GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Advaita će kupovati 50% proizvodnje Aluminija

Advaita će kupovati 50% proizvodnje Aluminija
DOGOVOR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.10.2020 / 07:54
Autor: SEEbiz / indikator.ba
MOSTAR - Advaita i Aluminij industrija d.o.o. Mostar sklopili su strateški ugovor o desetogodišnjoj saradnji koji će u početku podrazumijevati da će ova multinacionalna kompanija, čije je sjedište u Dubaiju i s ispostavama u više zemalja svijeta, kupiti i distribuirati polovinu proizvodnje iz pogona Ljevaonice.

Izvršna direktorica Advaite Katia Pazvantova ovih je dana u posjetu Mostaru gdje je obišla pogone Aluminija s Amirom Grossom Kabirijem, čelnim čovjekom Aluminij industrije i MT Abraham grupe.

Pazvantova u intervjuu za Večernji list BiH kaže kako vidi velike potencijale mostarskog Aluminija te ima ideje kako pomoći u njegovu razvoju i snažnijem pozicioniranjem na tržištu.

- Saradnju s Aluminijem smatramo strateškim partnerstvom koje će imati dvije faze. U početku ćemo se fokusirati na nabavu kvalitetnih Aluminijevih proizvoda i njihovu distribuciju na globalno tržište, koristeći našu trgovinsku mrežu i logističku ekspertizu te, općenito, pomažući koliko god možemo u svim fazama ponovnog rođenja diva, ali korak po korak. Opseg naše saradnje produbljivat će se i širiti na temelju uspješnog završetka određenih prethodno dogovorenih faza. Proizvodnja prve serije trupaca sljedeća je velika prekretnica. Nakon toga blisko ćemo sarađivati s gospodinom Kabirijem kako bismo razvili nove regionalne mogućnosti (u ovom sektoru i šire), koje će u konačnici biti od koristi svim dionicima, kazala je Pazvantova.

Precizirala je da desetogodišnji ugovor podrazumijeva da će u idućim godinama Advaita kupiti 50% proizvoda Aluminij industrije i baviti se njihovom prodajom i marketingom.

- U kratkoročnom i srednjoročnom poslovanju neizvjesnost će ostati, ali vjerujemo da će aluminijska industrija prije pokazati oporavak zbog široke primjene metala u našem svakodnevnom životu. Nadalje, iza "čuda" ponovnog pokretanja Ljevaonice krije se složen posao koji su izveli brojni visokokvalificirani međunarodni i lokalni timovi, a koje predvodi snažna i sposobna nova Uprava. S tog gledišta, optimistični smo za budućnost tvornice, istaknula je.

Napomenula je da je Advaita grupa globalni trgovac metalom i hemikalijama. Sa sjedištem u Dubaiju i uredima u Londonu, Hong Kongu, Singapuru, Malti i Kazahstanu, Advaita je smještena u svim glavnim trgovačkim središtima kako bi lakše upravljala svim poslovnim procesima koji uključuju i kompleksnu logističku i operativnu mrežu.

Tagovi: Advaita, Aluminij Mostar, Aluminij, Katia Pazvantova
PROČITAJ I OVO
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
POTVRDA
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
KOPRIVNICA - Podravka je poslijepodne potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis.
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
KANDIDATI
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
ZAGREB - Fortenova je izvijestila kako je od niza potencijalnih kupaca svojih tvrtki Belja, PIK Vinkovaca, Vupika i Vinke probrala najizglednije ponuđače nad kojima će napraviti dubinsko snimanje.
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
DOGOVOR
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
FRANKFURT - Njemački zračni prijevoznik Lufthansa i sindikat Verdi danas su nakon trodnevnog posredovanja, koje je uslijedilo nakon višetjednih pregovora, postigli dogovor o kolektivnom ugovoru za oko 25.000 zaposlenih u zračnoj luci, koji uključuje i povećanje plaća.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE