GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Žgomba: Otkazivanja letova ogroman su problem usred sezone

Žgomba: Otkazivanja letova ogroman su problem usred sezone
UPOZORENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.06.2022 / 19:11
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Čak 55 otkazanih srpanjskih povratnih letova prema Hrvatskoj, koje su otkazali prijevoznici iz grupacije Lufthansa – Eurowings, Lufthansa i Austrian Airlines, imat će, osim na očekivane planove i promet u našim zračnim lukama, negativan utjecaj i na turističku sezonu, jer je riječ o letovima koji su uglavnom već bili bukirani prema Zagrebu, Zadru, Rijeci, Puli, Splitu i Dubrovniku.

Prema riječima Borisa Žgombe, predsjednika Udruge hrvatskih putničkih agencija i članom predsjedništva Europskog udruženja putničkih agencija (ECTAA), otkazivanja letova izazivaju velike probleme, ali i financijsku štetu putnicima, odnosno turistima.

- Na žalost, svjedoci smo da se uslijed poznatih problema krše svi mogući protokoli i standardi. Procjena je ECTAA da svaki četvrti putnik uopće ne dođe na destinaciju, a svaki treći ima ozbiljna kašnjenja. Naravno, problem je i s pilotima te kabinskim osobljem i ne možemo i ne smijemo sve probleme svaliti samo na aerodrome, jer je cijeli lanac u problemu, što rezultira problemima za putnike koji često vrlo kasno, odnosno svega 2-3 dana prije leta, dobiju obavijest da je on otkazan ili na aerodromima gube ogromnu količinu vremena – kazao je Žgomba za Jutarnji list, pojasnivši kako se to konkretno reflektira na turiste.

- Imate gosta koji je uplatio hotel, rent-a-car ili ulaznicu za neki festival i ne može ostvariti pravo na to, jer fizički ne može doći na to mjesto. To su veliki problemi za goste, ali i davatelje usluga – veli Žgomba, koji se boji da je ovo zapravo tek početak ozbiljnih problema.

- Mi zapravo tek sada ulazimo u pravu sezonu godišnjih odmora i ogromnu fluktuaciju i frekvenciju letova gdje će pritisak na aerodrome i kompanije biti sve veći i jači, pa imamo ovakva otkazivanja. No, da je samo Lufthansa problema ne bi bilo, ali to su gotovo sve aviokompanije od kojih neke to oglase, a neke to učine u tišini. Pogotovo low-cost kompanije, koje dan-dva prije šalju svakakve obavijesti, pa primjerice nude let sedam dana kasnije. Što ti znači takva ponuda ako si mjesecima ranije isplanirao godišnji, uplatio aranžman i sve organizirao? Ništa! Pokvario si mi planove i financijski me oštetio. Bojim se da će ovoga ljeta s time biti jako puno problema – istaknuo je Žgomba.

Tagovi: Boris Žgomba, otkazivanja letova, hrvatski turizam, Eurowings, Zračna luka Rijeka, Zračna luka Dubrovnik
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
ZAGREB - Kraj tjedna donio je različite smjerove indeksa Zagrebačke burze uz povećan promet.
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
ZLATO
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
LONDON - Cijene zlata stabilizirale su se danas nakon što su iranski dužnosnici prigušili strahovanja od eskalacije sukoba s Izraelom, signaliziravši da ne planiraju odgovoriti na sumnjive dronove iranskom zračnom prostoru.
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
POTONUĆE
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
ŠANGAJ - Tajvanski ponderirani indeks predvodio je gubitke u Aziji u petak, pavši za 3,44% jer je većina glavnih tržišta u regiji pala zbog eskalacije napetosti na Bliskom istoku.
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
NEW YORK - Indeks S&P 500 u četvrtak je skliznuo peti dan zaredom, zabilježivši najdulji gubitnički niz od prošlog listopada.
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
ZAGREB - Četvrtak je Zagrebačkoj burzi donio pad indeksa uz nešto slabiji promet nego prekjučer.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE