GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

3. maj pronašao kupca za novogradnju 514, cijena iznad najoptimističnijih predviđanja

3. maj pronašao kupca za novogradnju 514, cijena iznad najoptimističnijih predviđanja
KUPAC
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.10.2021 / 09:25
Autor: SEEbiz / Novi list
RIJEKA – Završen je postupak odabira najboljeg ponuditelja za kupnju broda za prijevoz automobila, koji se završava u »3. maju«, a sve upućuje da je postignuta cijena nadmašila i najoptimističnija predviđanja.

Iz Ministarstva gospodarstva potvrdili su Novom listu da je postupak okončan i da s odabranim kupcem sada slijede pregovori i usuglašavanja oko kupoprodajnog ugovora. Riječ je o grčkom brodaru Neptune Lines koji u floti već ima 18 brodova za prijevoz automobila i kamiona.

Najave iz ministarstva upućuju da bi se ovaj završni korak trebao relativno brzo odraditi, nakon čega još Vlada mora dati suglasnost. Kako doznajemo, objema stranama je u cilju da se sada tehnički dio posla odradi što je moguće prije i pretpostavke su da bi parafiranje vrijednog ugovora moglo uslijediti unutar idućih mjesec dana.

Na javni poziv za kupnju broda za prijevoz automobila, odnosno novogradnje 514, koji je država preuzela u punopravno vlasništvo iz stečajne mase Uljanika i za čiji je završetak potpisan ugovor s riječkim »3. majem«, sredinom rujna stiglo je pet obvezujućih ponuda od brodarskih kompanija i sve su ocijenjene valjanima što, između ostalog, znači da je svaka sadržavala polog ili prvoklasnu bankovnu garanciju u iznosu od dva milijuna eura.

Država je odredila minimalnu cijenu od 39 milijuna eura, a na zainteresiranim brodarima bilo je da ponude što bolju cijenu. Premda je država ponudila potencijalnim kupcima da mogu licitirati i za opciju nezavršenog broda, s tim da onda preuzimaju sva prava i obveze države iz potpisanog ugovora s »3. majem«, svih pet ponuda bilo je za gotov brod. Tri ponuditelja s najvišim iznosima potom su pozvani u drugi krug, u kojem su obaviješteni o najvišoj cijeni koja je u tom trenutku bila nuđena i dana im je mogućnost da još jednom korigiraju svoje prvotne iznose naviše.ž

Tagovi: 3. maj, novogradnja 514, Edi Kučan
PROČITAJ I OVO
ACI: U trećem kvartalu 89,5 milijuna prihoda, 29 posto više nego lani
DOBRE BROJKE
ACI: U trećem kvartalu 89,5 milijuna prihoda, 29 posto više nego lani
RIJEKA - Lanac marina Adriatic Croatia International Club (ACI) je u trećem tromjesečju ove godine ostvario 89,5 milijuna kuna poslovnih prihoda, što je 20,1 milijun kuna ili 29 posto više nego u istom razdoblju lani, priopćeno je u utorak iz te tvrtke.
Lek bi mogao dobiti novog vlasnika
FARMACEUTI
Lek bi mogao dobiti novog vlasnika
LJUBLJANA - Farmaceutska grupa Novartis, koja uključuje i slovenski Lek preko Sandoza, ostvarila je 13 milijardi dolara (11,2 milijarde eura) neto prihoda od prodaje u trećem tromjesečju ove godine, što je povećanje od 6% u odnosu na prethodnu godinu.
Croatia Airlines objavila zimski red letenja
LETOVI
Croatia Airlines objavila zimski red letenja
ZAGREB - Croatia Airlines objavila je zimski raspored letenja. Riječ je o 13 međunarodnih linija iz Zagreba, 3 iz Splita te jednoj iz Osijeka, ukupno dakle 17 međunarodnih linija prema odnosno iz Hrvatske.
EMA odobrila Modernino cjepivo za treću dozu
CJEPIVO
EMA odobrila Modernino cjepivo za treću dozu
AMSTERDAM - Europska agencija za lijekove (EMA) objavila je u ponedjeljak da se dodatna, tzv. booster doza cjepiva Moderne može davati osobama od 18 godina i starijima najmanje šest mjeseci od primanja druge doze.
Neto dobit Optima Telekom Grupe u devet mjeseci 450.000 kuna
U PLUSU
Neto dobit Optima Telekom Grupe u devet mjeseci 450.000 kuna
ZAGREB - Optima Telekom Grupa u prvih devet mjeseci ostvarila je neto dobit od 450 tisuća kuna, za razliku od istog razdoblja lani kada je zabilježen neto gubitak od 3,1 milijun kuna, pokazalo je financijsko izvješće te kompanije objavljeno u ponedjeljak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE