GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Air Serbia u junu prevezla 68% više putnika na mesečnom nivou

Air Serbia u junu prevezla 68% više putnika na mesečnom nivou
SNAŽAN RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.07.2021 / 10:24
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Air Serbia je u junu 2021. godine povećala svoj tržišni udeo na Aerodromu Nikola Tesla, prevezavši ukupno 54,1 odsto putnika koji su tokom tog meseca koristili usluge beogradske vazdušne luke.

Pored toga, srpska nacionalna avio-kompanija je u junu prevezla 170.413 putnika, što predstavlja najveći broj putnika od decembra 2019. godine i povećanje od 68 odsto u odnosu na maj ove godine.


Pažljivo prateći promene u ograničenjima putovanja i tražnji, Er Srbija je tokom juna saobraćala do 38 destinacija u redovnom saobraćaju. Najpopularnije destinacije srpskog nacionalnog avio-prevoznika prethodnog meseca bile su Tivat, Podgorica, Pariz, Moskva, Cirih i Njujork.

“Rezultat koji smo ostvarili u junu predstavlja posledicu strateškog planiranja, efikasnog prepoznavanja poslovnih prilika i brzog reagovanja na promene na tržištu. Drago nam je što se situacija polako razvija u pozitivnom smeru i što je tražnja za avio-prevozom u konstantnom porastu. Kao regionalni lider, ostajemo posvećeni intenziviranju obima saobraćaja gde god je to moguće, kako bismo nastavili da obezbeđujemo snažnu povezanost između gradova u regionu, Evropi, ali i celom svetu”, izjavio je Jiri Marek, direktor komercijale i strategije u Air Serbiji.

Tokom prethodnog meseca zabeleženi su rekordni rezultati i kada je reč o posetama Premijum salonu Air Serbije. Salon srpske nacionalne avio-kompanije u junu je ugostio 3.252 putnika, što predstavlja rast od 33 odsto u odnosu na isti mesec 2019. godine. U ovom rekordnom mesecu, u Premijum salonu boravilo je prosečno 108 putnika dnevno, dok je apsolutni rekord ostvaren 21. juna, kada je usluge salona koristilo čak 177 putnika.

Zahvaljujući rekordnim rezultatima tokom maja i juna ove godine, Air Serbia je u drugom kvartalu 2021. na beogradskom aerodromu zabeležila tržišni udeo od 52 odsto. To predstavlja rast od čak 9 procentnih poena u odnosu na drugi kvartal 2019. godinu, koja je po svim parametrima predstavljala rekordnu godinu za srpsku nacionalnu avio-kompaniju i kada je Er Srbija zabeležila udeo od 43 odsto na svom matičnom aerodromu.

Tagovi: Air Serbia, Aerodrom Nikola Tesla
PROČITAJ I OVO
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
DIVIDENDA
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
KOPER - Uprava i nadzorni odbor Luke Koper predlažu godišnjoj skupštini dioničara da se od gotovo 43,9 milijuna eura bilančne dobiti 28 milijuna eura, odnosno dva eura bruto po dionici, namijeni za isplatu dividende.
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
INVESTICIJE
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
BERN - Barry Callebaut AG ulaže u uzgoj kakaovca dok cijene ključnog sastojka čokolade rastu, smanjujući profite za slastičare.
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
DIVIDENDA
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
ZAGREB - Uprava i Nadzorni odbor Končara d.d. predložili su u četvrtak glavnoj skupštini isplatu dividende dioničarima u visini od 2,5 eura po dionici, što je za pola eura više nego lani.
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
EPILOG
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
BEOGRAD - Messer SE, većinski vlasnik Messer Tehnogasa, nije uspio prikupiti 185.711 dionica, odnosno 17,91 posto kapitala i tako konsolidirati vlasništvo u toj tvrtki, ali je u ponudi za preuzimanje uspio kupiti 36.396 dionica ili 3,51 posto kapitala.
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
POSLOVI
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
ZAGREB - Ericsson Nikola Tesla potpisao je nove ugovore vrijedne 4 milijuna eura. Ugovori su iz područja komunikacijskih mreža i digitalne transformacije društva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE