GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

ACI proslavio 40. rođendan

ACI proslavio 40. rođendan
OBLJETNICE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.07.2023 / 12:01
Autor: SEEbiz
OPATIJA - ACI d.d., najveći lanac marina na Mediteranu, ovog je tjedna u svim svojim marinama diljem Jadrana obilježio jubilarnu 40. obljetnicu poslovanja, a tom su prigodom uručene tradicionalne nagrade dugogodišnjim vjernim gostima te zaposlenicima koji su svojim istaknutim stažem pružili izniman doprinos razvoju tvrtke i domaćeg nautičkog turizma u cijelosti.

U ACI marini Opatija te su nagrade zaposlenicima i gostima osobno uručili predsjednik Uprave Kristijan Pavić te članovi Uprave, dr.sc. Ivan Herak i Josip Ostrogović. Vizija o jedinstvenom nacionalnom lancu luka nautičkog turizma utjelovljena je osnutkom ACI-ja 1. srpnja 1983. godine, a Društvo je do danas izraslo u najveći lanac marina na Mediteranu te regionalnog predvodnika u nautičkom turizmu i zelenoj tranziciji nautičkog turizma.

„Osnutak ACI-ja kao jedinstvenog nacionalnog lanca marina je označio najvažniji iskorak u povijesti hrvatskog nautičkog turizma, a tome najbolje svjedočimo upravo danas, s odmakom od 40 godina. Hrvatska se danas ima puno pravo pohvaliti najvećim lancem marina na čitavom Mediteranu i regionalnim predvodnikom u nautičkom turizmu. Ovom prilikom zahvaljujem svim našim vjernim djelatnicima koji su posljednjih 40 godina stvarali ACI i omogućili da on danas bude jedna od najznačajnijih hrvatskih tvrtki te značajan faktor na nautičkoj karti svijeta“, izjavio je predsjednik Uprave ACI-ja, Kristijan Pavić.

Osnutkom nacionalnog lanca luka nautičkog turizma, ali i kontinuiranim strateškim ulaganjima u izvrsnost infrastrukture i ponude ACI marina, Hrvatska se prometnula u svjetsku nautičku velesilu te jednu od najkonkurentnijih nautičkih destinacija na Mediteranu, a sam ACI d.d. danas bilježi izvrsne poslovne rezultate. Nautički turizam u posljednjih se nekoliko godina pokazao najkonkurentnijim i najotpornijim na krize, što ga čini predvodnikom u ukupnim turističkim rezultatima Hrvatske te ključnom strateškom odrednicom za daljnji ekonomski napredak. Uz to, nautički turizam je od ključne važnosti i za segment koji danas po važnosti gotovo i nadmašuje poslovne rezultate, a riječ je o održivom razvoju turizma te očuvanju okoliša.
„Slaveći veliku i važnu 40. obljetnicu, odajemo počast viziji i zalaganjima onih prije nas te danas zajedno rame uz rame gradimo budućnost nautičkog i turističkog sektora. Dugu tradiciju ljubavi i brige prema moru i okolišu nastavljamo postavljajući tehnološke trendove i predvodeći zelenu energetsku tranziciju u nautičkom turizmu. Već danas se možemo pohvaliti tehnološki najnaprednijom marinom na Jadranu, a vrlo vjerojatno i na čitavom Mediteranu – ACI marinom Rovinj, kao i brojnim drugim lukama nautičkog turizma unutar našeg lanca, u kojima implementiramo podvodne robotske i senzorske tehnologije za upravljanje čistoćom, potrošnjom energenata i prometom u našim marinama. Uz to, zauzeli smo i važnu ulogu u projektu „Dolina vodika Sjeverni Jadran“, a temeljem svega navedenog čvrsto vjerujemo da će ACI d.d. biti prvo ime domaćeg nautičkog i pomorskog sektora i u sljedećih 40 godina“, istaknuo je dr.sc. Ivan Herak, član Uprave ACI-ja za financije, korporativno pravo i ljudske resurse.

„Nova ACI marina Rijeka u potpunosti će promijeniti vizuru čitavog grada, a nadamo se da će do kraja godine početi izgradnja morskog djela. Završetak i otvorenje morskog dijela očekujemo do 2025. godine, a zatim 2026. i otvorenje cjelokupne marine. Svakako se nadam i uvjeren sam da će upravo ACI marina Rijeka biti novi centar grada. Ovim iskorakom, Rijeka će iz jednog tranzitnog grada gdje su se ljudi zadržavali po dan ili dva, izrasti u jedno nautičko središte koje će biti svakako cilj i odredište velikom broju nautičara. Ova 50 milijuna eura vrijedna marina raspolagat će s 230 vezova, a za njenu izgradnju i poslovanje odgovarat će tvrtke ACI i GITONE Kvarner. Uvjeren sam da će to biti jedna lijepa priča, a na tom tragu htio bih iskoristiti i prigodu 40. obljetnice te zahvaliti svim našim zaposlenicima na vjernom radu i trudu jer su upravo oni temelj ACI-ja i oni koji omogućuju da ACI danas bude ono što jest“, rekao je član Uprave ACI-ja za investicije, marketing i maloprodaju, Josip Ostrogović.

Među iskusnim članovima ACI-jeve zajednice, koji su se istaknuli dugogodišnjim doprinosom, posebno se ističe Neda Klanac, stručna suradnica za računovodstvo i financije II koja je u ACI-ju već 35 godina. „ACI je jedna velika obitelj i upravo zato mnogi kolege ostaju dugi niz godina. Kroz toliko godina radnog iskustva čovjek zaista doživi razne situacije, no ono što pamtim i izdvajam je ljubav prema poslu i obiteljsko ozračje. To ću, sigurna sam, i dalje unositi u svoje radne dane te jednog dana sa sobom ponijeti odavde“, ističe Neda Klanac.
Među dobitnicima jubilarne nagrade povodom 40. obljetnice bio je i gost ACI marine Opatija, Gunther Hayn koji ovu marinu posjećuje već duže od 10 godina. Kako ističe, s obitelji je godinama boravio u Palma de Mallorci, no Hrvatska ih je privukla i zadržala prekrasnim čistim morem i izuzetno ljubaznim turističkim djelatnicima, među kojima se posebno ističe osoblje ACI-ja. Obilježavanje 40. obljetnice održalo se početkom srpnja u svim ACI marinama od Umaga do Dubrovnika, a ACI će ovaj važan jubilej za Društvo i cjelokupni domaći turistički sektor dodatno uveličati i središnjom proslavom u studenome ove godine.

Tagovi: kompanija ACI, ACI, Kristijan Pavić
PROČITAJ I OVO
Vrijednost Instituta u Igalu procijenjena na oko 70 milijuna eura
PROCJENA
Vrijednost Instituta u Igalu procijenjena na oko 70 milijuna eura
PODGORICA - Vrijednost Instituta "Dr. Simo Milošević" u Igalu procjenjuje se između 65 i 70 milijuna eura, ali se procjena mora dopuniti dodatnim podacima o vrijednosti hotelsko-turističkog kompleksa, kazao je ministar prostornog uređenja, urbanizma i državne imovine Crne Gore Janko Odović.
Mađarski fond preuzeo srpski Superior Foods
AKVIZICIJE
Mađarski fond preuzeo srpski Superior Foods
BEOGRAD - Mađarski fond privatnog kapitala Hodler Asset Management preuzeo je preostlaih 32% udjela u srpskoj kompaniji Superior Foods Bačinci, čime je postao jedini vlasnik, izvijestili su savjetnički timovi BDK Advokata i odvjetničkog ureda Nikolić koji su savjetovali kompanije u transakciji.
Starbucks ne može pronaći prostor u Podgorici
KAŠNJENJE
Starbucks ne može pronaći prostor u Podgorici
PODGORICA - Turska kompanija Zeren Group, koja je ranije najavila da će početkom godine otvoriti prvu Starbucks kafeteriju u Podgorici, navodno se suočava sa problemom jer ne može da nađe adekvatan prostor po prihvatljivoj cijeni, kazali su portalu Investitor dva izvora upućena u proces, insistirajući na anonimnosti.
Buffettov Berkshire Hathaway srezao je ulaganja u Apple
REOVI
Buffettov Berkshire Hathaway srezao je ulaganja u Apple
OMAHA - Berkshire Hathaway Warrena Buffetta smanjio je svoj gigantski udio u Appleu u prvom tromjesečju.
Hogan: Air Serbia će proširiti svoje poslovanje na kineskom tržištu
ŠIRENJE
Hogan: Air Serbia će proširiti svoje poslovanje na kineskom tržištu
BEOGRAD - Krajem godine, Air Serbia će proširiti svoje poslovanje na kineskom tržištu, koristeći prilike nastale oživljavanjem odlaznog turizma iz jedne od najjačih svetskih ekonomija nakon pandemije covida, napisao je James Hogan, bivši izvršni direktor Etihada.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE