GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Adris Grupa predlaže dividendu od 15,5 kuna po dionici

Adris Grupa predlaže dividendu od 15,5 kuna po dionici
DIVIDENDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.04.2022 / 14:41
Autor: SEEbiz
ROVINJ - Nadzorni odbor Adris Grupe, na sjednici održanoj danas u Rovinju, razmatrao je i utvrdio revidirana konsolidirana i nekonsolidirana godišnja financijska izvješća za 2021. godinu, te usvojio prijedloge odluka koje Nadzorni odbor predlaže Glavnoj skupštini. 

Uprava Društva donijela je pak odluku o sazivanju Glavne skupštine koja će se održati 10. lipnja 2022. godine, s početkom u 13,00 sati u sjedištu tvrtke u Rovinju.

Obrazlažući rezultate poslovanja u 2021. godini, predsjednik Uprave Marko Remenar istaknuo je kako je Adris grupa u drugoj pandemijskoj godini uspješno poslovala. U podlozi takvih rezultata dobra je diverzifikacija poslovnog portfelja, značajna agilnost i sposobnost Grupe brzoj prilagodbi novonastalim tržišnim i gospodarskim kretanjima, te predanost zaposlenika. I ova pandemijska godina, kako je rekao, iskorištena je za racionalizacije u sustavu uz istodobnu digitalizaciju brojnih poslovnih procesa, realizaciju investicijskih projekata s najvišim stopama povrata, te pripremu strateških investicijskih projekata Grupe. Pri tome, u fokusu su bile kvaliteta isporučene usluge i kvaliteta proizvoda, kao glavne odrednice održivosti poslovanja. Poslovni i financijski rezultat ostvaren u 2021. godini daje nam stabilnost i snagu potrebnu za daljnji rast poslovanja i realizaciju poslovno-financijskih ciljeva u neizvjesnim okolnostima u kojima živimo i radimo, zaključio je Remenar.

Kako je navedeno, u 2021. godini ostvaren je ukupan prihod u iznosu od 5,7 milijardi kuna, što je za 20 posto više u usporedbi s prethodnom godinom. Prihod od prodaje robe i usluga iznosio je 5,3 milijarde kuna i za 22 posto veći je od prihoda ostvarenog u 2020. godini. Konsolidirana dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) iznosi 1,02 milijarde kuna, što je četiri posto manje od ostvarenog u predpandemijskoj 2019. godini. Neto dobit u 2021. iznosi 403 milijuna kuna.

Nakon što su predsjednici uprava Croatia osiguranja, Maistre i Cromarisa, (Davor Tomašković, Tomislav Popović i Ivan Leko) iznijeli ključna obilježja poslovanja tvrtki u sastavu Adrisa u 2021. godini, Nadzorni je odbor utvrdio financijska izvješća te, zajedno s Upravom, predložio Glavnoj skupštini, uz druge prijedloge odluka, donošenje i odluke o isplate dividende u iznosu od 15,50 kuna po dionici. Dividenda će se isplatiti iz zadržane dobiti ostvarene poslovanjem Društva u razdoblju od 2005. do zaključno 2011. godine. Pravo na isplatu dividende pripada svim dioničarima Društva koji su na dan 15. lipnja 2022. godine upisani kao dioničari u depozitoriju Središnjeg klirinškog depozitarnog društva, a bit će isplaćena 5. srpnja 2022. godine.

Poziv za Glavnu skupštinu bit će objavljen na internetskoj stranici sudskog registra, te će u cijelom propisanom sadržaju, zajedno s izvješćima i ostalim materijalima za Glavnu skupštinu, biti objavljen i na internetskim stranicama Adris grupe www.adris.hr.

U osvrtu na rezultate poslovanja i stanje u tvrtki, dugogodišnji predsjednik Uprave i sadašnji predsjednik Nadzornog odbora, Ante Vlahović je, uz ostalo, rekao:

„Naši su ciljevi jasni. Dugoročnom rastu i održivosti tvrtke sve smo podredili. Istina, pandemija je usporila i nas. Ali, u usporedbi s drugima, naši poslovi, i u ovi okolnostima, stoje dobro. Turizam je, po različitim kriterijima, bolji od drugih, a osiguranje i zdrava hrana ostvaruju rast. Štoviše, Croatia, otkad posluje u sastavu Adrisa, nikad bolja! Likvidnost je neupitna, vrijednost kapitala sačuvana, investicijski potencijal ostao jednako snažan. Adris ne smanjuje svoje ambicije.“

Tagovi: Adris Grupa, dividenda, Maistra, Croatia osiguranje, Cromaris, ante Vlahović, Davor Tomašković, Tomislav Popović, Marko Remenar
PROČITAJ I OVO
Preminuo Slobodan Stanković, vlasnik Integral inženjeringa
IN MEMORIAM
Preminuo Slobodan Stanković, vlasnik Integral inženjeringa
BANJA LUKA - Vlasnik i direktor Integral inženjeringa Slobodan Stanković preminuo je danas u Banjaluci u 74. godini.
RTL otpušta 700 zaposlenika u Njemačkoj
REZOVI
RTL otpušta 700 zaposlenika u Njemačkoj
BERLIN - Njemački medijski div RTL planira otpustiti oko 700 od 1900 radnih mjesta u segmentu časopisa koji vodi bivši izdavač Gruner + Jahr.
Institut IGH nije isplatio plaće, dionice tonu
PROBLEMI
Institut IGH nije isplatio plaće, dionice tonu
ZAGREB - Institut IGH posljednjih mjeseci ima problema s tekućom likvidnosti zbog čega nije ni isplatio plaće za prosinac.
ACI isplaćuje dividendu
DIVIDENDA
ACI isplaćuje dividendu
ZAGREB - Iz poziva za Glavnu skupštinu ACI-ja vidljivo je da kompanija planira isplatiti dividendu od 9,57 eura po dionici.
Air Baltic od 16. maja uspostavlja direktnu avio-liniju Riga-Beograd
LINIJE
Air Baltic od 16. maja uspostavlja direktnu avio-liniju Riga-Beograd

BEOGRAD/RIGA – Avio-kompanija Air Baltic najavila je da će od 16. maja uvesti novu avio liniju Riga-Beograd, koja će saobraćati dva puta nedeljno, saopštila je Turistička organizacija Srbije.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE