GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

AD Plastik: Umjereni optimizam oko poslovanja u 2021. godini

AD Plastik: Umjereni optimizam oko poslovanja u 2021. godini
BLAGI OPORAVAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.04.2021 / 15:40
Autor: SEEbiz
SOLIN - Objavljen je Integrirani godišnji izvještaj AD Plastik Grupe za 2020. godinu u kojem se nalaze relevantne informacije o aktivnostima i poslovanju kompanije, revidirani financijski rezultati i pokazatelji održivosti prema GRI standardima.

Poslovni prihodi Grupe iznose 1,2 milijarde kuna i bilježe pad od 20,9 posto u odnosu na rekordnu 2019. godinu. Posljedica je to utjecaja krize, ali ostvareni rezultati bolji su od prvih predviđanja početkom pandemije. EBITDA Grupe iznosi 165,9 milijuna kuna i niža je za 16 posto. Pozitivan utjecaj na EBITDA-u imala je serijska proizvodnja novih modela vozila započeta tijekom 2019. te prodaja neoperativne imovine. Ostvarena je neto dobit od 46,9 milijuna kuna, a neto financijski dug smanjen je za 104,6 milijuna kuna.

„Protekla je godina obilježena pandemijom koja je uzrokovala globalnu krizu u svim segmentima pa se tako odrazila i na poslovanje naše kompanije. Unatoč vrlo zahtjevnim okolnostima i izazovima, ostvarenim smo rezultatima zadovoljni i oni su ipak iznad prvotnih predviđanja početkom pandemije. Poput većine industrija, automobilska je industrija ozbiljno pogođena krizom, ali razvoj novih modela vozila i planovi za budućnost niti u jednom trenutku nisu zaustavljeni. Tome u prilog govori i 130,6 milijuna eura vrijednosti novih poslova ugovorenih u protekloj godini.“, izjavio je Marinko Došen, predsjednik Uprave AD Plastik Grupe.

AD Plastik Grupa zadovoljava vrlo visoke standarde održivosti u ekonomskim, ali jednako tako društvenim i okolišnim temama koje su utkane u sve elemente i procese poslovanja i upravljanja. U protekloj je godini poseban naglasak bio na zaštiti zdravlja i sigurnosti zaposlenika, ali i na očuvanju radnih mjesta. Istovremeno, primjenjivani su i unaprijeđeni ostali pokazatelji održivog poslovanja, što je s obzirom na okolnosti i strukturu kompanije bio poseban izazov.

Nefinancijski dio četvrtog po redu Integriranog izvještaja AD Plastik Grupe, verificiran je od strane HRPSOR-a u čijem mišljenju, između ostalog, stoji:

„AD Plastik Grupa primjer je poslovne organizacije s dugogodišnjom primjenom društvene odgovornosti i usmjerenjem na održivi razvoj te vjerujemo kako je upravo ovakvo strateško opredjeljenje donijelo koristi u kriznim situacijama te omogućilo brzu prilagodbu i oporavak. Integrirani izvještaj za 2020. iznova je ispunio očekivanja, kako iscrpnošću sadržaja tako i iz godine u godinu sve jasnijim i preglednijim prikazom pokazatelja i drugih pratećih informacija. Izvještaj oslikava kvalitetu i odgovornost koja je u skladu s reputacijom kompanije koja je vodeći proizvođač komponenti za automobilsku industriju u ovom dijelu Europe.“

Temeljem pokazatelja na tržištu u zadnjem tromjesečju 2020., koji su dali razloge za umjereni optimizam, u sklopu izvještaja nalaze se i ciljevi kompanije za 2021. godinu koji ukazuju na blagi porastposlovnih prihoda.

„U okolnostima u kojima poslujemo oprez je nužan jer pandemija još uvijek traje i njezin tijek utječe na cjelokupnu gospodarsku sliku. Iako se na tržištima na kojima poslujemo očekuje rast broja novoregistriranih vozila, naši su planovi konzervativniji, ali vjerujemo i ostvarivi. Trebat će još neko vrijeme da se tržište u potpunosti stabilizira i vrati na brojke prije same krize, ali naznake oporavka postepeno se naslućuju. U najtežim smo trenucima pokazali potrebno znanje, kompetencije i kvalitetu, vjerujem i opravdali povjerenje svojih dionika, a upravo ćemo tim smjerom nastaviti i u budućnosti.“, izjavio je Marinko Došen

Tagovi: AD Plastik, Marinko Došen
PROČITAJ I OVO
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
DIVIDENDA
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
LJUBLJANA - Uprava i nadzorni odbor Zavarovalnice Triglav na ovogodišnjoj će skupštini dioničara, koja se očekuje početkom lipnja, predložiti isplatu dividende u iznosu od 1,75 eura bruto po dionici.
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
POTVRDA
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
KOPRIVNICA - Podravka je poslijepodne potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis.
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
KANDIDATI
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
ZAGREB - Fortenova je izvijestila kako je od niza potencijalnih kupaca svojih tvrtki Belja, PIK Vinkovaca, Vupika i Vinke probrala najizglednije ponuđače nad kojima će napraviti dubinsko snimanje.
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE