GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

A1 Hrvatska u devet mjeseci s porastom prihoda i operativne dobiti

A1 Hrvatska u devet mjeseci s porastom prihoda i operativne dobiti
POZITIVNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.10.2022 / 10:19
Autor: SEEbiz
ZAGREB - A1 Hrvatska prvih devet mjeseci ove godine završio je s porastom ukupnih prihoda u odnosu na isto razdoblje prošle godine od 3,4 posto, na 347,8 milijuna eura, dok je operativna dobit od 130,9 milijuna eura viša za četiri posto, doznaje se u srijedu iz te kompanije.

Financijski rezultati tvrtke A1 Hrvatska objavljeni su u sklopu rezultata poslovanja matične A1 Telekom Austria Grupe u Beču, pri čemu iz A1 Hrvatske ističu da je rast ukupnih prihoda podržan rastom korisničke baze, kao i 22 postotnim rastom prihoda od ICT usluga te prihodima od posjetitelja u roamingu.

Ulaganja su u devet mjeseci ove godine iznosila 58 milijuna eura, s time da je, kako naglašavaju, investirano 10 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, u ubrzanu izgradnju optičke i 5G mreže.

Za bazu mobilnih korisnika kažu da je ostala stabilna, s porastom od 1,1 posto, pri čemu se smanjio broj korisnika na bonove, a onih na ugovor povećao, dok je prosječan prihod po korisniku (ARPU) iznosio 11 eura ili 1,6 posto više nego u istom razdoblju prošle godine.

Broj kućanstava s fiksnim pristupom povećan je za 5,2 posto, uz istovremeni porast broja korisnika širokopojasnog interneta za 8,6 posto, TV usluge za 1,6 posto, a fiksnih linija za 3,7 posto.

Komentirajući devetomjesečne rezultate, glavni direktor A1 Hrvatska za financije Gorana Angjeleski ističe nestabilne poslovne okolnosti koje i dalje diktiraju načine upravljanja i transformiranja poslovanja u digitalno i zeleno, odnosno održivo.

"Zbog inflatornog pritiska i porasta cijena energenata, prije svega struje čiji su telekomi veliki potrošači, nastavili smo s daljnjim optimiziranjem poslovanja i uštedama. Povećali smo efikasnost, što je omogućilo nastavak značajnih investicija u najmoderniju mobilnu i fiksnu mrežu, a prije svega u izgradnju najveće optičke mreže u Hrvatskoj, u čemu nam je cilj da uskoro dva od tri kućanstva u Hrvatskoj imaju A1 optički priključak", kaže Angjeleski.

Iznosi i da su uložili u primanja i razvoj zaposlenika, ali ne i koliko, kao i da su stvorili pretpostavke za buduće investicije.

Tagovi: A1 Hrvatska, Telekom austria
PROČITAJ I OVO
Carwiz rent a car je Franšiza godine 2023.
PRIZNANJA
Carwiz rent a car je Franšiza godine 2023.
ZAGREB – CARWIZ rent a car je Franšiza godine 2023. Ujedno, CARWIZ rent a car je na svečanosti dodjele jedinstvenih franšiznih nagrada na hrvatskom i regionalnom tržištu, Franchise Brand Leader Award 2023, proglašen i najboljom hrvatskom izvoznom franšizom te dobitnikom nagrade za najveći izvozni iskorak.
Mercator-S postao prvi zeleni trgovinski lanac u Srbiji
NOVI ISKORAK
Mercator-S postao prvi zeleni trgovinski lanac u Srbiji
BEOGRAD – Mercator-S se u cilju održivog poslovanja i zaštite životne sredine odlučio ka značajnom iskoraku – postao je prvi „zeleni“ trgovinski lanac u Srbiji, što znači da koristi električnu energiju Elektroprivrede Srbije koja je u potpunosti dobijena iz obnovljivih izvora.
Marijana Knežević Tudić nova je predsjednica Uprave Kraša
KARIJERE
Marijana Knežević Tudić nova je predsjednica Uprave Kraša
ZAGREB – Na današnjoj sjednici Nadzornog odbora imenovana je nova predsjednica Uprave Kraša Marijana Knežević Tudić koja će od 20. lipnja preuzeti tu funkciju.
Pivac zainteresiran za preuzimanje Celjskih mesnina
AKVIZICIJE
Pivac zainteresiran za preuzimanje Celjskih mesnina
CELJE - Hrvatska tvrtka Mesna industrija Braća Pivac najozbiljniji je kandidat za novog vlasnika Celjskih mesnina.
AD Plastik: Novi poslovi za europsko tržište vrijedni 9,2 milijuna eura
POSLOVI
AD Plastik: Novi poslovi za europsko tržište vrijedni 9,2 milijuna eura
SOLIN - AD Plastik Grupa u petak je izvijestila da je ugovorila nove poslove za europsko tržište s očekivanim prihodima od 9,2 milijuna eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE