GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Air Serbia i Turkish Airlines jačaju partnerstvo i istražuju mogućnost zajedničkog ulaganja

Air Serbia i Turkish Airlines jačaju partnerstvo i istražuju mogućnost zajedničkog ulaganja
OPCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.06.2022 / 10:17
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Air Serbia, srpski nacionalni avio-prevoznik i Turkish Airlines, nacionalna avio-kompanija Turske, najavili su dodatno unapređenje komercijalne saradnje novim Memorandumom o razumevanju, koji je zvanično potpisan u Dohi tokom 78. godišnje generalne skupštine IATA, u prisustvu generalnih direktora dve avio-kompanije - Bilala Ekšija i Jiržija Mareka.

Turkish Airlines i Air Serbia će nastaviti da istražuju dalje mogućnosti komercijalne saradnje, što bi moglo da dovede i do zajedničkog ulaganja, kako bi obe kompanije ponudile konkurentnije i isplativije avio-usluge između Turske i Srbije, poboljšale kvalitet usluga koje se trenutno nude, ali i proširile ponudu i benefite za sve putnike.

U sklopu proširenja saradnje, počev od jula, Air Serbia će uvesti dodatne letove na liniji Beograd-Istanbul, kojih će biti 10 nedeljno, dok će Turkish Airlines raspoređivati širokotrupne avione na toj ruti dva puta nedeljno. U okviru Memoranduma o razumevanju, kompanije će pregovarati o jačanju postojeće saradnje u oblasti kod-šer partnerstva, kargo operacija i programa lojalnosti za putnike koji često lete (Frequent Flyer Program), dok će razvijati opcije saradnje u putničkim salonima u svojim mrežama.

“Drago nam je što dodatno jačamo dobre odnose i saradnju sa Turkish Airlinesom. Sa velikim zadovoljstvom najavljujemo da će Air Serbia i Turkish Airlines nastaviti da nalaze nove komercijalne mogućnosti za stvaranje efikasnih i obostrano korisnih odnosa, gde razmatramo i opciju udruživanja resursa kako bismo postigli bolju povezanost i ponudu za naše korisnike kroz zajednička ulaganja u usluge između Srbije i Turske. Na ovaj način doprinosimo i daljem unapređenju odnosa između naše dve države, a u interesu korisnika i zajednica u obe zemlje”, rekao je Jirži Marek, generalni direktor Air Serbije.

„Kada danas razmotrimo globalnu mrežu, vidimo koliko je važan razvoj partnerstva u globalnoj avio-industriji. Unapređenje bilateralnih odnosa između naših zemalja i saradnje kroz naše mreže su od suštinskog značaja za nas, naročito nakon pandemije. S tim u vezi, sa zadovoljstvom smo potpisali ovaj Memorandum o razumevanju sa Air Serbiom, kako bismo istražili mogućnosti poboljšane saradnje i dalje pregovarali o proširenju našeg postojećeg partnerstva. Ovom prilikom želimo da se zahvalimo gospodinu Jiržiju Mareku i njegovom timu na kontinuiranoj podršci u našim zajedničkim aktivnostima, koje će dodatno doprineti unapređenju odnosa između naših avio-kompanija, država i zajednica," rekao je Bilal Ekši, generalni direktor kompanije Turkish Airlines.

Dve avio-kompanije su kroz dosadašnju saradnju usvojile i više puta unapređivale kod-šer sporazum za letove do destinacija u okviru mreža Air Serbije i Turkish Airlinesa. Zajednički letovi nude brze i praktične konekcije za putnike koji putuju iz Istanbula, najvećeg grada u Turskoj i značajnog čvorišta avio-saobraćaja u regionu, do Beograda i dalje, kao i za putnike koji putuju iz srpske prestonice do Istanbula i dalje. Pored toga, Air Serbia je dodala svoj JU kod na letove Anadolu džeta, podružnice Turkish Airlinesa, između turske prestonice Ankare i glavnog grada Srbije Beograda. U isto vreme, Turkiš erlajns dodao je svoj TK kod na letove Er Srbije između Niša i Istanbula, kao i između Kraljeva i Istanbula, time pružajući putnicima na navedenim letovima pristup globalnoj mreži Turkish Airlinesa.

Tagovi: Air Serbia, Turkish Airlines, Jiri Marek
PROČITAJ I OVO
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
DIVIDENDA
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
LJUBLJANA - Uprava i nadzorni odbor Zavarovalnice Triglav na ovogodišnjoj će skupštini dioničara, koja se očekuje početkom lipnja, predložiti isplatu dividende u iznosu od 1,75 eura bruto po dionici.
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
POTVRDA
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
KOPRIVNICA - Podravka je poslijepodne potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis.
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
KANDIDATI
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
ZAGREB - Fortenova je izvijestila kako je od niza potencijalnih kupaca svojih tvrtki Belja, PIK Vinkovaca, Vupika i Vinke probrala najizglednije ponuđače nad kojima će napraviti dubinsko snimanje.
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE