GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Abraham grupacija ne ide iz Mostara dok se stvari s Aluminijem ne finaliziraju

Abraham grupacija ne ide iz Mostara dok se stvari s Aluminijem ne finaliziraju
UPORNI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.03.2020 / 08:11
Autor: SEEbiz / Klix.ba
MOSTAR - Predsjednik M.T. Abraham Group Amir Gross Kabiri večeras je u Mostaru održao sastanak s radnicima mostarskog Aluminija kako bi im odgovorio na sva njihova pitanja, a posebno u vezi s ugovorom o lizingu.

''Abraham grupacija i njeni partneri spremni su odmah započeti sprovođenje strateškog plana prema predloženom sporazumu’’, kazali su iz te grupacije.

Regionalni direktor MT Abraham grupe Marko Laco kaže kako je večerašnji sastanak u Mostaru s radnicima Aluminija održan s ciljem da ih se upozna s ponudom Abraham grupacije i procesom vraćanja na njihova radna mjesta, te vrati nada svim radnicima koji su je već pomalo nažalost počeli gubiti.

''Proces traje već nekih 8 mjeseci od koji je gospodin Kabiri pola tog vremena proveo upravo u Mostaru. Bio je prisutan u najkritičnijim fazama kada su se donosile krucijalne, ključne odluke i ono što je bitno da danas svi djelatnici se uvjere da gospodin Kabiri i MT Abraham grupacija ne ide iz Mostara dok se stvari ne finaliziraju na ovaj ili na ona način'', kaže Laco.

Naglasak je kako ističe na finaliziraju, a kako pojašnjava administrativni problemi se rješavaju.

''Već smo rekli da naš bosanskohercegovački pravni tim već aktivno radi desetak dan na uklanjanju nesuglasica i pravnih iregularnosti koje su uočene bile od strane Vlade federacije BiH. Ja im se stvarno moram zahvaliti ovaj put što su nam dali do znanja da imamo nekih iregularnosti. Dakle novi ispravljeni ugovor ide ponovno službenim putem vladi Federacije i našim predstavnicima koji će onda sa nama nastaviti proceduru i očekujemo da ćemo u skorom vremenskom periodu imati ugovor potpisan'', kazao je Laco.


Predsjednik malih dioničara Aluminija Samir Anić ističe kako je ovaj sastanak vratio nadu radnicima.

''Činjenica da se vraća za godinu dana 230 ljudi je fenomenalna, sve drugo nije važno. Dakle 230 obitelji neće otići u Njemačku, Irsku ili bilo gdje drugo. Ostat će u Mostaru i prehranjivat će svoje obitelji'', kazao je Anić.

Tagovi: Abraham Group, Aluminij Mostar, Amir Gross Kabiri, Marko Laco, Aluminij
PROČITAJ I OVO
Nestle u fokusu velikog skandala, pročitajte kako su diskriminirali siromašnu djecu
STRAŠNO
Nestle u fokusu velikog skandala, pročitajte kako su diskriminirali siromašnu djecu
LONDON - Nestle, najveća svjetska tvrtka za široku potrošnju, dodaje šećer i med mlijeku i proizvodima od žitarica za bebe koji se prodaju u mnogim siromašnijim zemljama, suprotno međunarodnim smjernicama usmjerenim na prevenciju pretilosti i kroničnih bolesti, navodi se u izvješću švicarske istraživačke organizacije "Public Eye ".
Odbijena jedina ponuda za zakup nikšićke Željezare
EPILOG
Odbijena jedina ponuda za zakup nikšićke Željezare
NIKŠIĆ - Ponuda švajcarske kompanije 8B Capital za zakup nikšićke Željezare, odbijena je odlukom komisije.
Osmi avion tipa ATR 72-600 u floti Air Serbije
FLOTA
Osmi avion tipa ATR 72-600 u floti Air Serbije
BEOGRAD - Osmi avion Air Serbije tipa ATR 72-600, sleteo je danas na beogradski aerodrom i posle obaveznih procedura trebalo bi da uđe u saobraćaj Air Serbije u narednim danima. Nova letelica ima devet godina i nosi registarsku oznaku YU-ASF.
Siemens planira novi sveučilišni istraživački centar u blizini Münchena
PLANOVI
Siemens planira novi sveučilišni istraživački centar u blizini Münchena
MUNCHEN - Njemačka inženjerska grupa Siemens priopćila je u srijedu da će otvoriti novi centar za istraživanje i inovacije u satelitskom kampusu Tehničkog sveučilišta u Münchenu.
Ikea podigla plaće u Hrvatskoj
PLAĆE
Ikea podigla plaće u Hrvatskoj
ZAGREB - Skandinavski divovi koji prodaju namještaj i kućne potrepštine ostvarili su protekle godine snažan poslovni rast na tržištu Hrvatske.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE