GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Adidas dobio više od 500 ponuda za zalihe brenda Yeezy

Adidas dobio više od 500 ponuda za zalihe brenda Yeezy
PONUDE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.03.2023 / 21:11
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Adidas je dobio stotine ponuda za veliku količinu neprodanih tenisica "Yeezy", koje je dizajnirao reper Kanye West, objavio je danas CNN.

Adidas je okončao svoje unosno devetogodišnje partnerstvo s reperom u listopadu zbog njegovih antisemitskih komentara, no taj se potez pokazao skupim za njemačkog proizvođača sportske odjeće. Tvrtka je rekla da bi mogla pretrpjeti svoj prvi godišnji operativni gubitak u više od tri desetljeća, uglavnom zato što će možda morati otpisati cijeli asortiman odjeće i tenisica brenda Yeezy, u iznosu od oko 500 milijuna eura (527 milijuna dolara).

Tvrtka je prvotno rekla da će nastaviti prodavati unosnu liniju tenisica i odjeće, ali bez korištenja imena "Yeezy".

Međutim, izvršni direktor Adidasa Bjorn Gulden također razmatra nekoliko drugih opcija, poput prodaje cipela i doniranja prihoda u dobrotvorne svrhe ili njihovog spaljivanja.

Gulden je rekao da je primio preko 500 ponuda za kupnju postojećih Yeezy tenisica, ali je rekao da vjeruje da to "ne bi nužno bila prava stvar".

"Mislim da je cilj učiniti ono što nas najmanje boli i učiniti nešto dobro", rekao je Gulden analitičarima tijekom razgovora o zaradi tvrtke. Što će biti sa zalihama proizvoda "Jizzyja" komplicirano je pitanje koje "nosi veliki reputacijski rizik", dodao je.

"Mogli bismo to prodati uz malu maržu i iskoristiti to za razne dobrotvorne donacije." Uništavanje robe ili njeno spaljivanje predstavlja više rizika, kao što je pitanje održivosti", rekao je Gulden.

Prema njegovim riječima, "Yeezy" će se "vratiti" na tržište zbog svog premium statusa skupe luksuzne modne tenisice.

"Vrijednost proizvoda nije fizička vrijednost sastojaka." To je markirana roba koja se skupo prodaje”, rekao je.

Par Yeezy 350 zebra tenisica trenutno se prodaje po cijeni od 340 do 360 dolara, dok je prije četiri mjeseca iznosio 260 dolara.

Poskupljenje je povezano s prekidom suradnje između repera i Adidasa, zbog stava tvrtke da "neće tolerirati antisemitizam, niti bilo koju drugu vrstu govora mržnje".

Cijene tenisica "Yeezy" rastu zbog manje ponude, navodi StockX, vodeća platforma za preprodaju tenisica, objavio je CNN.

Tagovi: Adidas, Yeezy, Kanye West, Bjorn Gulden
PROČITAJ I OVO
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
POTVRDA
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
KOPRIVNICA - Podravka je poslijepodne potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis.
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
KANDIDATI
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
ZAGREB - Fortenova je izvijestila kako je od niza potencijalnih kupaca svojih tvrtki Belja, PIK Vinkovaca, Vupika i Vinke probrala najizglednije ponuđače nad kojima će napraviti dubinsko snimanje.
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
DOGOVOR
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
FRANKFURT - Njemački zračni prijevoznik Lufthansa i sindikat Verdi danas su nakon trodnevnog posredovanja, koje je uslijedilo nakon višetjednih pregovora, postigli dogovor o kolektivnom ugovoru za oko 25.000 zaposlenih u zračnoj luci, koji uključuje i povećanje plaća.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE