GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

ACI želi preuzeti Marinu Portorož

ACI želi preuzeti Marinu Portorož
AMBICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.08.2018 / 23:32
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Iz tvrtke Adriatic Croatia International Club-ACI u petak su u povodu napisa u više slovenskih medija da kupuju najveću slovensku marinu Portorož, izvijestili da su iskazali načelno zanimanje za tu akviziciju, no da je to za sada na isključivo pravno neobvezujućoj osnovi.

ACI je hrvatska nautička kompanija u većinskom državnom vlasništvu, u čijem je sustavu najviše marina na hrvatskom Jadranu, odnosno 22 od Istre do Dubrovnika i na otocima.

"ACI stalno istražuje i analizira mogućnosti novih akvizicija, posebice u domeni nautičkog turizma, a marina Portorož, kao i niz drugih lokacija na Jadranu svakako su zanimljive sa svojim komercijalnim potencijalom. Stoga ACI provodi postupke analize poslovanja koji prethode razmatranju mogućnosti stupanja u eventualne pregovore, te je iskazao načelni interes za akvizicijom društva Marina Portorož DD, no za sada na isključivo pravno neobvezujućoj osnovi", ističu iz ACI-ja u petak na Zagrebačkoj burzi.

Poručuju i da će o daljnjim koracima, ako bude potrebe, izvijestiti investicijsku javnost.

Pojedini slovenski mediji objavili su kako hrvatska država kupuje tu najveću slovensku marinu, odnosno da se hrvatski ACI uključio u 'igru' za njezinu kupnju u "pet do 12", te da pregledava poslovanje marine, ali da se za sada ne zna kada će i hoće li predati i obvezujuću ponudu.

Pišu i da je Marina Portorož u vlasništvu slovenskih Terma Čatež, koji ju manje-više ozbiljno prodaju već nekoliko godina, no prošle je godine prodaju te Marine tražio američki financijski fond York, koji je kreditor Terma Čatež.

Četiri su kandidata pozvani na kupnju, među kojima je i singapurska korporacija Sutli te srbijanski poduzetnik Miodrag Kostić, a pišu i da se vrijednost posla procjenjuje na oko 21 milijun eura.

Tagovi: ACI, Marina Portorož, Miodrag Kostić, Terme Čatež, Adriatic Croatia International
PROČITAJ I OVO
I Head zainteresiran za Alpinu
INTERES
I Head zainteresiran za Alpinu
LJUBLJANA - Osim begunjskog Elana, za kupnju slovenskog proizvođača obuće Alpina Žiri zainteresirana je i multinacionalna kompanija Head u vlasništvu Johana Eliascha, od prošle godine novog predsjednika Međunarodne skijaške federacije (FIS), piše ljubljanski Dnevnik.
Poznati beogradski gastro koncept stiže i u Hrvatsku
ŠIRENJE
Poznati beogradski gastro koncept stiže i u Hrvatsku
ZAGREB - Nakon pet godina poslovanja poznati beogradski gastro koncept Ferdinand knedle ušao je u drugu fazu razvoja koja podrazumijeva širenje na nova tržišta putem franšize.
Zaključena prodaja Optima Telekoma
FINALIZACIJA
Zaključena prodaja Optima Telekoma
ZAGREB -  HT holding (društvo u 100% vlasništvu HT-a) prenio 17,41% dionica Optime, a Zagrebačka banka 36,90% dionica Optime na Telemach Hrvatska d.o.o. koji time stječe ukupno 54,31% dionica Optime.
Završena dokapitalizacija Dalekovoda
DOKAPITALIZACIJA
Završena dokapitalizacija Dalekovoda
ZAGREB - Upisom povećanja temeljnog kapitala u sudski registar uspješno je završena dokapitalizacija Dalekovoda d.d..
Autobuseri traže isplatu naknade zbog online nastave
NAKNADA
Autobuseri traže isplatu naknade zbog online nastave
ZAGREB - Autobusni prijevoznici traže da im se se isplati trošak hladnog pogona u vrijednosti od barem 50 posto ugovorenog iznosa s državom, jer imaju velike troškove budući da su zbog zatvaranja škola ostali bez ugovorenog i očekivanog prihoda.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE