GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Air Baltic uvodi novu liniju za Rijeku

Air Baltic uvodi novu liniju za Rijeku
LETOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.02.2020 / 07:56
Autor: SEEbiz / Novi list
RIJEKA - Air Baltic, koji je ove godine u svoj itinerer letova uvrstio i direktnu avioliniju Rijeka - Vilnius, uvodi još jednu liniju iz ovoga grada prema riječkoj Zračnoj luci, prenosi Avioradar.

Naime, od 6. lipnja do 26. rujna se uvodi još jedan direktan let tjedno iz Vilniusa i to subotom pa će tako ovaj avioprijevoznik tijekom ljetnih mjeseci prema ZL-u Rijeka prometovati s ukupno četiri linije tjedno.

Naime, u sklopu prezentacije novih letova u 2020., krajem prošle godine iz ove su kompanije najavili kako će Rijeka, uz Dubrovnik, biti direktno povezana s Vilniusom, glavnim gradom Litve. U planu je bila samo jedna linija prema Rijeci tjedno, međutim, latvijski nacionalni avioprijevoznik je, u međuvremenu, ipak »podebljao« nalete na Zračnu luku Rijeka i prije samog starta sezone letenja.

Tako će od 6. lipnja do 26. rujna imati dvije linije tjedno izmeđe Rijeke i Vilniusa. Osim toga, tu su i postojeći letovi prema Rigi, i to također dva puta tjedno što ukupno čini četiri linije Air Baltica prema Rijeci u špici sezone.

Inače, letovi za Litvu će jednom tjedno biti aktivni već od početka svibnja, a Rijeka će vezu s Vilniusom imati do kraja listopada. Iskorak na ovom udaljenijem europskom tržištu svakako je dobrodošao za kvarnerski turizam, osobito u godini kada je Rijeka Europska prijestolnica kulture.

Kako bi se goste s ovih tržišta privuklo na Jadran, ondje su odrađene i dodatne prezentacije domaće turističke ponude, a kako je najavljeno iz Hrvatske turističke zajednice, na prvom će letu biti velik broj turističkih agenata i novinara s područja Baltika i Skandinavije kojima će se predstaviti Rijeku, Dubrovnik. Inače, na novim će linijama prometovati avioni iz nove flote latvijskog avioprijevoznika tipa Airbus A220-300.

Vezano za nove linije, poljski avioprijevoznik LOT također je najavio nove izravne letove iz glavnog poljskog grada za Rijeku od lipnja ove godine. Nove izravne linije sigurno su dobrodošle s obzirom na toda je riječ o, po broju noćenja, četvrtom najjačem hrvatskom emitivnom tržištu. Poljaka u Hrvatsku godišnje na odmor dolazi oko milijun i ostvaruju oko šest milijuna noćenja. Novi letovi sigurno će popraviti i statistiku s ovog tržišta na Kvarneru.

Što se tiče ovogodišnjih letova na Zračnu luku Rijeka, prema onome što se dade naći na pretraživačima letova, trenutačno su u ponudi izravni letovi desetak aviokompanija. Pregovori su čini se još u tijeku, pa bi linija moglo biti i više, a kako sada svari stoje, Rijeka već ima potvrđene direktne linije za London, Bruxelles, Eindhoven, Düsseldorf, Köln, Frankfurt i Frankfurt Kahn, Stuttgart, München, Hamburg, Berlin (Tegel) te Beograd s kojim ZL Rijeka od lani povezuje Air Serbia. Da podsjetimo, ova je linija uvedena nakon punih 30 godina stanke.

Tako, primjerice, Ryanair ove godine prema Rijeci ima tri linije. Ova niskobudžetna kompanija će Rijeku povezivati s Bruxellesom (Charleroi), Frankfurtom (Kahn) i Londonom (Stanstead). Eurowings će letjeti za Düssledorf, Hamburg, Köln, Stuttgart i Berlin (Tegel). Također niskobudžetni Condor počinje letjeti krajem svibnja, i to iz Frankfurta. Trenutačno se karte mogu naći od 60 eura naviše.

Transavia iz nizozemskog Eindhovena počinje letjeti sredinom travnja i to četvrtkom i nedjeljom. Početna cijena karte prema Rijeci je 63 eura u jednom smjeru, dok se prema Nizozemskoj iz Rijeke nađe karata i po 39 eura. Tu su još i Lufthansa, kao i Croatia airlines koja, od međunarodnih letova, ima cjelogodišnju vezu s Münchenom te hrvatski Trade Air.

Na Voloteinim stranicama trenutačno na listi nema Rijeke, tu su od hrvatskih destinacija aerodromi u Puli, Splitu i Dubrovniku, kao i na stranicama Arkie koja je povezivala Rijeku i Tel Aviv.

Tagovi: Air Baltic, Zračna luka Rijeka, kompanija LOT, Eurowings, Ryanair
PROČITAJ I OVO
Istraživanje: Slovenske kompanije predviđaju dugoročni rad od kuće
RAD OD KUĆE
Istraživanje: Slovenske kompanije predviđaju dugoročni rad od kuće
LJUBLJANA - Slovenske tvrtke predviđaju dugoročno očuvanje nekih promjena uvedenih zbog epidemije covida-19, pokazalo je najnovije istraživanje koje je konzultantska tvrtka Kearney provela u suradnji s AmCham Slovenija.
Turkish Airlines odgodio dio isporuka od Airbusa
ODGODA
Turkish Airlines odgodio dio isporuka od Airbusa
ANKARA - Avioprijevoznik Turkish Airlines priopćio je da je izmijenio svoj plan flote s Airbusom zbog utjecaja pandemije Covid-19 na avioindustriju.
Slovenska vlada za 2021. nudi aviokompanijama pet milijuna eura subvencija
SUBVENCIJE
Slovenska vlada za 2021. nudi aviokompanijama pet milijuna eura subvencija
LJUBLJANA - Slovenska vlada nudi ukupno 5 milijuna eura subvencija komercijalnim zračnim prijevoznicima koji bi bili spremni u sljedećoj sezoni osigurati najmanje dvije linije tjedno za povezivanje Ljubljane s drugim glavnim europskim zračnim lukama.
Philips i Arbor Medical uz podršku veleposlanstva Nizozemske i Udruge Kolibrići daruju osam prijenosnih ultrazvuka
DONACIJE
Philips i Arbor Medical uz podršku veleposlanstva Nizozemske i Udruge Kolibrići daruju osam prijenosnih ultrazvuka
ZAGREB - U suradnji s partnerima iz Arbor Medicala, veleposlanstvom Nizozemske i Udrugom roditelja vitalno ugrožene djece Kolibrići, tvrtka Philips Hrvatska donirala je čak osam vrhunskih dijagnostičkih ultrazvučnih uređaja Philips Lumify.
Čateks više nego udvostručio dobit
SJAJNE BROJKE
Čateks više nego udvostručio dobit
ČAKOVEC - Dobit čakovečke tekstilne industrije Čateksa za prvih devet ovogodišnjih mjeseci iznosi 6,8 milijuna kuna, što je znatno više u odnosu na 3,3 milijuna kuna dobiti iz istog prošlogodišnjeg razdoblja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE