GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

ACI i njemački Lürssen jedini ponuđači za Porto Baroš

ACI i njemački Lürssen jedini ponuđači za Porto Baroš
MARINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.03.2021 / 19:25
Autor: SEEbiz
RIJEKA - U Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture otvorena je pristigla ponuda na natječaj za davanje koncesije u svrhu izgradnje i gospodarskog korištenja luke nautičkog turizma Porto Baroš u Rijeci. Na natječaj je pristigla jedna ponuda i to tvrtke ACI-Gitone koja nudi investiciju vrijednu oko 364 milijuna kuna.

Radi se o trgovačkom društvu u zajedničkom vlasništvu ACI-ja i njemačkog Lurssena, u kojem svaka tvrtka ima polovicu udjela u vlasništvu.

Lurssen je njemačka tvrtka poznata kao jedan od najvećih proizvođača velikih jahti na svijetu, od 2019. godine su vlasnici opatijskih Liburnia Riviera Hotela,

Nakon otvaranja ponude, Stručno tijelo za ocjenu ponuda za koncesije na pomorskom dobru analizirat će ponudu te će u roku 10-tak dana donijeti Nalaz i mišljenje. Po donošenju istih izrađuje se odluka o dodjeli koncesije koja će biti upućena Vladi Republike Hrvatske na donošenje.

Butković otkrio da će u mandatu ove Vlade biti dovršen autoput do Siska, ugostiteljima poručio da 'treba uključiti zdrav razum'
Podsjetimo, natječaj je otvoren početkom ove godine, odnosno 19. siječnja 2021. godine, nakon što su se stekli svi uvjeti, od izmjena prostornoplanske dokumentacije do izdvajanja iz lučkog područja.

'Današnje otvaranje ponuda za dodjelu koncesije za izgradnju Marine Porto Baroš u Rijeci veliki je korak naprijed u realizaciji jedne od najvećih investicija u nautički turizam koja će Hrvatsku još više pozicionirati na svjetskoj karti top nautičkih destinacija. Ova investicija me još više veseli kada znamo da uz ovakvu marinu, s kapacitetom od čak 500 vezova i svim uvjetima za prihvat megajahti, dolazi i čitav niz pratećih usluga. To je prilika koju Rijeka, ali i čitava okolica, može i mora iskoristiti jer to donosi jednu sasvim novu dimenziju uz sva ostala ulaganja koja provodimo u riječkoj luci.

To znači da možemo očekivati čitav niz novih radnih mjesta te prilika za nove poslovne poduhvate i razvoj djelatnosti koje će biti potpora radu marine. Činjenica da je riječ o zajedničkoj ponudi domaćeg i stranog ponuđača s prepoznatim kredibilitetom ne sumnjam da će, ukoliko ispune sve uvjete propisane natječajem, uvelike pridonijeti stvaranju sasvim nove slike Rijeke. Rijeke koja će, uz štih industrijskog grada s bogatstvom kulturnih i društvenih sadržaja, u budućnosti biti nezaobilazna lokacija na karti mediteranskih destinacija koje treba posjetiti', rekao je ministar Oleg Butković.

Tagovi: Adriatic Croatia International, ACI, njemački Lürssen, ACI-Gitone, Porto Baroš, Rijeka
PROČITAJ I OVO
Šef Wizz Aira otkriva hoće li avio karte poskupjeti
ZRAČNI PRIJEVOZ
Šef Wizz Aira otkriva hoće li avio karte poskupjeti
BUDIMPEŠTA - Jožef Varadi, izvršni direktor avio - kompanije Wizz Air, vjeruje da će avionske karte i dalje biti jeftine, a ni u dužem roku ne očekuje njihov snažniji rast.
Zračna luka Split: Ovog vikenda 32.000 putnika
DOBRE BROJKE
Zračna luka Split: Ovog vikenda 32.000 putnika
SPLIT - Šef Službe prihvata i otpreme putnika splitske zračne luke Mate Melvan gostovao je u Dnevniku N1.
Radnici Brodotrogira na rubu, plaće ne stižu već mjesecima
OGORČENJE
Radnici Brodotrogira na rubu, plaće ne stižu već mjesecima
TROGIR - Gubeći strpljenje, sadašnji i bivši radnici trogirskog škvera mjesecima se pitaju kada će im tvrtka u vlasništvu obitelji Danka Končara isplatiti izostale plaće i otpremnine. Čini im se kao da su ih svi već zaboravili, pa kod nesretnih metalaca ne manjka gorčine i razočaranja.
Vrlo dobri polugodišnji rezultati Končar D&ST-a
DOBRE BROJKE
Vrlo dobri polugodišnji rezultati Končar D&ST-a
ZAGREB - Končar D&ST, najveća tvrtka Končar Grupe, objavila je rezultate za prvo polugodište koji pokazuju vrlo solidnu prvu polovicu 2021. godine.
Pošta Srbije razmatra robotizaciju tehnoloških procesa
ROBOTIZACIJA
Pošta Srbije razmatra robotizaciju tehnoloških procesa
BEOGRAD - Pošta Srbije objavila je da razmatra robotizaciju tehnoloških procesa kao podršku efikasnijem radu zaposlenih, objavljeno je danas na završetku radne posete delegacija Pošte Srbije, predvodjene v.d. direktorom Zoranom Đorđevićem, Pošti Slovenije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE