GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Adidas se više ne protivi registraciji robne marke Black Lives Matter

Adidas se više ne protivi registraciji robne marke Black Lives Matter
ODLUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.03.2023 / 17:14
Autor: SEEbiz
BERLIN - Njemački Adidas povući će svoju prijavu protiv registracije robne marke Black Lives Matter. U proizvođaču sportske opreme osporili su zahtjev pokreta za pomirenje jer im je logo od tri paralelne crte previše sličan.

Adidas je u ponedjeljak zatražio od američkog tijela za registraciju zaštitnih znakova da odbije zahtjev pokreta Black Lives Matter, koji želi koristiti svoj logo s tri paralelne pruge na odjeći, modnim dodacima i drugim predmetima.

No, kako je danas rekao glasnogovornik Adidasa francuskoj novinskoj agenciji AFP, tvrtka je "već u procesu povlačenja prijave kojom se protivi registraciji".

Adidas nije dodatno obrazložio odluku, no izvori bliski događajima objasnili su da tvrtka želi izbjeći tumačenja ili optužbe da se protive antirasističkom pokretu, prenosi agencija.

Zaklada Black Lives Matter Global Network Foundation podnijela je zahtjev za registraciju žiga u rujnu 2021., objavio je američki ured na internetu.

Pokret je nastao u SAD-u prije 10 godina, a glavna im je svrha borba protiv rasizma, posebice u obliku policijskog nasilja. Njihovo djelovanje dobilo je dodatni zamah 2020. godine nakon ubojstva Georgea Floyda kojeg je prilikom brutalnog uhićenja policajac ugušio koljenom na vratu.

Adidas se u posljednje vrijeme nosi s brojnim izazovima, a među najskupljima je prekid suradnje s Kanyeom Westom zbog reperove serije antisemitskih ispada. Zbog toga je proizvođač već najavio velike gubitke za ovu godinu.

Tagovi: Adidas, Black Lives Matter
PROČITAJ I OVO
Zagrebački holding smanjio dug u 2023.
POBOLJŠANJE
Zagrebački holding smanjio dug u 2023.
ZAGREB - Zagrebački holding je objavio rezultate poslovanja za 2023. godinu. Kažu da je zadržano pozitivno poslovanje, nastavljeno razduživanje te da su pokrenute investicije.
HT u prvom kvartalu povećao prihode, ali smanjio neto dobit
SOLIDNO
HT u prvom kvartalu povećao prihode, ali smanjio neto dobit
ZAGREB - Hrvatski telekom (HT) u prvom je tromjesečju ove godine ostvario 243,1 milijun eura prihoda ili 4,8 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, dok je neto dobit nakon nekontrolirajućih udjela smanjena, za 1,7 posto, na 27,1 milijun eura, podaci su iz financijskog izvješća HT-a objavljenog u utorak.
Coca-Cola HBC nadmašila očekivanja na krilima velike potražnje
DOBRE BROJKE
Coca-Cola HBC nadmašila očekivanja na krilima velike potražnje
BERN - Punionica Coca-Cola HBC nadmašila je tržišne prognoze prihoda u prvom tromjesečju u utorak i ponovila da će se njezina operativna dobit ove godine dodatno povećati, podržana snažnom potražnjom za kavom, energetskim i gaziranim pićima.
Philipsove dionice uzletjele 29% nakon što je tvrtka pristala na nagodbu od 1,1 milijarde dolara
UZLET
Philipsove dionice uzletjele 29% nakon što je tvrtka pristala na nagodbu od 1,1 milijarde dolara
AMSTERDAM - Dionice Philipsa skočile su na najvišu razinu u dvije godine u ponedjeljak nakon što je tvrtka pristala na nagodbu od 1,1 milijarde dolara u SAD-u za slučajeve osobnih ozljeda povezanih s povlačenjem nekih od njegovih uređaja za apneju u snu.
Cetis lani s nešto manjom neto dobiti
BLAGI PAD
Cetis lani s nešto manjom neto dobiti
LJUBLJANA - Grupa Cetis, koja djeluje na području sigurnosnog i komercijalnog tiska i pakiranja, u 2023. godini ostvarila je nešto manje od 125,4 milijuna eura prihoda od prodaje, što je 5,1 posto više nego godinu prije. Neto dobit smanjena je za 3,4 posto.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE