GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Adecco s nižim prihodima na kraju 2019. zbog slabe industrije

Adecco s nižim prihodima na kraju 2019. zbog slabe industrije
PAD PRIHODA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.02.2020 / 14:55
Autor: SEEbiz / H
BERN - Švicarska kompanija za posredovanje u zapošljavanju Adecco izvijestila je u srijedu o nižim prihodima u četvrtom tromjesečju 2019. zbog pada aktivnosti u industriji koji je zakočio tempo zapošljavanja.

U posljednja tri prošlogodišnja mjeseca Adecco je poslovao s neto dobiti od 256 milijuna eura. U istom razdoblju godine ranije zabilježio je neto gubitak od 112 milijuna eura.

Prihodi su mu pali tri posto, na 5,96 milijardi eura.

Glavobolju im zadaju slabi rezultati u odjelu za zapošljavanje radnika širokog spektra kvalifikacija, od industrije, preko skladišta do ureda, ponajprije zbog slabljenja industrijskih aktivnosti u zemljama poput Njemačke i Francuske.

Njemačka industrija trpi negativne posljedice američko-kineskog trgovinskog sukoba a u idućim mjesecima vjerojatno će bilježiti pad izvoza zbog epidemije koronavirusa, pokazalo je istraživanje objavljeno u veljači.

Francusko se pak gospodarstvo neočekivano smanjilo u posljednjem tromjesečju prošle godine zbog prosvjeda protiv nepopularne mirovinske reforme predsjednika Emmanuela Macrona.

Slabašan tempo zapošljavanja nastavljen je i na 2020., navode u Adeccu, čiji su prihodi u siječnju pali pet posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje prilagođeno za radne dane i promjene valutnih tečajeva. Sličan trend očekuje se i u veljači, dodaju.

"Daljnje usporavanje na početku 2020. zrcali kontinuiranu neizvjesnost u globalnoj ekonomiji, kao i prosvjede u Francuskoj i predstojeće regulatorne promjene u Velikoj Britaniji", priopćio je Adecco.

"Uprava ima na umu moguće prekide lanaca opskrbe u industriji zbog epidemije novog koronavirusa u Aziji i pozorno prati situaciju", stoji u priopćenju.

Adeccov konkurent Randstad također je izvijestio o 3-postotnom padu prihoda u posljednja tri prošlogodišnja mjeseca, pod pritiskom smanjenja aktivnosti u Njemačkoj i Nizozemskoj. U siječnju prihodi su mu smanjeni tri do četiri posto.

Prihodi ManpowerGroupa smanjeni su u istom razdoblju dva posto kada se isključe promjene valutnih tečajeva, zbog "izazovnog“ europskog okruženja. U prvom tromjesečju 2020. očekuju njihovu stagnaciju ili isti postotni pad.

Tagovi: Adecco, zapošljavanje, Emmanuel Macron
PROČITAJ I OVO
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
DIVIDENDA
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
LJUBLJANA - Uprava i nadzorni odbor Zavarovalnice Triglav na ovogodišnjoj će skupštini dioničara, koja se očekuje početkom lipnja, predložiti isplatu dividende u iznosu od 1,75 eura bruto po dionici.
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
POTVRDA
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
KOPRIVNICA - Podravka je poslijepodne potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis.
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
KANDIDATI
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
ZAGREB - Fortenova je izvijestila kako je od niza potencijalnih kupaca svojih tvrtki Belja, PIK Vinkovaca, Vupika i Vinke probrala najizglednije ponuđače nad kojima će napraviti dubinsko snimanje.
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE