GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Adris Grupa predlaže dividendu od 15,5 kuna po dionici

Adris Grupa predlaže dividendu od 15,5 kuna po dionici
DIVIDENDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.04.2022 / 14:41
Autor: SEEbiz
ROVINJ - Nadzorni odbor Adris Grupe, na sjednici održanoj danas u Rovinju, razmatrao je i utvrdio revidirana konsolidirana i nekonsolidirana godišnja financijska izvješća za 2021. godinu, te usvojio prijedloge odluka koje Nadzorni odbor predlaže Glavnoj skupštini. 

Uprava Društva donijela je pak odluku o sazivanju Glavne skupštine koja će se održati 10. lipnja 2022. godine, s početkom u 13,00 sati u sjedištu tvrtke u Rovinju.

Obrazlažući rezultate poslovanja u 2021. godini, predsjednik Uprave Marko Remenar istaknuo je kako je Adris grupa u drugoj pandemijskoj godini uspješno poslovala. U podlozi takvih rezultata dobra je diverzifikacija poslovnog portfelja, značajna agilnost i sposobnost Grupe brzoj prilagodbi novonastalim tržišnim i gospodarskim kretanjima, te predanost zaposlenika. I ova pandemijska godina, kako je rekao, iskorištena je za racionalizacije u sustavu uz istodobnu digitalizaciju brojnih poslovnih procesa, realizaciju investicijskih projekata s najvišim stopama povrata, te pripremu strateških investicijskih projekata Grupe. Pri tome, u fokusu su bile kvaliteta isporučene usluge i kvaliteta proizvoda, kao glavne odrednice održivosti poslovanja. Poslovni i financijski rezultat ostvaren u 2021. godini daje nam stabilnost i snagu potrebnu za daljnji rast poslovanja i realizaciju poslovno-financijskih ciljeva u neizvjesnim okolnostima u kojima živimo i radimo, zaključio je Remenar.

Kako je navedeno, u 2021. godini ostvaren je ukupan prihod u iznosu od 5,7 milijardi kuna, što je za 20 posto više u usporedbi s prethodnom godinom. Prihod od prodaje robe i usluga iznosio je 5,3 milijarde kuna i za 22 posto veći je od prihoda ostvarenog u 2020. godini. Konsolidirana dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) iznosi 1,02 milijarde kuna, što je četiri posto manje od ostvarenog u predpandemijskoj 2019. godini. Neto dobit u 2021. iznosi 403 milijuna kuna.

Nakon što su predsjednici uprava Croatia osiguranja, Maistre i Cromarisa, (Davor Tomašković, Tomislav Popović i Ivan Leko) iznijeli ključna obilježja poslovanja tvrtki u sastavu Adrisa u 2021. godini, Nadzorni je odbor utvrdio financijska izvješća te, zajedno s Upravom, predložio Glavnoj skupštini, uz druge prijedloge odluka, donošenje i odluke o isplate dividende u iznosu od 15,50 kuna po dionici. Dividenda će se isplatiti iz zadržane dobiti ostvarene poslovanjem Društva u razdoblju od 2005. do zaključno 2011. godine. Pravo na isplatu dividende pripada svim dioničarima Društva koji su na dan 15. lipnja 2022. godine upisani kao dioničari u depozitoriju Središnjeg klirinškog depozitarnog društva, a bit će isplaćena 5. srpnja 2022. godine.

Poziv za Glavnu skupštinu bit će objavljen na internetskoj stranici sudskog registra, te će u cijelom propisanom sadržaju, zajedno s izvješćima i ostalim materijalima za Glavnu skupštinu, biti objavljen i na internetskim stranicama Adris grupe www.adris.hr.

U osvrtu na rezultate poslovanja i stanje u tvrtki, dugogodišnji predsjednik Uprave i sadašnji predsjednik Nadzornog odbora, Ante Vlahović je, uz ostalo, rekao:

„Naši su ciljevi jasni. Dugoročnom rastu i održivosti tvrtke sve smo podredili. Istina, pandemija je usporila i nas. Ali, u usporedbi s drugima, naši poslovi, i u ovi okolnostima, stoje dobro. Turizam je, po različitim kriterijima, bolji od drugih, a osiguranje i zdrava hrana ostvaruju rast. Štoviše, Croatia, otkad posluje u sastavu Adrisa, nikad bolja! Likvidnost je neupitna, vrijednost kapitala sačuvana, investicijski potencijal ostao jednako snažan. Adris ne smanjuje svoje ambicije.“

Tagovi: Adris Grupa, dividenda, Maistra, Croatia osiguranje, Cromaris, ante Vlahović, Davor Tomašković, Tomislav Popović, Marko Remenar
PROČITAJ I OVO
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
DOBRE BROJKE
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
BERN - Švicarski farmaceutski div Novartis u prvom je ovogodišnjem kvartalu ostvario neto dobit od 2,7 milijardi dolara (2,5 milijardi eura), što je 17 posto više nego godinu prije.
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
SPEKULACIJE
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
ZAGREB - U spekulacijama o tome tko će biti novi vlasnik Studenca, uz CVC Capital Partners ovih dana se pojavila i Biedronka, najveći trgovački lanac u Poljskoj, no zasad još bez ikakvih službenih potvrda s bilo koje strane u budućoj transakciji.
Bolt traži vozače u BiH
OGLAS
Bolt traži vozače u BiH
SARAJEVO - Bosna i Hercegovina bi konačno mogla dobiti jednu od svjetski poznatih aplikacija za prijevoz umjesto tradicionalnih taksi usluga. Evropska kompanija Bolt je objavila oglas za potragu vozača i na taj način najavila dolazak u Sarajevo.
Dionice American Expressa na rekordu nakon odličnih rezultata prvog kvartala
UZLET
Dionice American Expressa na rekordu nakon odličnih rezultata prvog kvartala
NEW YORK - American Express je u petak izvijestio o tromjesečnoj zaradi koja je nadmašila tržišna očekivanja, budući da su potrošači nastavili koristiti vrhunske kreditne kartice tvrtke.
FTC tužbom nastoji blokirati spajanje Coacha i Michaela Korsa
BLOKADA
FTC tužbom nastoji blokirati spajanje Coacha i Michaela Korsa
NEW YORK - Savezna komisija za trgovinu (FTC) podnijela je tužbu kako bi blokirala akviziciju Capri Holdings Ltd. od strane Tapestryja, Inc., vrijednu 8,5 milijardi dolara, rekavši da bi ugovor eliminirao izravnu konkurenciju između brendova modnih kompanija poput Coacha i Michaela Korsa u segmentu tzv. pristupačnih luksuznih torbica.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE