GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Aerodrom Tivat: Promet u travnju skočio 52 posto

Aerodrom Tivat: Promet u travnju skočio 52 posto
SKOK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.05.2024 / 08:37
Autor: SEEbiz
TIVAT – Aerodrom Tivat u travnju je ostvarila promet od 59,72 tisuće putnika, što je 52 posto više nego u istom razdoblju prošle godine kada je imala 39,22 tisuće putnika.

Prošlomjesečni rezultat je značajan s obzirom na to da je u aprilu prvi put u posljednje četiri godine aerodrom Tivat nadmašio učinak iz perioda prije pandemije koronavirusa, pišu Vijesti.

Aerodrom Tivat je u travnju imao 7,5 posto više putnika nego u istom mjesecu rekordne 2019. Od kraja 2019. godine do danas, najprije zbog pandemije koronavirusa, a kasnije i zbog političkih i ratnih događanja zbog kojih je potpuno ostala bez tri svoja izuzetno važna inozemna tržišta – Rusije, Ukrajine i Bjelorusije, Aerodrom Tivat nije mogao ostvariti prometa čak i blizu ostvarenog te godine.

Travanjski rezultati ostvareni su zahvaljujući uvođenju niza dodatnih novih redovitih linija za Tursku, odnosno niza sezonskih letova zapadnoeuropskih niskotarifnih kompanija iz Velike Britanije, Njemačke, Švicarske i Francuske, odnosno charter letova izraelskih zrakoplovnih prijevoznika iz Tel Aviv.

Na pisti aerodroma Tivat u travnju je zabilježeno ukupno 789 operacija polijetanja i slijetanja zrakoplova, što je 44 posto više nego u travnju prošle godine, odnosno 18 posto više u odnosu na isti mjesec rekordne 2019. godine.

Od početka ove godine do 1. svibnja Aerodrom Tivat ostvario je ukupan promet od 110,5 tisuća putnika na ukupno 1,68 tisuća zrakoplovnih operacija.

Tagovi: Aerodrom Tivat, tivat
PROČITAJ I OVO
Nova TV i RTL kažnjeni sa 100.000 eura zbog premalih ulaganja u hrvatske proizvođače
KAZNA
Nova TV i RTL kažnjeni sa 100.000 eura zbog premalih ulaganja u hrvatske proizvođače
ZAGREB - Vijeće za elektroničke medije (VEM) izreklo je prekršajne naloge od 100.000 eura Novoj TV i RTL-u Hrvatska zbog kršenja zakonske odredbe prema kojoj su nakladnici lani morali najmanje 2,5 posto ukupnog godišnjeg brutoprihoda osigurati za djela hrvatskih neovisnih proizvođača.
Marera Construction preuzela Beton Plus
AKVIZICIJE
Marera Construction preuzela Beton Plus
BEOGRAD - Tvrtka Marera Construction uspješno je završila proces preuzimanja Beton Plusa iz Beograda, renomirane tvrtke za proizvodnju svježeg betona, čime je postala njen 100% vlasnik.
Po čemu je poznata mesna industrija Vajda koja je u središtu nove istrage EPPO-a?
ISTRAGA
Po čemu je poznata mesna industrija Vajda koja je u središtu nove istrage EPPO-a?

ČAKOVEC - Kriminalistička istraga koju zajednički provode EPPO i međimurska policija, neslužbeno se doznaje, istražuje tvrtku Vajda. Zbog subvencijske prijevare na štetu proračuna EU navodno se pretražuju prostorije koje koristi desetak osoba.

Vlada odobrila jamstva za kredite HŽ Infrastrukturi i Putničkom prijevozu
KREDITI
Vlada odobrila jamstva za kredite HŽ Infrastrukturi i Putničkom prijevozu
ZAGREB - Vlada je u četvrtak dala prethodnu suglasnost i odobrila jamstvo za kredit HŽ Infrastrukturi radi financiranja financijskih obveza prema izvođačima u iznosu od 32,5 milijuna eura, kao i prethodnu suglasnost za kredite HŽ Putničkog prijevoza ukupne vrijednosti 24 milijuna eura, za obnovu voznog parka i radionica
Adris odobrio dividendu od 2,57 eura
DIVIDENDA
Adris odobrio dividendu od 2,57 eura
ROVINJ - Adris je jučer održao glavnu skupštinu na kojoj je prihvaćen prijedlog raspodjele dobiti. Podsjetimo, Adris je predložio da se u obliku dividende odobri 2,57 eura dividende po dionici (DPS).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE