GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Adris ulazi u investicijski ciklus vrijedan više od 600 milijuna eura

Adris ulazi u investicijski ciklus vrijedan više od 600 milijuna eura
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.12.2023 / 14:23
Autor: SEEbiz
ROVINJ - Nadzorni odbor Adris grupe na sjednici održanoj danas u Rovinju razmatrao je i odobrio poslovni plan društva za razdoblje od 2024. do 2026. godine, koji za trogodišnje razdoblje, uz ostalo, uključuje i kapitalne investicije u planiranom iznosu većem od 600 milijuna eura, odnosno prosječno 200 milijuna eura godišnje.

Planom je predviđeno da će Adris u turistički dio svoga poslovanja uložiti više od 400 milijuna eura, u osiguranje 65, u zdravu hranu 18 i zelenu energiju 130 milijuna eura.

Glavnina ulaganja u turističkom dijelu odnosi se na hotel Marjan, i to više od 100 milijuna eura, u zonu Koversada gotovo 100 milijuna, kampove u Rovinju i Vrsaru 63, te, također, više od 100 milijuna eura za održavanje kvalitete cijelog portfelja. Snažan investicijski ciklus, uz provođenje programa operativne izvrsnosti u svim dijelovima turističkog poslovanja, potpora je daljnjem rastu tvrtke.

Unatoč izazovima s kojima se susreće tržište osiguranja - ponajprije zbog inflacijskih pritisaka, sve izraženijih klimatskih promjena i zaoštravanja zakonskih okvira - Croatia osiguranje nastavlja s procesom transformacije i digitalizacije u svim područjima svoga poslovanja. Planirano je ulaganje vrijedno više od 30 milijuna eura u daljnju digitalizaciju, osobito u brend Laqo, te u zdravstveni dio poslovanja.

Kako bi održao kvalitetu i snagu svoga brenda, Cromaris će prosječno godišnje ulagati šest milijuna eura. Naglasak je na diferenciranim proizvodima te na komercijalnoj izvrsnosti i izvrsnosti u operacijama.

Plan ulaganja vrijedan više od 600 milijuna eura, od čega 130 milijuna eura u zelenu energiju, potpora je daljnjem organskom rastu i razvoju Adrisa, što će, kako je planirano, omogućiti rast svih ključnih pokazatelja poslovanja.
Nakon sjednice Nadzornog odbora, a u povodu 20. obljetnice osnutka Adris grupe, priređena je svečanost. Tim povodom prisutnima se obratio dugogodišnji predsjednik Uprave i sadašnji predsjednik Nadzornog odbora, mr. sc. Ante Vlahović, istaknuvši kako smo „u tih dvadesetak godina napravili generacijski iskorak i stvorili jednu od vodećih nacionalnih i regionalnih kompanija“.

Tagovi: Adris, investicije, Maistra, Cromaris, Croatia osiguranje
PROČITAJ I OVO
Glovo odlazi iz Slovenije
ODLAZAK
Glovo odlazi iz Slovenije
LJUBLJANA - Glovo, tvrtka za dostavu hrane i ostalih proizvoda na kućnu adresu, napušta slovensko tržište. Španjolska tvrtka nudit će uslugu dostave u Sloveniji do 10. svibnja do 22 sata.
Dobit kompanija iz sastava MNSE10 indeksa 108,7 miliona eura
RAST
Dobit kompanija iz sastava MNSE10 indeksa 108,7 miliona eura
PODGORICA - Kompanije koje ulaze u sastav berzanskog indeksa MNSE10, ostvarile su na kraju prošle godine neto dobit od 108,7 miliona eura, pokazala je analiza Montenegroberze.
Adidas ostvario snažan rast, iznimka Sjeverna Amerika
RAST
Adidas ostvario snažan rast, iznimka Sjeverna Amerika
BERLIN - Njemačka grupa za proizvodnju sportske robe Adidas ostvarila je snažan rast početkom godine - s izuzetkom važnog tržišta Sjeverne Amerike.
Kraš povećao prihode i neto dobit u prvom kvartalu
DOBRA GODINA
Kraš povećao prihode i neto dobit u prvom kvartalu
ZAGREB - Nerevidirani konsolidirani rezultati za prvi kvartal 2024. godine pokazuju da je Kraš grupa održala stabilnost poslovanja te ostvarila neto dobit u iznosu od 1,45 milijuna eura, odnosno 0,88 milijuna eura više od dobiti ostvarene u istom razdoblju prošle godine.
Lufthansa značajno povećala gubitak
SVE GORE
Lufthansa značajno povećala gubitak
FRANKFURT - Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa izvijestila je u utorak da je prvo tromjesečje zaključila sa znatno većim gubitkom, izdvojivši među glavnim razlozima val štrajkova.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE