinima od 27. lipnja, u Zagrebu ekskluzivno u multipleksima „CineStar" u Real D 3D (www.blitz-cinestar.hr)

Tagovi: Will Smith, Brad Pitt, Jaden Smith, Vince Vaughn, Chris Wedge, Ana Vilenica, Isabelle Fuhrman
PROČITAJ I OVO
Kako potaknuti generacijsku obnovu na selu?
ANALITIČARI
Kako potaknuti generacijsku obnovu na selu?
ZAGREB - Mladim poljoprivrednicima je nužna pomoć pri pokretanju poslovanja bespovratnim sredstvima za novoosnovana poduzeća, potporu dohotku i mogućnosti kao što je dodatno osposobljavanje, ističu uz ostalo iz konzultantske tvrtke Smarter u analizi mjera kojima bi se potaknula generacijska obnova na selu.
Interomnia kreće u preuzimanje KSG brokera
BROKERI
Interomnia kreće u preuzimanje KSG brokera
ZAGREB - Interomnia d.o.o., jedna od vodećih domaćih brokerskih kuća u osiguranju i reosiguranju, započela je pregovore o preuzimanju konkurentskog društva KSG Broker d.o.o., najavljuje direktorica Interomnie Paulina Fudurić.
Azijska tržišta: Indeksi prekinuli negativni niz
U PLUSU
Azijska tržišta: Indeksi prekinuli negativni niz
ŠANGAJ - Na azijskim su burzama u četvrtak cijene dionica porasle, prvi put nakon pet dana, jer je ulagače ohrabrilo novo smanjenje kamatnih stopa u Kini, što bi trebalo podržati rast drugog po veličini svjetskog gospodarstva.
Wall Street ponovno pao, čeka se povećanje kamata
KOREKCIJA
Wall Street ponovno pao, čeka se povećanje kamata
NEW YORK – Na Wall Streetu su cijene dionica znatno pale i u srijedu, drugi dan zaredom, pri čemu je Nasdaq indeks zaronio u područje korekcije jer u očekivanju povećanja kamatnih stopa američke središnje banke rastu prinosi na državne obveznice.
Beogradska berza: Blagi rast indeksa
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Blagi rast indeksa
BEOGRAD – Investiciona aktivnost na domaćem tržištu akcija je ponovo posustala, dok su indeksi Beogradske berze dodatno ojačali nakon jučerašnejg snažnog rasta.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE