GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Adidas poboljšao izglede nakon solidnog drugog kvartala

Adidas poboljšao izglede nakon solidnog drugog kvartala
BOLJI IZGLEDI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.07.2023 / 09:01
Autor: SEEbiz
BERLIN - Njemački proizvođač sportske opreme Adidas povećao je poslovne izglede za tekuću godinu, nakon uspješnog starta prodaje tenisica brenda Yeezy, koje su za kompaniju postale prošlost zbog prekida suradnje s reperom Kanye Westom.

Adidas je prekinuo veze s Westom u listopadu nakon niza njegovih antisemitskih ispada, a zatim je dugo vagao što učiniti s hrpom proizvoda preostalih iz profitabilne linije. U svibnju je tvrtka odlučila prodati zalihe u vrijednosti od 1,2 milijarde eura, za koje je tada procijenila da bi mogla negativno utjecati na operativnu dobit za pola milijarde eura.

Sada u kompaniji očekuju da bi taj trošak mogao biti bliži 400 milijuna eura, dok se jednokratni troškovi restrukturiranja poslovanja ove godine još uvijek očekuju oko 200 milijuna eura. Sveukupno se operativni gubitak u 2023. očekuje na razini od 450 milijuna eura u odnosu na prethodno očekivani minus od 700 milijuna eura.

Rješavanje problema sa zalihama Yeezyja potaknulo je tvrtku da poveća očekivanja prihoda i za ostatak godine. Očekuje se da će godišnji prihodi sada padati po srednjoj jednoznamenkastoj stopi, u usporedbi s prethodno očekivanim padom po visokoj jednoznamenkastoj stopi. Očekuje se da će operativna dobit, isključujući učinke brenda Yeezy, biti na pozitivnoj nuli.

Kompanija je objavila da je u drugom tromjesečju zabilježila identičnu prodaju kao lani, bez obzira na tečajne razlike, dok je nominalno pala za pet posto, na 5,34 milijarde eura. Bruto marža porasla je za 0,6 postotnih bodova na 50,9 posto.

Uprava je izjavila da su poslovni segmenti izvan brenda Yeezy također premašili očekivanja u drugom kvartalu.

Kompanija će službene rezultate za drugi kvartal objaviti 3. kolovoza.

Dionice Adidasa skočile su u današnjem trgovanju gotovo četiri posto na 181,5 eura, dok su od početka godine imale prinos od 42,4 posto.

Tagovi: Adidas, Kanye West, Yeezy
PROČITAJ I OVO
Podravka: Neto dobit u prvom tromjesečju skočila 50%
SKOK
Podravka: Neto dobit u prvom tromjesečju skočila 50%
KOPRIVNICA - Neto dobit Grupe Podravka u prvom kvartalu ove godine iznosila je 23,5 milijuna eura, što je za 7,8 milijuna eura odnosno 50 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, izvijestila je Podravka.
Valamar bilježi dobar booking za sezonu i nastavlja sa značajnim investicijama
SOLIDNO
Valamar bilježi dobar booking za sezonu i nastavlja sa značajnim investicijama
POREČ – Valamar grupa objavila je rezultate za prvo tromjesečje 2024. godine koji zbog izrazite sezonalnosti u turizmu nisu indikativni za cijelu godinu iako pokazuju pozitivan trend za nadolazeću sezonu i dobar booking.
Zagrebački holding smanjio dug u 2023.
POBOLJŠANJE
Zagrebački holding smanjio dug u 2023.
ZAGREB - Zagrebački holding je objavio rezultate poslovanja za 2023. godinu. Kažu da je zadržano pozitivno poslovanje, nastavljeno razduživanje te da su pokrenute investicije.
HT u prvom kvartalu povećao prihode, ali smanjio neto dobit
SOLIDNO
HT u prvom kvartalu povećao prihode, ali smanjio neto dobit
ZAGREB - Hrvatski telekom (HT) u prvom je tromjesečju ove godine ostvario 243,1 milijun eura prihoda ili 4,8 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, dok je neto dobit nakon nekontrolirajućih udjela smanjena, za 1,7 posto, na 27,1 milijun eura, podaci su iz financijskog izvješća HT-a objavljenog u utorak.
Coca-Cola HBC nadmašila očekivanja na krilima velike potražnje
DOBRE BROJKE
Coca-Cola HBC nadmašila očekivanja na krilima velike potražnje
BERN - Punionica Coca-Cola HBC nadmašila je tržišne prognoze prihoda u prvom tromjesečju u utorak i ponovila da će se njezina operativna dobit ove godine dodatno povećati, podržana snažnom potražnjom za kavom, energetskim i gaziranim pićima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE