GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Aeroflot ovog ljeta planira četiri linije prema Hrvatskoj

Aeroflot ovog ljeta planira četiri linije prema Hrvatskoj
LINIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.02.2021 / 09:02
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Ruski Aeroflot suspendirao je promet prema Hrvatskoj u proljeće 2020. godine i od tada nije prometovao na redovnim linijama prema hrvatskim zračnim lukama. Ipak, u ljeto 2021. godine kompanija se planira vratiti u Hrvatsku, a u pripremi je i jedna nova linija.

Kompanija trenutno planira obnoviti promet na liniji Moskva - Zagreb - Moskva od četvrtka, 29. travnja. Od navedenog datuma dostupni su svakodnevni letovi između spomenuta dva grada sa zrakoplovima tipa A320, piše Croatian Aviation.

S obzirom na to da je Aeroflot početak prometovanja na ovoj liniji ranije najavljivao pa zatim odgađao i sada postoji ta mogućnost, no ovog ljeta trebali bi imati direktnu avioliniju između glavnih gradova Moskve i Hrvatske. Zanimljivo, upravo je Aeroflot prije nekoliko dana obnovio promet prema Ljubljani, a već dulje vrijeme prometuje i prema Beogradu.

Od 01. lipnja u prometu bi ponovno trebala biti i linija Moskva - Split - Moskva, također svakodnevno u ljetnom redu letenja. Aeroflot će na ovoj liniji, kao i prethodnih godina, koristiti zrakoplov većeg kapaciteta - A321.

Kompanija u nadolazećem ljetnom redu letenja planira ponovno uspostaviti liniju Moskva - Dubrovnik - Moskva, no red letenja još nije potvrđen i karte na ovoj liniji još nisu u prodaji na službenoj web stranici kompanije.

Pozitivno iznenađenje mogla bi biti najava Aeroflota o uvođenju linije Moskva - Pula - Moskva, no iz pulske zračne luke su nam potvrdili da su pregovori trenutno u tijeku te da se nadaju da će se nacionalni prijevoznik Rusije ovog ljeta odlučiti uspostaviti liniju prema odnosno iz Pule. U trenutku kada promet na ovoj liniji bude potvrđen te karte budu u prodaji, o tome ćemo pripremiti poseban članak.

Aeroflot je nacionalni i najveći avioprijevoznik u Ruskoj Federaciji. Kompanija je osnovana 1923. godine što ju svrstava među najstarije na svijetu. Prema priopćenju od 01.02.2021. flota kompanije sastoji se od čak 236 zrakoplova uz prosječnu starost od svega 5,7 godina.

Tagovi: Aeroflot, Zračna luka Zagreb, Zračna luka Split, Aerodrom Nikola Tesla
PROČITAJ I OVO
Adidas i Nike na sudu u Dusseldorfu zbog pruga na trenirkama
SPOROVI
Adidas i Nike na sudu u Dusseldorfu zbog pruga na trenirkama
DUSSELDORF - Koliko pruga, raspoređenih na određeni način, treba biti na donjim dijelovima trenirke Nike? Viši regionalni sud u Dusseldorfu bavi se tim pitanjem od ovog tjedna, budući da je njemački Adidas tužio američku kompaniju.
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
DOBRE BROJKE
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
BERN - Švicarski farmaceutski div Novartis u prvom je ovogodišnjem kvartalu ostvario neto dobit od 2,7 milijardi dolara (2,5 milijardi eura), što je 17 posto više nego godinu prije.
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
SPEKULACIJE
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
ZAGREB - U spekulacijama o tome tko će biti novi vlasnik Studenca, uz CVC Capital Partners ovih dana se pojavila i Biedronka, najveći trgovački lanac u Poljskoj, no zasad još bez ikakvih službenih potvrda s bilo koje strane u budućoj transakciji.
Bolt traži vozače u BiH
OGLAS
Bolt traži vozače u BiH
SARAJEVO - Bosna i Hercegovina bi konačno mogla dobiti jednu od svjetski poznatih aplikacija za prijevoz umjesto tradicionalnih taksi usluga. Evropska kompanija Bolt je objavila oglas za potragu vozača i na taj način najavila dolazak u Sarajevo.
Dionice American Expressa na rekordu nakon odličnih rezultata prvog kvartala
UZLET
Dionice American Expressa na rekordu nakon odličnih rezultata prvog kvartala
NEW YORK - American Express je u petak izvijestio o tromjesečnoj zaradi koja je nadmašila tržišna očekivanja, budući da su potrošači nastavili koristiti vrhunske kreditne kartice tvrtke.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE