GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zrće ne brine referendum: U lipnju stiže 15.000 mladih na Hideout Festival

Zrće ne brine referendum: U lipnju stiže 15.000 mladih na Hideout Festival
FESTIVALI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.04.2012 / 08:51
Autor: SEEbiz / Novi list
PAG - Bez obzira na pozive SDP-a Novalje na referendum o Zrću , programi na toj, jednoj od najpoznatijih plaža na svijetu, odvijat će se prema planu.
Od 28. lipnja do 1. srpnja u klubovima »Aquarius«, »Papaya« i »Kalypso« održat će se Hideout Festival na kojem se očekuje dolazak oko 15.000 posjetitelja iz gotovo cijelog svijeta, a najviše iz Engleske, Njemačke, Italije, Slovenije, Bih, Srbije i Hrvatske. U Hrvatskoj se ulaznice prodaju po cijeni od 415 kuna.

Organizatori festivala su za posjetitelje festivala pripremili 16 brodova koji će svakog dana posjetitelje festivala voziti po Paškoj uvali. Dio posjetitelja bit će smješten u kampu Sv. Duh u Općini Kolan gdje su pripremljeni šatori za dvije, četiri i šest osoba u kojima će se nalaziti zračni kreveti i pokrivala. Ove godine je od Kolana do kampa Sv. Duh izgrađen vodovod što je dio priprema za doček velikog broja posjetitelja. Predstavnici putničke agencije Collegium Mondial iz Ljubljane i predstavnici Hideout festivala Steven Allison i Daniel Blackledge još su u ožujku, kad su posjetili gradonačelnika Novalje Ivana Daba , najavili kako će na festival doći oko 8.000 turista iz Engleske, a to je za 3.000 više nego prošle godine. Gradonačelnik Ivan Dabo je dao podršku Hidout Festivalu i rekao kako daje podršku i svim drugim manifestacijama zbog kojih u predsezoni u Novalju dolazi velik broj turista. Zanimanje za festival je izuzetno veliko, a u Turističkoj zajednici Grada Novalje, u trgovinama i ugostiteljskim objektima sve se priprema za dolazak velikog broja posjetitelja.

Dakle, na Zrću se ne događa ništa što bi poremetilo tijek najavljenih događaja. Prije deset godina Zrće su neki nazivali Sodomom i Gomorom, no zagovornici smatraju kako Zrće, s oko 150.000 posjetitelja tijekom sezone donosi golemu dobit te kako je postalo epicentar otočnog turizma. U kolovozu oko 60 posto noćenja u novalji i okolnim mjestima ostvare upravo posjetitelji Zrća . Zahvaljujući Zrću u Novalji je prošle godine otvoren prvi hostel, namijenjen studentima. To je i prvi hostel na otoku, a gradnja novih hostela planira se i u općini Kolan.

Nema sumnje kako su zabave na Zrću bučne te kako se deseci tisuća mladih ponašaju slobodnije od ostalih gostiju. U većini slučajeva to su studenti koji se dolaze dobro zabaviti. Dolaze doslovno iz cijelog svijeta, osobito od kada je prije tri godine specijalizirani britanski magazin MixMag klubove na Zrću proglasio najboljima na svijetu za zabavu mladih. Zrće nije oaza tišine niti obiteljskog turizma. Gradska uprava Novalje, na čelu s gradonačelnikom Ivanom Dabom od početka podržava razvoj zabavnog turizma na Zrću. No, mnogi su smatrali kako bi problem mogao nastati u trenutku kada će se Zrće trebati dalje razvijati. Za daljnji razvoj Zrća potrebna je prostorno planska dokumentacija, a to znači i zadiranje u prostor, na što su neki osjetljivi. SDP Novalje je upravo na tome počeo kampanju o Zrću. Gradonačelnik Ivan Dabo je na službenom putu i do povratka ne želi komentirati navode SDP-a Novalje. Malo je vjerojatno da će reagirati i po povratku u Novalju. Usprkos svemu, Zrće ide dalje.

Tagovi: Zrće, Hideout Festival, otok Pag, Pag, hrvatski turizam
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Osamnaesti uzastopni rast CROBEX-a
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Osamnaesti uzastopni rast CROBEX-a
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u utorak su glavni dionički indeksi nastavili trend rasta, pri čemu je Crobex ojačao 18. trgovinski dan uzastopno, no uz slabiji promet nego dan ranije.
Osiguravatelji lani zaračunali rekordnih 11,7 milijardi kuna bruto premije
REKORDI
Osiguravatelji lani zaračunali rekordnih 11,7 milijardi kuna bruto premije
ZAGREB - Osiguravatelji su u 2021. zaračunali rekordnih 11,7 milijardi kuna bruto premije ili 12 posto više u odnosu na 2020. godinu, podaci su Hrvatskog ureda za osiguranje (HUO), iz kojeg upozoravaju da je unatoč konstantnom porastu broja osiguranja velik dio građana i gospodarstva i dalje izložen neosiguranim rizicima.
Viši prinosi na američke obveznice poduprli tečaj dolara
FOREX
Viši prinosi na američke obveznice poduprli tečaj dolara
LONDON - Dolar je u utorak ojačao prema najvažnijim svjetskim valutama na međunarodnim tržištima, poduprt višim prinosima na američke državne obveznice, u očekivanju skorašnje sjednice američkog Feda koja bi investitorima trebala pružiti nove smjernice.
Izdano 1,7 milijardi kuna vrijednih trezoraca uz svega 0,01 posto kamate
TREZORCI
Izdano 1,7 milijardi kuna vrijednih trezoraca uz svega 0,01 posto kamate
ZAGREB - Ministarstvo financija na prvoj ovogodišnjoj aukciji, održanoj u utorak, prodalo je 1,7 milijardi kuna trezorskih zapisa, zaduživši se pritom na rok od godine dana uz svega 0,01 posto, a tim sredstvima refinancirati će dug po trezorcima koji dospijevaju na naplatu.
Azijska tržišta: Indeksi pali, trgovina oprezna
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Indeksi pali, trgovina oprezna
ŠANGAJ - Na većini azijskih burzi cijene su dionica u utorak pale, a trguje se oprezno jer ulagači nisu voljni riskirati, s obzirom da se očekuje povećanje kamatnih stopa u SAD-u, ali i nekim drugim gospodarstvima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE