GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Žugić: Fokus daljih reformi na unapređenju administrativnih procedura

Žugić: Fokus daljih reformi na unapređenju administrativnih procedura
REFORME
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.02.2013 / 15:43
Autor: SEEbiz
PODGORICA - Danas je u Podgorici održan drugi sastanak Savjeta stranih investitora u Crnoj Gori, kome je, kao specijalan gost, prisustvovao ministar finansija u Vladi Crne Gore, dr Radoje Žugić.
Sastanak je, za članove Savjeta, bio prilika da, u direktnoj komunikaciji sa ministrom, analiziraju aktuelno poslovno okruženje u Crnoj Gori i razmijene mišljenja o aktivnostima koje bi mogle doprinijeti njegovom unapređenju, navodi se u saopštenju koje je iz Ministarstva dostavljeno Portalu Analitika.

Za Žugića, ovaj sastanak je bio prilika da se upozna sa očekivanjima članova Savjeta od nove Vlade, te da nastavi konstruktivan dijalog sa vodećim predstavnicima crnogorske poslovne zajednice.

Šulc, predsjednik Savjeta stranih investitora, zahvalio se ministru Žugiću na spremnosti da, kroz lični i angažman Ministarstva na čijem je čelu, doprinese poboljšanju uslova poslovanja u Crnoj Gori. On je, takođe, naglasio da će Savjet nastaviti da Vladu i crnogorsku javnost u cjelini redovno informiše o tome kako Savjet vidi investicionu klimu u Crnoj Gori, o preprekama poslovanju, kao i preporukama osmišljenim u cilju uspostavljanja predvidljivijeg, transparentnijeg i sigurnijeg okruženja za strane investitore.

Žugić je istakao da su ovakvi inputi od strane članova Savjeta stranih investitora za Ministarstvo finansija i Vladu Crne Gore dragocjeni i da pomažu Vladi da bolje planira i realizuje ekonomsku politiku i, na taj način, poveća atraktivnost i konkurentnost crnogorske ekonomije.

Žugić je naglasio da „fokus daljih reformi u dijelu unapređenja poslovnog ambijenta podrazumijeva unapređenje administrativnih procedura u cilju kreiranja veće efikasnosti administracije u pogledu postupanja po zahtjevima privrede i građana, kao i kreiranje povoljnijih uslova za poslovanje, kako na državnom tako i na lokalnom nivou.“

Reformski napori institucija, istakao je ministar, ogledaju se u kraćim rokovima za postupanje, pribavljanje dokumentacije po službenoj dužnosti od strane drugih državnih organa, kao i utvrđivanje realnih taksi u skladu sa troškovima administrativne usluge.

Podsjećanja radi, Savjet stranih investitora u Crnoj Gori je osnovan 2009. godine kao nevladina i neprofitna organizacija od strane Crnogorskog Telekoma, KAP-a, Daido Metala Kotor, NLB Montenegro banke i Montenegro Stars Hotel Group.

Glavni cilj ovog udruženja je unapređenje investicionog ambijenta i pružanje podrške poslovnom razvoju u Crnoj Gori, promovisanje komunikacije i stalnog dijaloga sa zvaničnim institucijama Crne Gore, kao i korišćenje te saradnje za prevazilaženje potencijalnih problema i uklanjanje prepreka poslovanju sa kojima se suočavaju strani investitori, te promovisanje interesa međunarodne poslovne zajednice u Crnoj Gori.

 
Tagovi: Radoje Žugić, Vlada Crne Gore, Savjet stranih investitora
PROČITAJ I OVO
Andrae Smith: Zagreb preporučujem svakome i sigurno se vraćam
INTERVJU
Andrae Smith: Zagreb preporučujem svakome i sigurno se vraćam
INTERVJU - "Zagreb je grad u koji se lako doseliti kao nomad jer ima sve potrebne sadržaje, ljudi govore engleski i pristupačan je. Zagreb ima svoju kulturu i atmosferu, tako da se definitivno razlikuje od života u drugim nomadskim središtima poput Balija, na primjer."
Zagrebačka burza: Potonuće AD Plastika, pad indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Potonuće AD Plastika, pad indeksa
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u srijedu su Crobex indeksi znatnije pali, dok kompanije objavljuju poslovne rezultate za prvih devet mjeseci, pri čemu su svi sektorski idneksi oslabili izuzev transportnog.
Vujčić: Tek će se sljedeće godine moći znati točan datum prelaska na euro
GUVERNER
Vujčić: Tek će se sljedeće godine moći znati točan datum prelaska na euro
ZAGREB - Guverner HNB-a Boris Vujčić rekao je konferenciji "Što uvođenje eura donosi malom i srednjem poduzetništvu?", kako će se tek sljedeće godine moći znati točan datum prelaska s kune na euro, ali i da će se dogodine provoditi snažna kampanja kako bi javnost bila točno informirana o svemu što taj prelazak donosi.
Milanović: Euro će za Hrvatsku biti više dobar nego loš
PREDSJEDNIK
Milanović: Euro će za Hrvatsku biti više dobar nego loš
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović rekao je u srijedu na Pantovčaku da će euro za Hrvatsku biti više dobar nego loš i da joj Malta može pomoći svojim iskustvom u eurozoni.
Franković: Turistička sezona u Dubrovniku zahtjevna, ne može se reći i uspješna
SEZONA
Franković: Turistička sezona u Dubrovniku zahtjevna, ne može se reći i uspješna
DUBROVNIK - Turistička sezona u Dubrovniku je bila iznimno zahtjevna, ono što je zabilježeno u nekoliko mjeseci je dobro jer daje zamah gospodarstvenicima da prežive do iduće sezone, no ipak se ne može reći da je za Dubrovnik sezona bila uspješna, kazao je dubrovački gradonačelnik Mato Franković na susretu s hotelijerima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE