GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Aerodrom Mostar blizu dogovora s Ryanairom

Aerodrom Mostar blizu dogovora s Ryanairom
DOBRE VIJESTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.04.2023 / 20:30
Autor: SEEbiz / klix.ba
MOSTAR - Aerodrom Mostar je u završnoj fazi pregovora sa aviokompanijom Ryanair o uspostavu letove za Mostar, kazao je direktor mostarskog aerodroma Ivan Ljubić govoreći o planovima za dugoiščekivano oživljavanje vazdušnog saobraćaja na mostarskom nebu.

On je to kazao danas u Mostaru nakon potpisivanja ugovora i promociji nadolazećih letova Croatia Airlinesa Zagreb - Mostar, koji će im od 3. maja ove godine biti prva redovna linija.

"Dobijamo letove Croatia Airlinesa, pregovaramo o partnerstvu s grčkim avioprijevoznikom i u završnoj smo fazi pregovora s Ryanair-om", kazao je direktor mostarskog aerodroma.

Naglašava da je Mostar za to spreman i da je dosta kapitalnih investicija odrađeno zbog toga.

"Zadnje dvije godine radimo na kapitalnim investicijama i infrastrukturalnim stvarima da osiguramo najbolju uslugu koju može pružiti Aerodrom Mostar i koja se očekuje po međunarodnim standardima, i uspjeli smo u tome. Desetak projekata smo uspjeli relizovati već i osigurali smo prihvat putnika iz aviokompanija iz svih svjetskih najvećih i najboljih. Jedna od drugih stvari je bilo gorivo koje je jedno od najbitnijih usluga koje nudi aerodrom i to smo uspjeli riješiti konzorcijskim ugovorom, tako da smo sada ispunili sve preduslove", kazao je Ljubić.

Napominje da su se opredijelili građanima omogućiti niskotarifne letove, ali dok oni ne dođu, kako naglašava osigurali su građanima Mostara i Hercegovine preko Zagreba dostupnim 25 destinacija u Evropi.

"To je bio cilj, povezati Mostar sa Evropom i svjetskim destinacijama, da naši ljudi brže i lakše otputuju u Evropu, ali i da naša dijaspora koristeći te kanale do Mostara dođe što jednostavnije", rekao je Ljubić optimističan da će uskoro i niskotarifne aviokompanije slijetati na mostarsko tlo.

Posljednji let Croatia Airlinesa koji je povezivao Zagreb i Mostar bio je pred početak pandemije koronavirusa u martu 2020. godine, a njezino ponovno oživljavanje Grad Mostar subvencionira sa milion KM.

Povratak ove aviolinije gradonačelnik Mostara Mario Kordić je okarakterisao historijskim događajem i početkom nove historije za mostarski aerodrom, koji je osnova za ozbiljan turizam i razvoj svih grana gospodarstva.

Posebno je simbolična činjenica da će prvi let biti upravo na dan otvaranja mostarskog sajma gospodarstva 3. maja ove godine.

Tagovi: Zračna luka Mostar, Ryanair, Ivan ljubić, Croatia Airlines
PROČITAJ I OVO
Suša u Kataloniji kriva za otkaze u Freixenetu
OTKAZI
Suša u Kataloniji kriva za otkaze u Freixenetu
BARCELONA - Španjolsko-njemački cava div Freixenet, poznat po svojim karakterističnim crnim staklenim bocama pjenušavog vina, otpustit će 80% svojih radnika u Kataloniji dok se sjeveroistočna španjolska regija bori sa sušom koja traje više od tri godine i ozbiljno je pogođena proizvodnja grožđa.
Kering upozorava na oštar pad dobiti zbog slabe prodaje Guccija
UPOZORENJE
Kering upozorava na oštar pad dobiti zbog slabe prodaje Guccija
PARIZ - Francuska luksuzna grupacija Kering očekuje pad operativne dobiti u prvom polugodištu od 40 do 45 posto, objavila je u utorak, nakon što je prodaja u prvom tromjesečju pala jer su bogati kupci smanjili potrošnju na proizvode njezine glavne marke Gucci.
Adidas i Nike na sudu u Dusseldorfu zbog pruga na trenirkama
SPOROVI
Adidas i Nike na sudu u Dusseldorfu zbog pruga na trenirkama
DUSSELDORF - Koliko pruga, raspoređenih na određeni način, treba biti na donjim dijelovima trenirke Nike? Viši regionalni sud u Dusseldorfu bavi se tim pitanjem od ovog tjedna, budući da je njemački Adidas tužio američku kompaniju.
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
DOBRE BROJKE
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
BERN - Švicarski farmaceutski div Novartis u prvom je ovogodišnjem kvartalu ostvario neto dobit od 2,7 milijardi dolara (2,5 milijardi eura), što je 17 posto više nego godinu prije.
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
SPEKULACIJE
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
ZAGREB - U spekulacijama o tome tko će biti novi vlasnik Studenca, uz CVC Capital Partners ovih dana se pojavila i Biedronka, najveći trgovački lanac u Poljskoj, no zasad još bez ikakvih službenih potvrda s bilo koje strane u budućoj transakciji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE