GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Adidas će rasprodati preostale zalihe Yeezy tenisica Kanyea Westa

Adidas će rasprodati preostale zalihe Yeezy tenisica Kanyea Westa
ODLUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.02.2024 / 08:39
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Adidas je najavio da planira rasprodati preostale zalihe tenisica Yeezy, koje su dizajnirane i proizvedene u bivšem partnerstvu s američkim reperom i modnim dizajnerom Kanye Westom.

Adidas je prekinuo veze s Westom, također poznatim kao Ye, još 2022. nakon niza njegovih antisemitskih komentara na društvenim mrežama. Unatoč tome, potražnja za njegovim kožama nije smanjena te su i dalje vrlo popularne u preprodaji. Odluku je Adidas donio nakon što su fluktuacije tečaja kompaniju koštale milijardu eura.

Financije njemačkog proizvođača sportske odjeće prošle su godine bile pogođene prekidom poslovanja s brendom Yeezy i snižavanjem cijena radi smanjenja zaliha, navodi se u priopćenju Adidasa. Unatoč značajnim poteškoćama, Adidas je u 2023. ostvario operativnu dobit od 268 milijuna eura i očekuje da će ove godine taj iznos gotovo udvostručiti.

"Poboljšanje je rezultat boljeg operativnog učinka od oko 100 milijuna eura i odluke da se ne otpiše zaliha Yeezy tena u vrijednosti od 268 milijuna eura", rekao je izvršni direktor Adidasa Bjorn Gulden.

Doveden je iz konkurentske Pume početkom 2023. kako bi pokrenuo preokret u Adidasu nakon što je tvrtka imala oko 1,2 milijarde dolara neprodanih tenisica nakon razlaza Yeezyja.

Iako je tvrtka prošle godine prodala dio svojih zaliha, neto prodaja iz tog partnerstva bila je oko 450 milijuna eura niža nego 2022. godine. 

Adidas je rekao da sada planira prodati svoje preostale zalihe Yeezy tena po "najnižoj" cijeni proizvodnje dok pokušava nadoknaditi gubitke iz nekoć unosnog partnerstva.

Tagovi: ADIDAS, YEZI, KANYE
PROČITAJ I OVO
Zagrebački holding smanjio dug u 2023.
POBOLJŠANJE
Zagrebački holding smanjio dug u 2023.
ZAGREB - Zagrebački holding je objavio rezultate poslovanja za 2023. godinu. Kažu da je zadržano pozitivno poslovanje, nastavljeno razduživanje te da su pokrenute investicije.
HT u prvom kvartalu povećao prihode, ali smanjio neto dobit
SOLIDNO
HT u prvom kvartalu povećao prihode, ali smanjio neto dobit
ZAGREB - Hrvatski telekom (HT) u prvom je tromjesečju ove godine ostvario 243,1 milijun eura prihoda ili 4,8 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, dok je neto dobit nakon nekontrolirajućih udjela smanjena, za 1,7 posto, na 27,1 milijun eura, podaci su iz financijskog izvješća HT-a objavljenog u utorak.
Coca-Cola HBC nadmašila očekivanja na krilima velike potražnje
DOBRE BROJKE
Coca-Cola HBC nadmašila očekivanja na krilima velike potražnje
BERN - Punionica Coca-Cola HBC nadmašila je tržišne prognoze prihoda u prvom tromjesečju u utorak i ponovila da će se njezina operativna dobit ove godine dodatno povećati, podržana snažnom potražnjom za kavom, energetskim i gaziranim pićima.
Philipsove dionice uzletjele 29% nakon što je tvrtka pristala na nagodbu od 1,1 milijarde dolara
UZLET
Philipsove dionice uzletjele 29% nakon što je tvrtka pristala na nagodbu od 1,1 milijarde dolara
AMSTERDAM - Dionice Philipsa skočile su na najvišu razinu u dvije godine u ponedjeljak nakon što je tvrtka pristala na nagodbu od 1,1 milijarde dolara u SAD-u za slučajeve osobnih ozljeda povezanih s povlačenjem nekih od njegovih uređaja za apneju u snu.
Cetis lani s nešto manjom neto dobiti
BLAGI PAD
Cetis lani s nešto manjom neto dobiti
LJUBLJANA - Grupa Cetis, koja djeluje na području sigurnosnog i komercijalnog tiska i pakiranja, u 2023. godini ostvarila je nešto manje od 125,4 milijuna eura prihoda od prodaje, što je 5,1 posto više nego godinu prije. Neto dobit smanjena je za 3,4 posto.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE