GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Air Serbia prema Podgorici i Tivtu čak osamnaest puta sedmično

Air Serbia prema Podgorici i Tivtu čak osamnaest puta sedmično
LETOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.01.2021 / 10:35
Autor: SEEbiz
PODGORICA - Iz kompanije Air Serbia saopšteno je, da je povećan kapacitet mjesta, odnosno da su letovi prema Podgorici i Tivtu preusmjerili veće avione, zbog sve većeg broja putnika, nakon što je Montenegro Airlines krajem prošle godine bio primoran da prizemlji avione. Iz kompanije tvrde da cijena karata na letovima prema Crnoj Gori nije uvećana, piše Pobjeda.

Iz Air Serbia saopšteno je da pažljivo prate potražnju i u skladu s tim povećavaju kapacitet i prilagođavaju letove.

“U ovom trenutku imamo sedmično pet letova do Tivta i 13 letova do Podgorice “, rekli su iz Air Serbia te tom prilikom i najavili da tokom ljetnje sezone planiraju 20 letova nedjeljno za Tivat i za Podgoricu.

Nijesu precizirali koliko dnevno prosječno imaju putnika na linijama ka Crnoj Gori, kao ni za koliko je na ovim linijama povećan broj putnika nakon što je MA prizemljen.

“Nekim danima letimo našim najmanjim turboelisnim avionom ATR72, drugih dana erbasom A319, a povremeno koristimo i naš najveći erbas A320. Zbog tih fluktuacija na dnevnom nivou, kao i postojećih ograničenja putovanja i različitih zabrana putovanja u neke zemlje, ne može se sa sigurnošću odgovoriti koliko smo putnika dodatno prevezli poslije obustave letova MA”,kazali su iz Air Serbia.

Iz MA su saopštili da su sve do trenutka prekida saobraćaja tarife ka Beogradu cijene karata bile usklađene sa Air Serbi-om. Upozorili su, međutim, da se u dužem roku može očekivati povećanje cijena na ovim linijama ukoliko ubrzo ne polete avioni MA.

“Nakon prekida našeg saobraćaja, nije ni logično očekivati da će cijene prevoza na linijama ka Beogradu ostati iste kod jedinog prevoznika, koji je ostao na tržištu. Po našem saznanju u ovom trenutku tarife nijesu značajno povećavane od strane Air Serbie, s tim da smo sigurni da je raspoloživost nižih tarifa dodatno smanjena po letu. U dužem roku svakako treba očekivati povećanje cijena na tržištu, ukoliko MA ne obnovi saobraćaj, ili se ne pojavi druga konkurencija, jer je to u najkraćem rečeno tržišna logika u stanju monopola jednog prevoznika”,kazali su iz MA.

Iz srpskog avio-prevoznika su naveli da nijesu povećavali cijene na linijama ka Crnoj Gori, nakon što je MA bio primoran da prizemlji svoje avione.

“Cijene su ostale iste, ali je zapravo samo putovanje sada i povoljnije. Uveli smo više sjedišta i produžili period u okviru kojeg se mogu kupiti karte po početnim cijenama, da bismo na taj način pomogli putnicima koji su imali karte MA ” , saopšteno je iz Air Serbia.

Iz ove kompanije su naveli da nude široku paletu cijena, u zavisnosti od različitih segmenata putnika i njihovih potreba, počev od 57 eura za povratnu kartu između Crne Gore i Beograda plus aerodromske takse od 40,38 eura.

“Cijene variraju u zavisnosti od datuma putovanja, termina kupovine, popunjenosti određenog leta itd. U principu, putnici koji kupuju karte unapred 14 i više dana prije polaska mogu dobiti najbolje ponude”, pojasnili su iz Air Serbie.

Iz MA su podsjetili da su sve do prekida saobraćaja MA tarife ka Beogradu bile gotovo usklađene sa Air Serbi-om.

Podsjetili su da je nakon prekida saobraćaja ka Beogradu, koji je trajao preko pet mjeseci u prošloj godini zbog pandemije, saobraćaj iz Podgorice i Tivta ka Beogradu obnovljen 19. avgusta prošle godine. Tada je donešena i odluka da će putnicima većina kapaciteta, čak dvije trećine na svim letovima biti raspoloživa po cijenama od 109 do 119 eura.

” Dakle, prioritet kompanije nije bio maksimiziranje profita u kratkom roku, već društvena funkcija i omogućavanje što masovnijih turističkih kretanja na ovoj liniji”, rekli su iz MA i dodali da je u prvim jesenjim danima dodatno omogućeno povoljno putovanje na liniji Tivat -Beograd – Tivat u setu novih tarifa, po cijenama od 89, 94 i 99 eura.

“Sve do prekida saobraćaja 26. decembra većina prodatih karata na linijama ka Beogradu je bila upravo po navedenim cijenama, jer je njihova raspoloživost za kupovinu bila do samog dana odleta”, poručeno je iz MA.

Iz Air Serbia tvrde da su niže cijene dostupne i tokom perioda bliže polasku.

“Na nekim od svojih evropskih destinacija, Air Serbia je uvela niže cijene za putovanja sa polaskom iz Crne Gore, poput putovanja za Beč, Cirih, Pariz itd. Na primjer, cijene za Cirih su počev 98 eura, uključujući i aerodromske takse, a do Beča 108 eura”, istakli su iz Air Serbia.

Iz MA su saopštili da su u prošloj godini zavisno od perioda i dana u sedmici, imali tri leta dnevno na relaciji Podgorica – Beograd -Podgorica i četiri na relaciji Tivat – Beograd – Tivat.

“Tokom decembra, neposredno prije obustave saobraćaja, a nakon od strane vlasti Srbije uvođenja obaveznog posjedovanja negativnog PCR testa za ulazak u Srbiju, došlo je do redukcije saobraćaja na devet sedmičnih rotacija Podgorica – Beograd – Podgorica i sedam Tivat – Beograd – Tivat “, kazali su iz MA.

Dodali su da je dnevni prosjek bio 300 putnika na linijama ka Beogradu.

“Za prvih devet mjeseci prošle godine prosječna popunjenost putničke kabine na letovima ka Beogradu je iznosila 62 odsto, ili 71 putnik po letu”, rekli su iz MA.

MA je 26. decembra u cjelosti obustavio saobraćaj, nakon što je 24. decembra iz Vlade saopšteno da ne mogu da saniraju firmu, a 25. decembra im je Poreska uprava sa računa sklinula svih 3,2 miliona eura.

Nakon što je MA prizemljio avione, i nakon što su kao posljedica covid-19 krize mnoge avio-kompanije obustavile letove ka Crnoj Gori, naši građani imaju direktnu avio-vezu sa samo četiri destinacije i to Beogradom, Istanbulom, Bečom i Kijevom.

Na crnogorskim aerodromima u ovom trenutu slijeću avioni samo četiri kompanije, i to Air Serbie, Turkish Airlines-a, Austrija airlines i ukrajinske kompanije Windrose Airlines.

Tagovi: Air Serbia, Aerodrom Podgorica, Aerodrom Tivat, Montenegro Airlines, Turkish Airlines, Windrose Airlines
PROČITAJ I OVO
Fortenova odabrala kandidate na kupce poljoprivrednog biznisa
KANDIDATI
Fortenova odabrala kandidate na kupce poljoprivrednog biznisa
ZAGREB - Fortenova je izvijestila kako je od niza potencijalnih kupaca svojih tvrtki Belja, PIK Vinkovaca, Vupika i Vinke probrala najizglednije ponuđače nad kojima će napraviti dubinsko snimanje.
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
DOGOVOR
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
FRANKFURT - Njemački zračni prijevoznik Lufthansa i sindikat Verdi danas su nakon trodnevnog posredovanja, koje je uslijedilo nakon višetjednih pregovora, postigli dogovor o kolektivnom ugovoru za oko 25.000 zaposlenih u zračnoj luci, koji uključuje i povećanje plaća.
ITA Airways smanjio gubitke
POBOLJŠANJE
ITA Airways smanjio gubitke
RIM - Talijanski zrakoplovni prijevoznik ITA Airways lani je ostvario neto gubitak od pet milijuna eura, nakon što je godinu prije dosegnuo 486 milijuna eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE