GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Adris Grupa: Turistički segment trebalo bi se stabilizirati u lipnju

Adris Grupa: Turistički segment trebalo bi se stabilizirati u lipnju
SMIRIVANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.03.2020 / 07:45
Autor: SEEbiz
ROVINJ - Adris Grupa priopćila je kako prati razvoj situacije povezane s bolesti COVID-19, posebice u djelatnostima svojih povezanih društava, te poduzima sve potrebne radnje i aktivnosti koje doprinose zaštiti interesa Društva i svih dionika.

Utjecaj bolesti COVID-19 na temeljne čimbenike, izglede ili financijsku situaciju Društva, ovisi će o tome kako će se isti odrazit na poslovanje društva u sastavu Adris grupe. Društva unutar Grupe nalaze se u različitim poslovnim okolnostima s obzirom na tržišne uvjete i poslovni model, te stoga, potencijalni intenzitet i dinamika utjecaja novonastalih okolnosti, različiti su na poslovanje društava unutar Grupe.

Prema trenutno dostupnim informacijama, ne očekuje se da će bolesti COVID-19 utjecat na poslovanje osiguravateljnog dijela grupe. Turistički dio grupe, poslovao je u skladu s očekivanjima do početka ožujka 2020. Nakon donošenja izvanrednih mjera, odnosno preporuka, kako u Republici Hrvatskoj tako i u ostalim susjednim zemljama, započela su otkazivanja rezervacija smještaja i skupova za ožujak, travanj i svibanj 2020., uglavnom u MICE segmentu, dok značajnih otkazivanja rezervacija za period od lipnja 2020. nadalje nema. U segmentu zdrave hrane, primjetan je utjecaj u distribuciji proizvoda na vanjska tržišta, posljedično na uvođenje izvanrednih mjera, odnosno preporuka, kako u Republici Hrvatskoj tako i u ostalim susjednim zemljama, prvenstveno na tržištu Italije kao najznačajnijem tržištu.

Uz nisku zaduženost, Društvo ima snažnu novčanu poziciju i visok investicijski potencijal, te i nadalje namjerava provesti najavljene elemente poslovne politike u području investiranja i politike dividendi.

Ne očekuje se da će bolesti COVID-19 utjecati na nerevidirane konsolidirane i nekonsolidirane financijske izvještaje za 2019., koje je Društvo objavilo dana 27.02.2020. Ukoliko razvoj situacije bude takav da će isti značajno utjecati na poslovanje, Društvo će o tome, kao i do sada, uredno i pravodobno, u skladu s važećim propisima i dobrom poslovnom praksom, obavijestiti investicijsku javnost.

Tagovi: Adris Grupa, Maistra, Croatia osiguranje, Cromaris, hrvatski turizam, koronavirus, Ante Vlahović
PROČITAJ I OVO
Suša u Kataloniji kriva za otkaze u Freixenetu
OTKAZI
Suša u Kataloniji kriva za otkaze u Freixenetu
BARCELONA - Španjolsko-njemački cava div Freixenet, poznat po svojim karakterističnim crnim staklenim bocama pjenušavog vina, otpustit će 80% svojih radnika u Kataloniji dok se sjeveroistočna španjolska regija bori sa sušom koja traje više od tri godine i ozbiljno je pogođena proizvodnja grožđa.
Kering upozorava na oštar pad dobiti zbog slabe prodaje Guccija
UPOZORENJE
Kering upozorava na oštar pad dobiti zbog slabe prodaje Guccija
PARIZ - Francuska luksuzna grupacija Kering očekuje pad operativne dobiti u prvom polugodištu od 40 do 45 posto, objavila je u utorak, nakon što je prodaja u prvom tromjesečju pala jer su bogati kupci smanjili potrošnju na proizvode njezine glavne marke Gucci.
Adidas i Nike na sudu u Dusseldorfu zbog pruga na trenirkama
SPOROVI
Adidas i Nike na sudu u Dusseldorfu zbog pruga na trenirkama
DUSSELDORF - Koliko pruga, raspoređenih na određeni način, treba biti na donjim dijelovima trenirke Nike? Viši regionalni sud u Dusseldorfu bavi se tim pitanjem od ovog tjedna, budući da je njemački Adidas tužio američku kompaniju.
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
DOBRE BROJKE
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
BERN - Švicarski farmaceutski div Novartis u prvom je ovogodišnjem kvartalu ostvario neto dobit od 2,7 milijardi dolara (2,5 milijardi eura), što je 17 posto više nego godinu prije.
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
SPEKULACIJE
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
ZAGREB - U spekulacijama o tome tko će biti novi vlasnik Studenca, uz CVC Capital Partners ovih dana se pojavila i Biedronka, najveći trgovački lanac u Poljskoj, no zasad još bez ikakvih službenih potvrda s bilo koje strane u budućoj transakciji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE