GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zlato od sad dostupno putem Revoluta

Zlato od sad dostupno putem Revoluta
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.03.2020 / 12:31
Autor: SEEbiz
LONDON – Globalna financijska platforma Revolut danas je objavila da kupci s Premium i Metal računima sada imaju pristup zlatu putem aplikacije Revolut.

Zlato će biti dostupno u aplikaciji putem nove funkcije 'Commodities' (Roba) na upravljačkoj ploči. Korisnici mogu trgovati izloženošću zlatu na temelju aktualnih tržišnih podataka koje Revolut dobiva od svog pouzdanog partnera za usluge ulaganja u zlato.

Cjelokupna izloženost korisnika zlatu osigurana je stvarnim, fizičkim zlatom pohranjenim kod Revolutova pouzdanog partnera za usluge ulaganja u zlato.
Korisnici mogu međusobno prenositi izloženost zlatu putem aplikacije Revolut ili je trenutno pretvarati u kriptovalutu odnosno e-novac za kupnje.
Revolut nudi i značajku automatske burze koja omogućuje korisnicima postavljanje određene cijene po kojoj će trgovati izloženošću zlatu, pri čemu će Revolut automatski obaviti transakciju kada tržišna cijena dosegne zadanu vrijednost.

Uvođenje zlata kao značajke najnoviji je korak koji je Revolut poduzeo kako bi uklonio prepreke koje se obično povezuju s nedostupnim financijskim proizvodima, kao što je izloženost zlatu, nakon pokretanja kriptovalutne platforme u prosincu 2017. te trgovanja dionicama bez provizije u srpnju 2019.

Ivan Chalov, odgovorna osoba za dragocjene metale u Revolutu, izjavio je:

„Pristup zlatu najnoviji je korak koji smo poduzeli kako bismo omogućili našim korisnicima da dodatno diversificiraju svoje portfelje. Slično kao kod ulaganja u dionice, mnogi su se smatrali isključenima iz mogućnosti pristupa zlatu te im je bilo teško saznati odakle početi. Osigurali smo najjednostavniji i najjeftiniji mogući pristup zlatu, pri čemu korisnici mogu trgovati iznosima koji njima odgovaraju. Cilj nam je otvoriti nove financijske proizvode za naše korisnike i dati im što više mogućnosti tako da mogu štedjeti, ulagati i raspolagati svojim novcem onako kako oni to žele.”

Korisnici računa Metal i Premium moći će pristupiti zlatu nakon što ažuriraju aplikaciju Revolut i odaberu karticu 'Commodities' na upravljačkoj ploči. Za razliku od e-novca, zlato u Ujedinjenoj Kraljevini ne regulira Agencija za nadzor financijskih usluga odnosno ono nije regulirano propisima o elektroničkom novcu. Kao i kod svih ulaganja, kapital je izložen riziku.

Tagovi: zlato, Revolut, Ivan Chalov
PROČITAJ I OVO
Hrvatskoj bolno nedostaje veliki broj turističkih radnika. Evo što bi država trebala poduzeti
MANJAK RADNIKA
Hrvatskoj bolno nedostaje veliki broj turističkih radnika. Evo što bi država trebala poduzeti
ZAGREB - Hrvatska se iznova sudara s klasičnim problemom uoči svake turističke sezone, ali za nedostatak radne snage najmanje su krivi oni koji odlaze iz države u potrazi za većom plaćom.
Neto imovina obveznih mirovinskih fondova u travnju pala za 718 milijuna kuna
PAD
Neto imovina obveznih mirovinskih fondova u travnju pala za 718 milijuna kuna
ZAGREB - Neto imovina obveznih mirovinskih fondova (OMF) krajem travnja 2022. iznosila je 131,4 milijarde kuna, što je 717,8 milijuna kuna ili 0,54 posto manje u odnosu na prethodni mjesec, podaci su iz mjesečnog izvješća Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa).
Zagrebačka burza: Valamar dobitnik dana, blagi rast indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Valamar dobitnik dana, blagi rast indeksa
ZAGREB - Skroman promet i blagi rast indeksa obilježja su današnjeg trgovanja na Zagrebačkoj burzi (ZSE), u kojemu nije bilo dionica s prometom većim od milijun kuna.
U dvije godine rast površina pod vinovom lozom od sedam posto
VINO
U dvije godine rast površina pod vinovom lozom od sedam posto
ZAGREB - Ministarstvo poljoprivrede u petak je izvijestilo kako je, prema podacima Državnog zavoda za statistiku, u 2021. godini zabilježen rast površina pod vinovom lozom u odnosu na 2019. za sedam posto te one sada iznose 21.213 hektara.
Glavaš: Euro će domaće dionice i obveznice učiniti atraktivnijim za strane ulagače
BENEFITI
Glavaš: Euro će domaće dionice i obveznice učiniti atraktivnijim za strane ulagače
OPATIJA – Uvođenje eura kao valute odlična je prilika za financijsku industriju. Iako će biti poteškoća i izazova, to je put kojim moramo ići na dobrobit svih. Zaključeno je to na okruglome stolu o učincima uvođenja eura na financijski sustav i korisnike usluga koji se održao na 25. znanstveno-stručnoj konferenciji “Financijsko tržište”.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE