GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

AdScanner i Vodafone partneri na njemačkom tržištu

AdScanner i Vodafone partneri na njemačkom tržištu
PARTNERI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.08.2021 / 17:19
Autor: SEEbiz
ZAGREB - AdScanner zajedno s najvećim njemačkim pružateljem TV usluga, Vodafoneom osvaja njemačko tržište. Domaći startup i njemački gigant postali su strateški partneri s jednim ciljem, promijeniti način na koji se mjeri TV gledanost.

Zajedničkim snagama rade na daljnjoj optimizaciji, personalizaciji i aktivnom oblikovanju tržišta oglašavanja. AdScanner, koji je već godinama prisutan na europskom tržištu, ovim partnerstvom učvršćuje svoj položaj u Njemačkoj.

Suradnja s Vodafoneom novo je priznanje za AdScanner i jedinstveno big data rješenje za novu generaciju TV business modela koje su uz Vodafone prepoznala i tri velika međunarodna ulagača, South Central Ventures, J&T Ventures i Laughing Tuna GmbH. Financijskom injekcijom od 2,7 milijuna eura, AdScanner radi na jačanju razvojnih mogućnosti.

AdScannerovo rješenje temelji se na samostalno razvijenom algoritmu za automatsko prepoznavanje video sadržaja koji sam uči i koji, u kombinaciji s korisničkim podacima iz velikog broja kabelskih i IPTV kućanstava, prikazuje ponašanje gledatelja po sekundi. Partnerstvo s Vodafoneom po prvi put omogućuje uvid u ponašanje korisnika milijuna kućanstava putem jedinstvenog rješenja, Cockpita. Postupak mjerenja TV gledanosti se također značajno razlikuje od tradicionalnih tehnika mjerenja temeljenih na panelu i, zahvaljujući velikom broju slučajeva, omogućuje integriranje raznih custom KPI-eva poput profila.

Osim TV kuća, Cockpit mogu koristiti i oglašivači i medijske agencije jer po prvi put imaju potpunu transparentnost i kontrolu nad svojim kampanjama, a sve u jednom alatu. Na taj se način TV kampanje mogu brže i efikasnije optimizirati. Isto su prepoznali naš strateški partner A1 i najveća hrvatska TV kuća, HRT, koja koristi AdScannerova rješenja.

- Interesira me kako će industrija doživjeti prve rezultate. Prve povratne informacije naših partnera su iznimno pozitivne. Nije da se to dobro odrazilo samo na naše planiranje kampanja i kontrolu reklamnog sadržaja. Ovaj je projekt važan strateški korak u budućnost - stvaramo osnovu za personalizirane oblike oglašavanja na linearnoj televiziji. Cijela reklamna industrija dobiva ovim partnerstvo – istaknuo je Gregor Gründgens, direktor brand marketinga iz Vodafonea.
- Naš je cilj nadograditi TV oglašavanje u Njemačkoj i poboljšati učinkovitost planiranja oglasnog prostora. S Vodafoneom kao partnerom, sada činimo prvi korak u tom smjeru na njemačkom tržištu. Naš algoritam za prepoznavanje video sadržaja automatski prepoznaje TV kampanje i TV sadržaj, a istovremeno generira performance grafove i analize ciljnih skupina na temelju interakcije gledatelja s TV programom. Oglašivači i trgovci u bilo kojem trenutku mogu dobiti tražene rezultate putem našeg Cockpita – dodao je Marin Ćurković, izvršni direktor i suosnivač Adscannera.
U cijeli projekt od samog su se starta uključili partneri iz različitih industrija koji su svojom ekspertizmom omogućili poboljšanje i proširenje Cockpita.
- U L’Oréalu svakodnevno testiramo nove pristupe potrošačima. AdScanner nam daje potpuno novi uvidi u stvarnu upotrebu TV-a - točno do sekunde. Za naše robne marke sada možemo detaljnije procijeniti formate i prostor koji se koriste i povećati učinkovitost do 15 posto. Ovo je vrlo obećavajuće rješenje za doba automatizacije koje počinje. Zlatno pravilo postavit ćemo na temelju novog data rješenja i u skladu s tim ćemo svoja ulaganja prilagoditi najboljim izvođačima – napomenuo je Andreas Neef, direktor za medije i programsko oglašavanje u L’Oréalu.
- Ovo partnerstvo definitivno će pomoći DAZN -u na putu da postane vodeći sportski trgovac u Njemačkoj. Naš data-driven pristup i AdScannerova strategija savršeno se nadopunjuju. Ova suradnja postavlja nove trendove na medijskom tržištu, posebno u smislu skalabilnosti, jer nam omogućuje automatsku analizu ponašanja oglašivača u pogledu potrošnje i istodobno precizno mjerenje dosega naših linearnih kanala prema pojedinačnom korisniku – nadovezao se Haruka Gruber, potpredsjednik Media DACH u DAZN -u koji je impresioniran novim rješenjem.

Tagovi: AdScanner, Vodafone, South Central Ventures, J&T Ventures, Laughing Tuna GmbH
PROČITAJ I OVO
EMA odobrila Modernino cjepivo za treću dozu
CJEPIVO
EMA odobrila Modernino cjepivo za treću dozu
AMSTERDAM - Europska agencija za lijekove (EMA) objavila je u ponedjeljak da se dodatna, tzv. booster doza cjepiva Moderne može davati osobama od 18 godina i starijima najmanje šest mjeseci od primanja druge doze.
Neto dobit Optima Telekom Grupe u devet mjeseci 450.000 kuna
U PLUSU
Neto dobit Optima Telekom Grupe u devet mjeseci 450.000 kuna
ZAGREB - Optima Telekom Grupa u prvih devet mjeseci ostvarila je neto dobit od 450 tisuća kuna, za razliku od istog razdoblja lani kada je zabilježen neto gubitak od 3,1 milijun kuna, pokazalo je financijsko izvješće te kompanije objavljeno u ponedjeljak.
Deloitte po prvi puta premašio 50 milijardi dolara prihoda
RAST
Deloitte po prvi puta premašio 50 milijardi dolara prihoda
ZAGREB – Revizorsko-konzultantska kuća Deloitte u protekloj je financijskoj godini, zaključenoj krajem svibnja 2021., ostvarila prihod od 50,2 milijardi dolara što je porast od 5,5 % u odnosu na prošlu godinu. Ovime je Deloitte zadržao prednost u odnosu na konkurenciju. Slijede ga PwC, EY i KPMG.
Valamar zapošljava 400 djelatnika na neodređeno i isplaćuje 13. plaću kako bi zadržao zaposlenike u turizmu
ZAPOŠLJAVANJE
Valamar zapošljava 400 djelatnika na neodređeno i isplaćuje 13. plaću kako bi zadržao zaposlenike u turizmu
POREČ- S obzirom na kasno otvaranje većine hotela, kampova i ljetovališta i normalizaciju poslovanja tek u srpnju, turistički djelatnici nisu mogli raditi veći dio godine te nisu postigli razinu primanja iz redovnih godina.
Prekinuta potraga za hrvatskim pomorcem u Japanskom moru, proteklo je preko 25 sati od njegovog nestanka
EPILOG
Prekinuta potraga za hrvatskim pomorcem u Japanskom moru, proteklo je preko 25 sati od njegovog nestanka
DUBROVNIK – Prekinuta je potraga za hrvatskim pomorcem s broda Atlantske plovidbe (AP) “Miho Pracat” u Japanskom moru, zbog proteka vremena za preživljavanje od preko 25 sati, izjavila je u nedjelju voditeljica odnosa s investitorima i javnošću AP-a Sanja Putica.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE