GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

ACI u šest mjeseci s bruto dobiti od gotovo deset milijuna kuna

ACI u šest mjeseci s bruto dobiti od gotovo deset milijuna kuna
U PLUSU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.07.2018 / 16:38
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Lanac marina Adriatic Croatia International Club (ACI d.d.) u prvih šest mjeseci ove godine bilježi rast ukupnih prihoda za 12 posto, dok su ukupni rashodi smanjeni za oko jedan posto pa je ACI poslovao s bruto dobiti od 9,99 milijuna kuna, naspram gubitka od 895 tisuća kuna u prvom polugodištu lani, pokazuje financijsko izvješće ACI-ja.

Ukupni prihodi ACI-ja iznosili su 93,04 milijuna kuna, što je porast za 10,26 milijuna kuna, dok su ukupni rashodi smanjen za 620 tisuća kuna i iznosili su nešto više od 83 milijuna kuna.

"Slijedom niza aktivnosti koje je društvo provelo tijekom 2017. te početkom poslovne godine 2018. te blagim povećanjem fizičkih pokazatelja rezultiralo je značajnim povećanjem poslovnih prihoda u prvom polugodištu 2018. godine", ističu iz ACI-ja.

Poslovni prihodi ostvareni su u iznosu od 87,6 milijuna kuna, što je za 10,4 milijuna kuna ili 13 posto više u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

Najveći porast prihoda, kako se navodi u izvješću, ostvaren je u ACI marinama Dubrovnik, Veljko Barbieri (Slano), Split, Opatija i Vodice.

"Promjenom prodajne politike društva, odnosno ciljanim formiranjem cijena usluga ovisno o ponudi i potražnji te atraktivnosti destinacije, društvo je ostvarilo značajno povećanje prihoda od godišnjeg, mjesečnog i dnevnog veza", ističu iz ACI-ja.

Po podacima iz izvješća, prihodi od usluge stalnog veza porasli su za sedam posto, od mjesečnog veza za 15 posto, dnevnog veza za 13 posto, usluga zakupa za 17 posto, a prihodi od ostalih usluga pruženih nautičarima za 27 posto. Ostali poslovni prihodi porasli za 159 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, navode iz ACI-ja.

Na zadnji dan lipnja ove godine godine u ACI marinama je na godišnjem vezu bilo 3498 plovila, što je povećanje od 2 posto u odnosu na isto razdoblje lani. prethodne godine. Na dnevnom vezu je ostvareno 26.040 brod dana, što je pad za četiri posto u odnosu na prvih šest mjeseci prošle godine. Za mjesečni vez se u prvom polugodištu ostvarilo povećanje od 14 posto u brod mjesecima u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, ističu iz ACI-ja.

Naglašavaju i kako je tvrtka u ovoj godini nastavila s ulaganjima u marine, a kao najznačajniji investicijski projekt, pokrenut u 2017. godini, izdvajaju kompletnu rekonstrukciju ACI marine Rovinj. Nakon dovršetka će ta marina predstavljati najsuvremeniju marinu na Jadranu, orijentiranu na pružanje nautičkih i turističkih usluga u segmentu tržišta mega jahti, ne zanemarujući pritom dosadašnje nautičko tržište, te će udovoljavati i najzahtjevnijim traženjima nautičara, navodi se u izvješću.

Kao ostala važnija ulaganja se spominju i kupnja zemljišta sa zgradom pokraj ACI marine Korčula u vrijednosti od 4,7 milijuna kuna, rekonstrukcija platoa servisnog mula, nabavka 30 tonske dizalice u ACI marini Pomer u vrijednosti od 3,1 milijun kuna, itd.

Ističe se također da je u ovoj godini nastavljena i suradnja s korporacijom Tesla u okviru projekta Tesla destination charging. Tako su u deset ACI marina instalirane električne punionice, a u tijeku je instalacija punionica i u ostale ACI marine.

Za 2018. godinu planira se realizacija ulaganja u iznosu 191,7 milijuna kuna, od čega se 188,2 milijuna kuna odnosi na investicije, dok je 3,5 milijuna kuna planirano za investicijsko održavanje, podaci su iz šestomjesečnog financijskog izvješća ACI-ja, koji u svom portfelju ima 22 marine i dva sidrišta od Umaga do Dubrovnika.

Tagovi: ACI, Adriatic Club Intrernational
PROČITAJ I OVO
Sindikalni čelnik: easyJet na rubu bankrota
NA RUBU
Sindikalni čelnik: easyJet na rubu bankrota
LONDON - Britanska low-cost aviokompanija easyJet na rubu je propasti. To tvrdi sindikalni predstavnik u kompaniji Martin Entwisle u snimku koji je procurio u javnost i došao do novinara BBC-a, a na kojoj se čuje kako on kaže da je kompanija u vrlo teškoj situaciji.
Putnički avion na vodik odradio prvi let (VIDEO)
INOVACIJE
Putnički avion na vodik odradio prvi let (VIDEO)
Putnički avion na vodik odradio prvi let (VIDEO)
LONDON - Britanska tvrtka ZeroAvia uz pomoć znanstvenika Sveučilišta Cranfield, uspješno je izvela prvi pokusni let zrakoplovom za šest putnika na pogon vodikovih ćelija koje napajaju pogonske elektromotore.
Pilane u regiji pod žestokim udarom krize
NA UDARU
Pilane u regiji pod žestokim udarom krize
SLAVONSKI BROD - Ministrica poljoprivrede Marija Vučković u Slavonskom je Brodu otvorila Kongres pilanara jugoistočne Europe.
Više zainteresiranih za preuzimanje kosovskog Ipka
INTERES
Više zainteresiranih za preuzimanje kosovskog Ipka
LJUBLJANA - Ovoga je tjedna istekao rok kojeg je odredio Telekom Slovenije za predaju obvezujućih ponuda za preuzimanje kosovskog telekom operatera Ipka.
Ikea se ove godine u Ljubljani ipak neće otvoriti
ROKOVI
Ikea se ove godine u Ljubljani ipak neće otvoriti
LJUBLJANA - Švedski div namještaja Ikea ove godine neće otvoriti svoju prvu trgovinu u Ljubljani.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE